HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΗ «μυστική» παραλία και το παλιό πολυβολείο στον Αϊ Γιάννη Λευκάδας

Η «μυστική» παραλία και το παλιό πολυβολείο στον Αϊ Γιάννη Λευκάδας

Ο πατέρας μου για πρώτη φορά το περασμένο καλοκαίρι, μου αποκάλυψε την κρυφή παραλία και το παλιό πολυβολείο του Αϊ Γιάννη. Σήμερα βρέθηκα εκεί μόνη μου.

DSCN8388

DSCN8392

Η περιοχή του Αϊ Γιάννη συνδυάζει όλες τις ομορφιές αυτού του νησιού σε μια μικρή έκταση. Υπέροχη και πεντακάθαρη θάλασσα, πράσινο που φτάνει μόλις δυο βήματα από το κύμα, βράχια και σπηλιές, κάτασπρη άμμο, παλιά βαρούλκα για να δένονται οι βάρκες, το ξωκκλήσι του Αϊ-Γιάννη του Αντζούση – αρχαιότερος χριστιανικός ναός της Λευκάδας- και το παλιό πολυβολείο -ένα κομμάτι από τη σύγχρονη ιστορία του νησιού σκαρφαλωμένο και κρυμμένο στο βράχο.

DSCN8422

DSCN8419

Το παλιό πολυβολείο βρίσκεται κάτω ακριβώς από την ιδιοκτησία Σταύρου. Χτίστηκε με τσιμέντο πάνω στο βράχο από τους Ιταλούς στην περίοδο της κατοχής τους στο νησί. Έχει δυο ανοίγματα, ένα προς τη μεριά της Λευκάδας και ένα προς τους Τσουκαλάδες.

Αμέσως μετά, τα σκαλοπάτια οδηγούν στην «κρυφή» παραλία του Αϊ Γιάννη. Είναι μικρή, γραφική και πεντακάθαρη. Δεξιά και αριστερά της υπάρχουν βράχια που την κλείνουν και της προσδίδουν ιδιωτικότητα. Τα νερά της όπως διαπίστωσα το καλοκαίρι, είναι περισσότερο δροσερά απ’ ότι στην υπόλοιπη περιοχή. Έτσι αποζημιώνουν όσους χρειάζεται να ανεβοκατέβουν αρκετά σκαλοπάτια για να φτάσουν μέχρι εκεί.

Ελεάννα Ματαράγκα

Προηγουμενο αρθρο
«Οι σπόροι της ειρήνης»
Επομενο αρθρο
Ματωμένο φεγγάρι τη Μεγάλη Τρίτη, από τις 9 το πρωί ώρα Ελλάδος

1 Σχόλιο

  1. Ειρηνη
    16 Απριλίου 2014 at 11:57 — Απάντηση

    Η μυστική παραλία είναι το Κρυονέρι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.