HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΗ πόλη της Λευκάδας

Η πόλη της Λευκάδας

Πρωτεύουσα και βασικό λιμάνι του νησιού, η πόλη της Λευκάδας εντοπίζεται στο βόρειο τμήμα του νησιού, και είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους προορισμούς του.

Με βασικά χαρακτηριστικά της τα πολύχρωμα, παραδοσιακά σπίτια, τα γραφικά σοκάκια, τις όμορφες πλατείες και εκκλησίες, θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς σας κατά τη διάρκεια της διαμονής σας εδώ.

36

Αξίζει να επισκεφτείτε το πάρκο Μποσκέτο –γνωστό και ως Κήπος των Ποιητών– που εντοπίζεται δίπλα στο λιμάνι και να παρατηρήσετε από κοντά τις προτομές φημισμένων προσωπικοτήτων του νησιού όπως οι Άγγελος Σικελιανός, Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, Δημήτρης Γολέμης κ.α.

Μην παραλείψετε να περπατήσετε στην ξύλινη γέφυρα της πόλης μπροστά από τον πεζόδρομο Μελά με τα εστιατόρια, τα bar και τα cafe μια ανάσα από το λιμάνι. Οι ντόπιοι την αποκαλούν και γέφυρα των στεναγμών ή των ερωτευμένων.

37

Από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης ο πεζόδρομος Ντέρπφελντ, που οφείλει την ονομασία του στο Γερμανό αρχαιολόγο Βίλχελμ Ντέρπφελντ, που πραγματοποίησε αρκετές και σημαντικές ανασκαφές. Σε αυτόν θα βρείτε και τα πιο όμορφα κτήρια της πόλης καθώς και τις πιο καλοδιατηρημένες εκκλησίες.

38

Από τα σημαντικότερα αξιοθέατά της το Κάστρο της Αγίας Μαύρας στην είσοδο του νησιού δίπλα στη γέφυρα της Λευκάδας, που χρονολογείται από 1300, το Αρχαιολογικό Μουσείο στη δυτική ακτή, η Ιερά Μονή Φανερωμένης με το Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης στην περιοχή Φρύνι (3 χλμ.), καθώς και η αρχαία πόλη Νήρικος, μόλις 2 χλμ. έξω από την πόλη.

39

Η πόλη περιβάλλεται από μια λιμνοθάλασσα –από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους του Ιονίου, ενταγμένος στο δίκτυο NATURA 2000 ως προστατευόμενη περιοχή με ιδιαίτερη οικολογική σημασία και χαρακτηρισμένος, επίσης, από τη συνθήκη RAMSAR ως υδροβιότοπος διεθνούς σημασίας– ενώ πολύ κοντά της εντοπίζονται οι παραλίες του Αγίου Ιωάννου, της Γύρας και του Κάστρου.

Πηγή: www.greekguide.com

Προηγουμενο αρθρο
Telegraph: η Λευκάδα στα καλύτερα νησιά για οικογενειακές διακοπές
Επομενο αρθρο
8ο φεστιβάλ παιδικών χορευτικών τμημάτων Καρυάς

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.