HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ πιστωτική κι ο… άφραγκος Ομπάμα

Η πιστωτική κι ο… άφραγκος Ομπάμα

Το story είναι, ήδη, γνωστό και viral. Εν τάχει, για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Μπαράκ Ομπάμα βγήκε να δειπνήσει με τη σύζυγό του κι όταν έφτασε η στιγμή για τον λογαριασμό έβγαλε το πορτοφόλι του να πληρώσει. Μέχρι στιγμής, όλα καλά, όλα φυσιολογικά, αν και στην Ελλάδα από μόνο του το γεγονός θα ήταν έτσι κι αλλιώς ξεχωριστό. Δεν είναι λίγοι οι πολιτικοί που δέχονται κεράσματα ή απαιτούν -με τον τρόπο τους- να μην πληρώνουν.

Αλλά η πιστωτική του Μπαράκ Ομπάμα δεν ήταν έγκυρη. Η σερβιτόρος την επέστρεψε λέγοντάς του πως έχει μπλοκαριστεί, με τον ίδιο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να παγώνει και να μπαίνει στη διαδικασία να της εξηγήσει τι είχε συμβεί. Τελικά, η σύζυγός του βγάζει τη δική της, κι έτσι η Μισέλ …ξελασπώνει τον Μπαράκ.

Το θέμα συζητείται περισσότερο χιουμοριστικά στα social media. Έτσι κι αλλιώς υπάρχει δικαιολογία, ο Ομπάμα δεν την χρησιμοποιεί τόσο συχνά, οπότε κι αυτή μπλόκαρε αυτόματα.

Αλλά υπάρχει και η άλλη ανάγνωση. Η κίνηση του Ομπάμα να εξηγήσει στη σερβιτόρο πως είναι εντάξει με τους λογαριασμούς του, εντάξει με τις υποχρεώσεις του και πως δεν χρωστάει. Μία κίνηση δηλαδή που θα έκανε ο περισσότερος κόσμος, ο απλός πολίτης, όταν καταλαβαίνει πως η κάρτα του δεν περνάει κάπου. Τόσο απλό, τόσο αυτονόητο. Κάτι που στην Ελλάδα δύσκολα συναντάς.

Πηγή: www.protagon.gr

Προηγουμενο αρθρο
Απονομή Σήματος Επτανησιακής Κουζίνας
Επομενο αρθρο
Πήρε το ντέρμπι η Νίκη Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.