HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΗ Νέα Χορωδία στην περιφορά του Επιταφίου της Μητροπόλεως στο τέλος της δεκαετίας του 1960

Η Νέα Χορωδία στην περιφορά του Επιταφίου της Μητροπόλεως στο τέλος της δεκαετίας του 1960

Μια ξεχωριστή φωτογραφία επέλεξε ο όμιλος της Νέας Χορωδίας για να στείλει τις ευχές του το φετινό Πάσχα.

Με την βοήθεια της προέδρου του σωματείου Βασιλικής Πολίτη και της Παναγιώτας Παρίση διαβάσαμε την εικόνα που ομολογουμένως καθηλώνει με την ομορφιά της.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε μεταξύ του 1968 και 1970.  Η  Νέα Χορωδία προπορεύεται του Επιταφίου της Μητροπόλεως με κατεύθυνση την κεντρική Πλατεία. Εκείνη την εποχή μόνο ο επιτάφιος της Μητρόπολης έκανε περιφορά με μεγάλη λαμπρότητα.

Πρόεδρος της Νέας Χορωδίας ήταν ο Αλέκος Καράμπαλης, εικονίζεται στα δεξιά δίπλα από τους χορωδούς. Τη χορωδία διεύθυνε η μαέστρος Μαρίκα Θεοδωροπούλου. Ιερέας της Μητρόπολης είναι ο παπά Νίκος Κακαβούλης και μπροστά του ο ψάλτης Γιάννης Κοντοπρίας.

Αναγνωρίστηκαν οι χορωδοί: Αδελφοί Κατωπόδη (Σπύρος και Γιώργος), Γιώργος Λευκαδίτης, Τάκης Κατωπόδης, Ντίνος Δρακάτος, Θεοδόσης Γουργιώτης, Κώστας Παρίσης, Πάνος Μεσσήνης, Σωτήρης Παρίσης, Σπύρος Παξινός, Γιώργος Μαλακάσης, Γεράσιμος Λαυράνος, Γιάννης Ανδρέου, Αριστείδης Μάντζαρης, Τάκης Ρεγάντος, Μιχάλης Φίλιππας, Νιόνιος Μπόρσας, Χαράλαμπος Βλάχος, Σπύρος Φλογαίτης.

Σχετικά άρθρα: Αναμνήσεις (Οι χορωδίες των εκκλησιών)

Προηγουμενο αρθρο
Δήλωση της παράταξης «Όλοι για τη Λευκάδα» για την αποχώρηση από συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Επομενο αρθρο
Ανακοίνωση-Κάλεσμα «Καββαδάς Θωμάς, Καββαδά Μαρία και συνεργάτες» λογιστές

2 Σχόλια

  1. Σπύρος Φλογαίτης
    18 Απριλίου 2020 at 23:02 — Απάντηση

    Συγχαρητήρια για τη φωτογραφία. Αν δεν κάνω λάθος είμαι στην άκρη της προτελευταίας σειράς δίπλα και μαζύ με τους βαρύτονους, ως χορωδός της Νέας Χορωδίας που ήμουνα. Άρα, μάλλον είναι το 1967.
    Σπύρος Φλογαίτης

  2. Άννα Ρεκκα
    16 Απριλίου 2020 at 23:07 — Απάντηση

    Στη φωτογραφία της Νέας Χορωδίας κατά την περιφορά του επιταφίου διακρίνω τον πατέρα μου στη τριτη σειρα τέταρτος από αριστερα το Περικλή Ζωρδουμη δάσκαλο για τριαντα περίπου χρόνια στα χωριά της Λευκάδας εξ Ηπείρου καταγόμενο.Ομορφη ανάμνηση…..

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.