HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΗ μεγαλύτερη πορεία διαμαρτυρίας της Λευκάδας έγινε από μαθητές και ήταν για τα σκουπίδια

Η μεγαλύτερη πορεία διαμαρτυρίας της Λευκάδας έγινε από μαθητές και ήταν για τα σκουπίδια

Ίσως θα έπρεπε να κρατήσουμε ιδιαίτερη σημείωση για την σημερινή μέρα. Είναι άγνωστο αν θα ξαναδούμε τόσο πολύ κόσμο (μαθητές) στο δρόμο να πραγματοποιεί μια ξεχωριστή και ποιοτική διαμαρτυρία.

Από όσο θυμόμαστε, τα πολλά τελευταία χρόνια, δεν έχει ξαναγίνει μια τόσο πολυπληθής διαμαρτυρία και μάλιστα τόσο σωστά οργανωμένη και τόσο έξω από τα γνωστά κλισέ. Οι μαθητές μας ξεντρόπιασαν για άλλη μια φορά.

Χαρτόνια από κούτες χρησιμοποίησαν οι μαθητές για να γράψουν τα συνθήματα τους. Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου με τα όργανα τους έντυσαν μουσικά την εκδήλωση. Μια εκδήλωση αυθόρμητη, ευρηματική αλλά και τόσο σωστά οργανωμένη.

Στον Άγιο Μηνά συγκεντρώθηκαν οι μαθητές των Σχολείων της Λευκάδας την Πέμπτη το μεσημέρι συνοδευόμενοι και από καθηγητές, για να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας για την χωματερή της Λευκάδας δίπλα στην οποία μάλιστα, βρίσκονται και σχολεία. Η κατεύθυνση ήταν το Δημαρχείο. Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής η μουσική εναλλάσσονταν με τα συνθήματα δίνοντας ξεχωριστό τόνο, τελείως διαφορετικό από ότι έχουμε συνηθίσει. Έφτασαν οργανωμένα και πειθαρχημένα στο Διοικητήριο. Απλώθηκαν σε όλο το χώρο έξω από αυτό και με την εξαιρετική και ρυθμική μουσική τους σκόρπισαν χαμόγελα και αισιοδοξία σε όσους βρίσκονταν εκεί. Απουσίαζαν βεβαίως πολίτες και γονείς.

Η σημερινή διαμαρτυρία των μαθητών της Λευκάδας έτσι όπως οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε θα πρέπει να γραφτεί και να πιστωθεί στις καλές στιγμές του νησιού μας.

Προηγουμενο αρθρο
Αναστέλλεται η λειτουργία των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων – Ολη η λίστα
Επομενο αρθρο
12.000 κεραυνοί έως τις 16:00 στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο

2 Σχόλια

  1. dope
    9 Νοεμβρίου 2019 at 16:11 — Απάντηση

    αν ειναι να χασουν μαθημα ολα γινονται ,βγαλτε μια φωτογραφια απ τα σχολεια μεσα και εξω και μετα να πουμε μπραβο

  2. Τέλης Σταλόνε
    7 Νοεμβρίου 2019 at 20:48 — Απάντηση

    Πάντα από τέτοια!
    Μόνο έτσι η Λευκάδα θα πάει μπροστά!
    Τα παιδιά σήμερα, μας έδωσαν ένα μεγάλο μάθημα.
    Το καταλάβαμε; Το εμπεδώσαμε;
    Τι μας είπαν τα παιδιά μας σήμερα;
    Πολλά!
    Ίσως το πιό σημαντικό που μας είπαν σήμερα τα παιδιά είναι πως “αμαρτίες γονιών, παιδεύουσι τέκνα”.
    Το καταλάβαμε; Το εμπεδώσαμε;

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.