HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ κεντρική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Λευκάδα

Η κεντρική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Λευκάδα

Μεγάλη ανταπόκριση, σε σχέση με τις μέχρι τώρα προεκλογικές ομιλίες των υποψήφιων συνδυασμών, είχε η χθεσινοβραδινή κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ Λευκάδας, που έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μάκης Βεροιώτης, ο οποίος στην αρχή της ομιλίας του, θέλησε να μεταθέσει το κριτήριο εκλογής των πολιτών, βάσει του οποίου θα ρίξουν την ψήφο τους στην κάλπη της Κυριακής, από το ρετουσαρισμένο προφίλ που θέλει να παρουσιάσει ο κάθε υποψήφιος, σε εκείνο της πολιτικής που ο καθένας από αυτούς όχι μόνο πρεσβεύει, αλλά και υπηρετούσε για χρόνια. Μιας πολιτικής με χαρακτήρα καθαρά αντιλαϊκό, όπως ξεκαθάρισε. «Οι τέσσερεις-πέντε υποψήφιοι των κομμάτων της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είναι βουτηγμένοι μέσα στη λάσπη και το βούρκο της αντιλαϊκής πολιτικής που τσάκισε τον λαό. Εμφανίζονται σαν ανεξάρτητοι για να ξεπλύνουν την βρωμιά τους από την πολιτική που υπηρετούσαν», είπε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερα σκληρή κριτική άσκησε και στον υποψήφιο Περιφερειάρχη της ΑΝΑΣΑ Θεόδωρο Γαλιατσάτο, τον οποίο αποκάλεσε «χαϊδεμένο παιδί του Πασόκ». «Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γαλιατσάτος, αφού για κάμποσα χρόνια ήταν το χαϊδεμένο παιδί του ΠΑΣΟΚ, για αρκετά χρόνια αντινομάρχης του ΠΑΣΟΚ στην Κεφαλονιά, τώρα έρχεται να κάνει την ανατροπή στα Ιόνια. Και να ανατρέψει τι; Αυτά που έκτιζε με το ΠΑΣΟΚ όλα τα προηγούμενα χρόνια; Ή νομίζει ότι ο λαός μασάει κουτόχορτο; Ο ίδιος και το κόμμα του ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διακηρύσσει ότι είναι με την Ευρωπαϊκή Ένωση;», αναρωτήθηκε.

Την συγκέντρωση χαιρέτησε στη συνέχεια η υποψήφια Δήμαρχος Λευκάδας Δήμητρα Σταματέλου, η οποία έδωσε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στο είδος κριτηρίου επιλογής ψηφοδελτίου στην κάλπη των δύο συνεχόμενων Κυριακών, θέτοντας στον κάθε πολίτη-ψηφοφόρο το εξής ερώτημα: «το ερώτημα που θέλουμε να βάλουμε είναι: με ποιο κριτήριο θα διαλέξει ο καθένας ψηφοδέλτιο;», προτείνοντας να ταιριάξει την πολιτική επιλογή του σε ψήφο με το ταξικό του συμφέρον, δηλαδή με τον μόνο τρόπο που μπορεί να κάνει πραγματικότητα την οικονομική ανάπτυξη με την καλή ζωή, όπως είπε.

Στη συνέχεια πρότεινε στους πολίτες να μην είναι ευκολόπιστοι απέναντι σε εκείνους τους «δήθεν ανεξάρτητους» υποψήφιους που προσπαθούν να τους πείσουν ότι η ψήφος τους «δεν είναι κομματική» και ότι εκείνο που μετράει είναι «έγνοια του για την πόλη και τα προβλήματα των πολιτών».

Η κα Σταματέλου άσκησε αυστηρή κριτική, σε εκπροσώπους της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, που προωθούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου εις βάρος του ελληνικού λαού, σε εθνικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο, με το να στηρίζουν τα έργα εκείνα τα οποία θα ωφελήσουν την τσέπη των μεγαλοεπιχειρηματιών, αγνοώντας τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν την καθημερινότητα των πολιτών, που στην Λευκάδα μερικά από αυτά είναι το απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο, τα ανταποδοτικά τέλη και όχι η κατασκευή υποθαλάσσιας σήραγγας, όπως τόνισε.

Ειδικότερα για τον υποψήφιο Δήμαρχο του συνδυασμού Ανοίγουμε Πανιά, Σπύρο Μαργέλη, είπε πως «δεν είναι τυχαίο που υπεραμύνεται αυτού του έργου», αναφερόμενη επιπλέον στο έργο της Μαρίνας, και στα πολλαπλάσια έσοδα που έχει ο ιδιοκτήτης της Μαρίνας συγκριτικά με το Δήμο Λευκάδας, αλλά και στην δημιουργία του νέου Νοσοκομείου Λευκάδας, μέσα σε ένα σύστημα υγείας υπό κατάρρευση, τονίζοντας πως «δεν μπορεί να στηρίξει κάποιος έναν άνθρωπο που είπε ναι σε όλα τα μνημόνια, που το έργο του είναι με συνεχή αντιλαϊκά νομοσχέδια και που έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια που έχει έρθει η ελληνική οικογένεια στην Λευκάδα ».

