HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΗ ΝΟ.Δ.Ε Λευκάδας ανέλαβε την ενημέρωση για το «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα»!

Η ΝΟ.Δ.Ε Λευκάδας ανέλαβε την ενημέρωση για το «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα»!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (10/11) στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Λευκάδας ενημέρωση για το «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα». Όπως είναι γνωστό η Λευκάδα έχει επιλεγεί μαζί με 13 άλλους Δήμους για την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος. Η ενημέρωση έγινε από τον βουλευτή Λευκάδας κ. Σολδάτο, τον υπεύθυνο οργανωτικού της Ν.Δ. για το νομό μας κ. Κακούρη και τον κ. Στέφανο Καραβία από την τοπική οργάνωση της Ν.Δ.

Όπως μας ενημέρωσαν οι αιτήσεις ξεκινούν ηλεκτρονικά στις 15/11 και είναι σημαντικό να φτάσει το μήνυμα σε όλους τους δικαιούχος, αφού ο Δήμος της Λευκάδας έχει επιλεγεί ανάμεσα από πολλούς Δήμους και μάλιστα με μεγαλύτερα προβλήματα. Από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος θα εξαρτηθεί και η εφαρμογή του στην υπόλοιπη χώρα. Το κονδύλι που προϋπολογίζεται για την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος είναι από 8.5 εκατομ. μέχρι 1 δις. Για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πληροφόρηση του κόσμου, στην τοπική οργάνωση της Ν.Δ. θα βρίσκεται το στέλεχος κ. Καραβίας σε καθημερινή βάση ώστε να δίνει πληροφορίες. Η διαδικασία θα γίνεται μέσω των ΚΕΠ σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων . Εφόσον επιλεγεί κάποιος θα πάρει τα χρήματα αναδρομικά από 1η Νοεμβρίου.

Ο κ. Σολδάτος αναφέρθηκε στο θεσμό του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» τονίζοντας ότι έπρεπε να έχει εφαρμοστεί και στη χώρα -όπως στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης- εδώ και πολλά χρόνια. Το μέτρο είπε αποτελεί ένα δείκτη ασφάλειας για την ακραία φτώχεια και δεν αποτελεί μέτρο εφησυχασμού. Ο σκοπός της κυβέρνησης είναι να δώσει αναπτυξιακή τροχιά στη χώρα. Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα έχουν επίσης και κάποια πρόσθετα «πλεονεκτήματα» όπως: κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ, λογαριασμών ύδρευσης, πλεονεκτήματα σε διεκδίκηση θέσεων εργασίας, χορήγηση βιβλιαρίου ανασφάλιστου κ.λ.π.

Τώρα στο δια ταύτα: είναι απορίας άξιο, γιατί, για ένα μέτρο κοινωνικού χαρακτήρα ανέλαβε εκστρατεία ενημέρωσης ένα κόμμα. Γιατί στη θέση του κ. Κακούρη δεν βρισκόταν ένα υπηρεσιακό στέλεχος να ενημερώσει, αλλά ένας κομματικός παράγοντας; Γιατί δεν επιλέχτηκε ένας άλλος χώρος παρουσίασης του προγράμματος;

Το θέμα μυρίζει από μακριά κομματική εκμετάλλευση και δεν κάνουν και τίποτα να το κρύψουν. Είναι ένα χαρτί που θα «παίξει» όπως όλα δείχνουν η Ν.Δ. προεκλογικά, όπως τα τριχίλιαρα που μοίρασε παραμονές εκλογών μετά τις πυρκαγιές της Πελοποννήσου το 2007.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες κανένας δεν εξασφαλίζει το αδιάβλητο εφαρμογής του θεσμού. Θα γίνει και το «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» ένα μέτρο ψηφοθηρίας. Όπως όλα δείχνουν στη ΝΔ έχουν χάσει την ψυχραιμία τους.

Βιολέττα Σάντα

Προηγουμενο αρθρο
Πανεργατική απεργία Πέμπτη 27 Νοέμβρη
Επομενο αρθρο
Καθαρισμός – ευπρεπισμός κοινόχρηστων χώρων της Ι. Μ. Αγίων Πατέρων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.