HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΗ Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην έκθεση τροφίμων και ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ 

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην έκθεση τροφίμων και ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαιρετικά επιτυχημένη ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, που ήταν και  τιμώμενη περιφέρεια,  στη 2η Διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ  που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 30/1 έως 2/2/2015.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων συμμετείχαν  30 εκθέτες ενώ τα εγκαίνια  έκανε  ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Στη έκθεση συμμετείχε και η Λευκάδα με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Χαλικιά.

Ο κος Γαλιατσάτος στην εναρκτήρια ομιλία του υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι  “είναι ίσως μια χρονική στιγμή που δεν θα βρούμε κανέναν σε αυτό τον τόπο που δεν πιστεύει ότι χρειάζεται μία βαθιά παραγωγική ανασυγκρότηση η οικονομία της χώρας μας και την ίδια στιγμή να μην σκέφτεται ότι η παραγωγική αυτή ανασυγκρότηση δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη μεγάλη συμμετοχή του πρωτογενούς τομέα, των προϊόντων της ελληνικής γης. Τι χρειάζονται οι παραγωγοί μας; Χρειάζονται τη δική μας στήριξη. Τη στήριξη της πολιτείας και της αυτοδιοίκησης, την πληροφόρηση, την οικονομική βοήθεια, την προώθηση των προϊόντων. Είμαστε αποφασισμένοι με κάθε τρόπο να στηρίξουμε κάθε νέα προσπάθεια».

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης έγιναν πολλές συναντήσεις και συσκέψεις για την προώθηση των τοπικών προϊόντων όπως με τον πρόεδρο του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου X. Δήμα με τον ακόλουθο του Χονγκ Κονγκ με αντιπροσωπεία της πολωνικής πρεσβείας στην Ελλάδα, η οποία έδειξε και μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα της Επτανήσου και με Ρωσικό εμπορικό επιμελητήριο.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους τοπικούς παραγωγούς που συμμετείχαν στην έκθεση προβάλλοντας τα τοπικά μας προϊόντα.

Η περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι και θα παραμείνει αρωγός στην προσπάθεια προώθησης των τοπικών ποιοτικών προϊόντων.

Παρόντες στην έκθεση και οι: Δρακουλόγκωνας Παναγής Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς, Γαλιατσάτος Σπύρος Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, Φοντάνας Γιάννης Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα, Ζησιμάτος Παναγής εκτελεστικός γραμματέας της ΠΙΝ.

DSC_0365 (1) (1)

Προηγουμενο αρθρο
ΛΕΥΚΑΔΑ: Το νησί του λόγου και της τέχνης
Επομενο αρθρο
Οι πινακίδες πάντως τοποθετήθηκαν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.