HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΗ Λευκάδα σταθμός για την Πανελληνία Εθελοντική Δράση Let’s do it Greece

Η Λευκάδα σταθμός για την Πανελληνία Εθελοντική Δράση Let’s do it Greece

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Δελτίο Τύπου

Η Λευκάδα σταθμός για την Πανελληνία Εθελοντική Δράση Let’s do it Greece – Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου, ανοικτή συντονιστική συνάντηση εθελοντών και φορέων

Με σύνθημα «Let’s do it Λευκάδα», η Π.Ε. Λευκάδας στηρίζει την ετήσια Πανελληνία Εθελοντική Περιβαλλοντική Εκστρατεία «Let’s do it Greece» και καλεί όλες τις εθελοντικές ομάδες, τους Δήμους, τους φορείς, τους Συλλόγους και κάθε ενεργό πολίτη, να κινητοποιηθούμε όλοι μαζί ένα καλύτερο περιβάλλον.

Το Let’s Do it Greece, είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2012 από νέα παιδιά προερχόμενα από περιβαλλοντικές ομάδες σχολείων, και πλέον αποτελεί τη μεγαλύτερη και την πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική περιβαλλοντική εκστρατεία στη χώρα.

Έτσι, κάθε χρόνο, σε όλη την Ελλάδα, εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι, σωματεία, οργανώσεις, φορείς, Περιφέρειες και Περιφερειακές Ενότητες, Δήμοι, Επιμελητήρια, πανεπιστήμια, σχολεία, εταιρείες και απλοί πολίτες, ενώνουν τις δυνάμεις τους στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας, με σκοπό μέσα σε μία ημέρα να ομορφύνουν πλατείες, πάρκα, γειτονιές, σχολεία, ποτάμια, παραλίες, λίμνες, βυθούς, βουνά και δάση.

Η Π.Ε. Λευκάδας στηρίζει ενεργά αυτή τη μεγάλη εθελοντική εκστρατεία με επίκεντρο το περιβάλλον και, για πρώτη φορά, διοργανώνει ανοικτή συνάντηση μεταξύ των ενδιαφερομένων και των εθελοντών της οργανωτικής ομάδας του Let’s do it Greece, την ερχόμενη Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019, και ώρα 10:00 π.μ., στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητηρίου.

«Με μεγάλη μας χαρά θα φιλοξενήσουμε για πρώτη φορά στο νησί μας τον εθελοντή και εμπνευστή της δράσης Νίκο Κιούση. Καλώ στη συνάντησή μας την ερχόμενη Τρίτη όλους τους εθελοντές, ομάδες, συλλόγους και φορείς, ώστε να έχουμε μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και να συντονίσουμε τη δράση μας» αναφέρει σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, και συμπληρώνει «Η διάδοση του υγιούς εθελοντισμού, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των εθελοντών και των φορέων, αποτελεί βασικό στόχο για εμάς. Η Π.Ε. Λευκάδας θα σταθεί στο πλευρό των εθελοντών και φορέων, υποστηρίζοντας και διευκολύνοντας τις δράσεις που θα οργανώσουν στο πλαίσιο του Let’s do it Greece.».

Με κεντρικό σύνθημα «Ρίζες που μας Ενώνουν», η οργανωτική ομάδα του Let’s do it Greece ξεκίνησε στις 31 Οκτωβρίου από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο ένα μεγάλο εθελοντικό ταξίδι σε όλη τη χώρα, που θα ολοκληρωθεί λίγους μήνες μετά στην Αρχαία Ολυμπία, με ενδιάμεσο σταθμό τη Λευκάδα στις 5 Νοεμβρίου 2019.

Σε κάθε σταθμό του ταξιδιού οργανώνονται δράσεις και συναντήσεις και θα φυτεύεται από μία ελιά, συμβολίζοντας όλα όσα μας ενώνουν και μας δίνουν δύναμη να προσπαθούμε καθημερινά για έναν καλύτερο κόσμο.

Δείτε το βίντεο «Εμείς μαζί» του Let’s do it Greece στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=NAJjM5XFTSA

Προηγουμενο αρθρο
«Μιχριμπάν – Η νεράιδα της Σμύρνης»
Επομενο αρθρο
Δήμος Λευκάδας: Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης από πλαστικά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.