HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΗ κατάσταση με τα σκουπίδια στις Αλυκές Καρυωτών είναι… τραγική

Η κατάσταση με τα σκουπίδια στις Αλυκές Καρυωτών είναι… τραγική

Σοκαρισμένος είναι ο φίλος και αναγνώστης Πάνος Μπουρδάρας μετά τον σημερινό του περίπατο στις Αλυκές Αλεξάνδρου στους Καρυώτες. Κάνει την ίδια διαδρομή ταχτικά. Ένας δρόμος περιπάτου σε μια περιοχή Natura έχει καταντήσει κανονικός σκουπιδότοπος. Τεράστιες ποσότητες δεξιά και αριστερά του δρόμου, δίπλα στη θάλασσα.

Ένα φλαμίνγκο στο ιβάρι της Λευκάδας ήταν παγιδευμένο από χτες με δίχτυ από ανθρώπινα σκουπίδια. Δεν μπορούσε να κουνηθεί ούτε ένα πετάξει και θα πέθαινε μέσα στις επόμενες μέρες. Ευτυχώς μετά από επιτυχημένη παρέμβαση απελευθερώθηκε το όμορφο πουλί.

Αυτό το περιστατικό όπως ήταν φυσικό ταρακούνησε για τα καλά τις οικολογικές ευαισθησίες του Πάνου. Είναι μέλος των ορνιθοπαρατηρητών Μεσολογγίου, της δράσης για την άγρια ζωή, και μέλος της Ελληνικής ορθολογικής εταιρείας. Ο σημερινός του περίπατος δίπλα στον σκουπιδότοπο των Αλυκών Αλεξάνδρου στους Καρυώτες τον κινητοποίησε.

«Λέω την Κυριακή 15 του μήνα να οργανώσω μια καθαριότητα στην περιοχή των Αλυκών. Όποιος θέλει να έρθει, σακούλες και γάντια θα τα προσφέρω εγώ. Μετά και το σημερινό περιστατικό με το φλαμίνγκο… Να καθαριστεί επί τέλους η περιοχή», μας δήλωσε.

Αξιέπαινη πρωτοβουλία. Μπράβο Πάνο.

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί στο εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα.

Προηγουμενο αρθρο
Καλαμίτσι: αγγίζοντας τον ουρανό
Επομενο αρθρο
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ηλιούπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.