Στη συνέχεια εξέφρασε την δυσπιστία της για τον αριστερό χαρακτήρα που διατείνεται ότι έχει ο συνδυασμός «Όλοι για την Λευκάδα», την στιγμή «που στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας-πρόγραμμα που μοιράζει έχει σαν βασικό όραμα την βιώσιμη ανάπτυξη για την Λευκάδα», αναρωτώμενη για τον χαρακτήρα αυτής της ανάπτυξης, η οποία πρέπει να έχει δημόσιο χαρακτήρα, για να θεωρείται βιώσιμη και να μην οδηγεί μέσω των πρακτικών της σε πιθανές μελλοντικές ιδιωτικοποιήσεις.

Κανείς δεν πρέπει, είπε να πιστέψει σε τέτοιου είδους δυνάμεις, υποσχόμενη πως εάν ο συνδυασμός της εκλεγεί, θα παλέψουν για την διεκδίκηση κρατικής χρηματοδότησης του Δήμου, για την επιστροφή των παρακρατηθέντων φόρων, για την κατάργηση των Τελών σε ασθενείς οικονομικά ομάδες, για κατάργηση συμπράξεων ιδιωτικού και δημόσιου φορέα στους Δήμους, για την κατάργηση ελαστικών μορφών απασχόλησης και για δωρεάν κοινωνικές παροχές.

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη με την Λαϊκή Συσπείρωση Θεόδωρου Γουλή, ο οποίος κάλεσε τον λαό της Λευκάδας να απομονώσει μαζικά την ναζιστική Χρυσή Αυγή και να δυναμώσει αποφασιστικά το κομμουνιστικό κόμμα της Ελλάδας.

Έκανε λόγο για τον εκβιασμό που θέτει η κυβέρνηση, μέσω των συνδυασμών που στηρίζει, της στήριξης της, προκειμένου να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα της χώρας, αναρωτώμενος για τον χαρακτήρα αυτής της σταθερότητας την οποία επικαλούνται. « Δηλαδή θέλουν να τους σφάζουν με σταθερότητα;», ρώτησε συγκεκριμένα.

Από την άλλη μεριά, πρόσθεσε ότι βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο αποκάλεσε «έτερο πόλο του νέου διπολισμού», ο οποίος αθωώνει την ευρωπαϊκή ένωση με τα γνωστά συνθήματα «ΣΥΡΙΖΑ ή Μέρκελ», καθώς με τον τρόπο αυτό απενοχοποιεί τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία «συναποφασίζουν» τις μέτρα της, όπως λ.χ. την μείωση του εργατικού κόστους. «Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ειδικεύεται στην πολιτική εξαπάτηση του λαού», είπε στην συνέχεια, καθώς δεν είναι δυνατόν, όπως υποστήριξε, ένα τέτοιο κόμμα – υπέρμαχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να ξεφύγει από την εφαρμοζόμενη ευρωπαϊκή πολιτική.

Απαράδεχτη χαρακτήρισε στην συνέχεια την εξύμνηση της πολιτικής του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού που εκφράζεται από την κυβέρνηση Ομπάμα, από ένα κόμμα «που θέλει να εμφανίζεται δημοκρατικό και όχι αριστερό».

Για δραματική μείωση, πληροφόρησε στη συνέχεια, του ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού εργαλείου ΕΣΠΑ, κατά 40% μειωμένο (350 εκ το προηγούμενο, 232 το τωρινό ), ζητώντας να κρατήσουν μία επιφύλαξη σε εκείνους τους συνδυασμούς που υπόσχονται νέα μεγάλα έργα μέσω ΕΣΠΑ., καθώς αν σε αυτά τα κονδύλια, συμπεριληφθούν τα έργα που είναι σε εξέλιξη, τότε «δεν θα μείνει δεκάρα!», όπως είπε.

Βαρύτατες ευθύνες απέδωσε στο τέλος της ομιλίας του και στον κ. Σπύρου, τον απερχόμενο Περιφερειάρχη, γιατί δεν προχώρησε κανένα έργο στην Περιφέρεια, χαρακτηρίζοντας φθηνή δικαιολογία την επίφαση της γραφειοκρατίας την οποία επικαλείται. Η αλήθεια είναι, όπως είπε, ότι ο απερχόμενος Περιφερειάρχης δεν ήθελε να βάλει δυσκολίες στην κυβέρνησή του. Ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση ανοχής του «στο απαράδεκτο καθεστώς κυριαρχίας των μεγαλοεργολάβων στα δημόσια έργα».

Σπυριδουλα (Ρούλα ) Γιανουλάτου

Πηγή: www.lefkadanews.com

Προηγουμενο αρθρο
Ζωντανεύοντας τις παλιές μνήμες
Επομενο αρθρο
Κατεπείγουσα Ανακοίνωση για το ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.