HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΗ Λευκάδα μέσα από παλιές κάρτ ποστάλ (Μέρος Β’)

Η Λευκάδα μέσα από παλιές κάρτ ποστάλ (Μέρος Β’)

Παρουσιάζουμε παρακάτω το Β΄Μέρος από εικόνες της Λευκάδας μέσα από κάρτ ποστάλ. Οι κάρτ ποστάλ ως τρόπος επικοινωνίας ήταν σε μεγάλη άνθιση μέχρι την εμφάνιση των νέων μορφών επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων.

Ήταν ο πιο εύκολος και φτηνός τρόπος να επικοινωνήσει κάποιος τουρίστας με τους δικούς του στην πατρίδα του. Στο μπροστινό μέρος περιλάμβαναν μια εξαιρετική φωτογραφία, συνήθως επιμελώς χρωματισμένη και στο πίσω μέρος μπορούσε ο αποστολέας να γράψει λίγα λόγια στον παραλήπτη. Ταχυδρομούνταν κατευθείαν χωρίς φάκελο αλληλογραφίας. Προσωπικά θυμάμαι όλη σχεδόν τη δεκαετία του ’80, ουρές τουριστών στο ταχυδρομείο κρατώντας οι 8 στους 10 στο χέρι τους αρκετές κάρτ ποστάλ, για ταχυδρόμηση.

Με τα χρόνια αυτές οι κάρτ ποστάλ απέκτησαν συλλεκτική αξία. Σήμερα τις βρίσκουμε να πωλούνται στο διαδίκτυο. Σε ότι αφορά τη Λευκάδα οι περισσότερες φωτογραφίες αναφέρονται στο Νυδρί –αποτέλεσε τον πρωτοπόρο του τουρισμού στη Λευκάδα- ακολουθεί η Βασιλική, τα Σύβοτα κ.λ.π. Οι ονομαστές σήμερα παραλίες μας, ήταν τότε σχεδόν άγνωστες, γι’ αυτό και υπάρχουν λιγότερες φωτογραφίες.

syvota 1989

31

32

1992-0

33

34

36

2002

37

39

40

2004

43

44

55

2006

-nidri-20

sivota-1

sivota-2

2008

syvota

1987

Προηγουμενο αρθρο
Στην ταράτσα του σχολείου ο δάσκαλος Γεωγραφίας του Τσίπρα - Απειλεί να πηδήξει!
Επομενο αρθρο
Λευκάδα: Εκεί που οι θεοί φιλούν το έδαφος (video)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.