HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ λογική του παραλόγου και οι ακανόνιστες πλάκες Άρτας!

Η λογική του παραλόγου και οι ακανόνιστες πλάκες Άρτας!

Ένα από τα θέματα που συμπεριλαμβάνονταν στην ημερησία διάταξη του χτεσινού (8/12) Δ.Σ. ήταν: «Απόφαση Δ.Σ. σχετικά με άδεια τομής Δημοτικής οδού για την κατασκευή ιδιωτικού δικτύου μεταφοράς οικιακών λυμάτων στον Κάβαλο Λευκάδας»

Ένας συμπολίτης μας από τον Κάβαλο, ζητά από το Δήμο από το 2013, την άδεια να σκάψει και, να αποκαταστήσει στη συνέχεια δημοτικό δρόμο, με σκοπό να περάσει σωλήνα που θα μεταφέρει οικιακά λύματα σε δικό του χώρο 30 μετρά μακριά από το σπίτι του.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Στις 19 Νοεμβρίου 2013 το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Καβάλου μετά από αίτηση συγχωριανού τους, αποφασίζει και εισηγείται θετικά προς το ΔΣ της Λευκάδας να δοθεί η άδεια σε έναν δημότη, να σκάψει δημοτικό δρόμο και να περάσει σωλήνα μεταφοράς λυμάτων σε απόσταση 30 μέτρων από το σπίτι του σε βόθρο μέσα σε δική του ιδιοκτησία.

Στην αίτησή του στις 8/10/2013 προς το Δήμο ο ατυχής Καβαλισάνος γράφει επί λέξη: «…Το έργο (αποκατάστασης του δρόμου) θα γίνει σύμφωνα με τις όποιες προδιαγραφές και υποδείξεις των τεχνικών υπηρεσιών και θα βαρύνει στο σύνολο του εμένα.»

Παρόλα αυτά το Δ.Σ στις 22/01/2014 βασιζόμενο στην τεχνική έκθεση των υπηρεσιών του Δήμου αρνείται τη χορήγηση της άδειας. Φαίνεται ότι κανένας τότε δεν μπήκε στον κόπο να τη διαβάσει ή δεν ήταν σε θέση να καταλάβει τις βλακείες που γράφει.

SKMBT_28314120913383-page-001

Ο πολίτης επανέρχεται ξανά στο Δήμο με νέα αίτησή του στις 16/5/2014 και γράφει: «…με τη διαβεβαίωσή μου ότι η τομή θα γίνει στο βάθος που πρέπει (1,5 μ κάτω από την επιφάνεια του πλακόστρωτου) και θα αποκατασταθεί πλήρως το πλακόστρωτο του δρόμου. Να σημειωθεί ότι στην περιοχή δεν υπάρχουν δίκτυα ΔΕΗ ή ΟΤΕ. Να σημειωθεί ότι το στενό του χώρου επιβάλλει την κατασκευή βόθρου στο παρακείμενο οικόπεδο. Δεν υπάρχει άλλη λύση»

Όπως βλέπετε, το έγγραφο των τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου που αποτέλεσε την εισήγηση τόσο στο χτεσινό όσο και στο παλιότερο συμβούλιο, στερείται επιεικώς κοινής λογικής. Αν λοιπόν δεν συμβαίνει κάτι άλλο, αν δεν υποκρύπτεται κάτι που το γνωρίζουν οι τεχνικές υπηρεσίες και το κρατούν επτασφράγιστο μυστικό βρισκόμαστε μπροστά σε έναν παραλογισμό.

Ο παραλογισμός της εν λόγω έκθεσης σχολιάστηκε και σε ότι έχει να κάνει με τα … τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά και ως προς τη … «φιλοσοφία» της. Υπήρξε θετική αντιμετώπιση του θέματος απ’ όλο το Δ.Σ. αλλά το θέμα αναβλήθηκε για το επόμενο συμβούλιο για περαιτέρω διευκρινήσεις από την τεχνική υπηρεσία.

Ο ταλαίπωρος Καβαλισάνος ένας μετρημένος και ευγενικός κύριος παραβρέθηκε στο χτεσινό Δημοτικό συμβούλιο και δήλωσε επιπροσθέτως ότι θα δεχτεί όποιες προδιαγραφές θέσει ο Δήμος, ακόμα είναι διατεθειμένος αν τα συνεργεία του Δήμου αποκαταστήσουν τη βλάβη στο οδόστρωμα, να πληρώσει το όποιο κόστος.

Όταν καθημερινά ο καθένας σκάβει κεντρικούς δρόμος να περάσει ό,τι είδους σωλήνα θέλει, όταν τις περισσότερες φορές δεν αποκαθιστά τις ζημιές, όταν δεν ζητά άδεια από καμιά υπηρεσία, βρέθηκε ένας νομοταγής πολίτης και παιδεύεται δυο χρόνια για τις… ακανόνιστες πλάκες Άρτας!!

Βιολέττα Σάντα

Προηγουμενο αρθρο
Η σύνθεση του νέου Δ. Σ. του Κέντρου Πρόληψης Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Ο περιφερειάρχης υπέγραψε τη σύμφωνη γνώμη για την υλοποίηση έργων της Περιφέρειας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.