HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ «Μετωπική Δράση» προς τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για κοινή κάθοδο στις Δημοτικές Εκλογές

Η «Μετωπική Δράση» προς τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για κοινή κάθοδο στις Δημοτικές Εκλογές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας δήλωση του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με την οποία απαντούσε σε επιστολή της «Μετωπικής Δράσης» που καλούσε σε διάλογο για να διερευνηθούν οι δυνατότητες ενιαίας καθόδου των δυνάμεων της αριστεράς στις δημοτικές εκλογές.

Την επιστολή αυτή η «Μετωπική Δράση» δεν την έχει δώσει στη δημοσιότητα για τον απλούστατο λόγο ότι απευθυνόταν μόνο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» και όχι στο πλατύ κοινό. Από τη στιγμή που η απάντηση ήρθε δημόσια, η «Μετωπική Δράση» είναι υποχρεωμένη για την καλύτερη ενημέρωση των συμπολιτών μας να δημοσιοποιήσει την επιστολή της.

Όσο για το ύφος της απάντησης, τους χαρακτηρισμούς που περιέχει και τις πολιτικές ανακρίβειες, ο σοφός λαός λέει ότι καθένας στην επικοινωνία και τον πολιτικό διάλογο συνεισφέρει ότι διαθέτει και αυτά τον χαρακτηρίζουν. Η Μετωπική Δράση μέχρι σήμερα μεταχειρίστηκε πολιτικό λόγο, προτάσεις και επιχειρήματα με μοναδικό κίνητρο της την πορεία και το μέλλον της Αριστεράς στην Ελλάδα όπως και την πορεία των γιγάντιων λαϊκών προβλημάτων. Δεν έχει σχέσεις με ύβρεις και χαρακτηρισμούς. Η αριστερά έχει ανάγκη από συσπείρωση, κοινή δράση και κοινούς αγώνες και όχι ενδοαριστερούς εμφύλιους.

Το κείμενο της επιστολής της μετωπικής δράσης είναι το εξής:

Προς την Λαϊκή Συσπείρωση .
Αγαπητοί συμπατριώτες, συναγωνιστές-τριες.

Απευθυνόμαστε σε σας για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες.

Η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και το λαό μας είναι από κάθε άποψη εξαιρετικά δύσκολη. Τα 9 χρόνια των μνημονίων άφησαν πίσω τους τεράστια προβλήματα στη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία ως και το σημείο ένα μεγάλο τμήμα του λαού να αντιμετωπίζει ακόμη και προβλήματα επιβίωσης. Οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης περί εξόδου της χώρας από τα μνημόνια και το άνοιγμα νέας σελίδας για τη χώρα είναι ανυπόστατη και προκλητική για τον εργαζόμενο λαό. Τα μνημονιακά μέτρα τραβούν πολλές δεκαετίες ακόμη, ενώ η πιθανότητα μιας νέας ύφεσης στην Ευρώπη και τη χώρα μας είναι ήδη ορατή.

Επίσης γνωστή σε όλους μας είναι η κατάσταση που επικρατεί στο εργατικό και λαϊκό κίνημα και η αντιμετώπιση της δεν παίρνει καμία αναβολή, ειδάλλως η αστική τάξη και η εξουσία της ,όσα προβλήματα και αν έχει όσες κρίσεις και αν εμφανιστούν, θα τις αντιμετωπίζει με ευκολία διευρύνοντας την κυριαρχία και την ιδεολογική ηγεμονία της.

Μπροστά μας έχουμε εντός του 2019 σημαντικές εκλογικές αναμετρήσεις, δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ευρωεκλογές και εκλογές για το εθνικό κοινοβούλιο και την ανάδειξη κυβέρνησης. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για την Αριστερά να ανακοπεί ο κατήφορος και να αντιστραφούν οι εξελίξεις.

Θεωρούμε ότι μπορούν να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις , τουλάχιστον οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές να γίνουν, με ενωτικά, ριζοσπαστικά και μαχητικά υπέρ των λαϊκών συμφερόντων ψηφοδέλτια και σε αυτή τη κατεύθυνση πιστεύουμε ότι πρέπει να κινηθούμε άμεσα, καθότι άνεση χρόνου δεν υπάρχει.

Προτείνουμε στο δήμο μας να αρχίσει η συζήτηση ,χωρίς καθυστέρηση για κοινή δράση και συνεργασία με σκοπό την κοινή κάθοδο τουλάχιστον στις δημοτικές εκλογές.

Είναι ήδη γνωστή η κοινή μας στάση σε πολλά προβλήματα της Λευκάδας που επιβάλει η πολιτική των μνημονίων, της νεοφιλελεύθερης λιτότητας και του συστήματος εκμετάλλευσης σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Υπάρχει έτσι η βάση για την προγραμματική μας συμφωνία και την συνεργασία έως και την κοινή κάθοδο στις Δημοτικές εκλογές στη Λευκάδα.

Χρόνος υπάρχει και μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε για τη δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου υπέρ των λαϊκών συμφερόντων στη Λευκάδα.

14/2/2019
Μετωπική Δράση Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Δρυμώνας, ένας μεγάλος ανοιξιάτικος κήπος!
Επομενο αρθρο
Αφιέρωμα στον Ελληνικό κινηματογράφο από το Στέκι πολιτισμού «Αγερμός»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.