HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΗ Σεβαστή Κωνσταντινίδη – Ρεκατσίνα για την αποκατάσταση του δρόμου της Λαγκάδας

Η Σεβαστή Κωνσταντινίδη – Ρεκατσίνα για την αποκατάσταση του δρόμου της Λαγκάδας

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑΣ.

Πλησιάζει ο Ιούνιος του 2020, μήνας κατά τον οποίο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου “Συντήρηση, επισκευή και αποκατάσταση του δημοτικού οδικού δικτύου Ασπρογερακάτα – Πευκούλια (Λαγκάδα) Λευκάδας” προβλεπόταν να ολοκληρωθούν οι εργασίες αυτού.

Στη χώρα των έργων για τα … έργα και των μελετών στο … γάμο του Καραγκιόζη βέβαια φυσικά και δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν οι εργασίες, φυσικά και δεν πρόκειται να παραδοθεί σε κυκλοφορία ο δρόμος της Λαγκάδας.

Ο λόγος γνωστός όσο και θαυμαστός από πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη του αντιδημάρχου κ. Σπύρου Λύγδα: “ … πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο έργο, η μελέτη του έχει ανατεθεί σε εξωτερικό συνεργάτη και δεν έχει γίνει ακόμη … έχει αρκετές αστοχίες. Την προηγούμενη εβδομάδα κατόπιν αιτήματος μας, μας επισκέφτηκε ο γεωλόγος του ΙΓΜΕ κ. Πάσχος για τρία σημαντικά θέματα που υπάρχουν κατά μήκος του δρόμου, περιμένουμε τις προτάσεις του και σίγουρα θα χρειαστεί μία επιπλέον χρηματοδότηση.”

Έργο προϋπολογισμού 2,8 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση ζημιών σε τμήματα του δρόμου συνολικού μήκους 1.700 μέτρων, (ζημιές που είχαν προκληθεί από τον σεισμό της 17ης Νοεμβρίου 2015) εκτελείται χωρίς να έχει εκπονηθεί γεωλογική μελέτη !

Οι διαβεβαιώσεις εντούτοις στο Δημ. Συμβούλιο και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του πρώην δημάρχου Λευκάδας κ. Δρακονταειδή (το διάστημα από το σεισμό του 2015 μέχρι τη δημοπράτηση του έργου) ήταν ότι η δημοπράτηση του έργου και η αποκατάσταση του δημοτικού δρόμου της Λαγκάδας καθυστερούσε γιατί αναμέναμε τη γεωλογική μελέτη από το ΙΓΜΕ (!)

Ενδεικτικές και οι σχετικές δηλώσεις του τότε Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θ. Γαλιατσάτου: “Η ΠΙΝ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα έργα υποδομών. Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ζωτικής σημασίας για το νησί δεδομένου ότι είναι ο μόνος δρόμος που συνδέει τη Λευκάδα και τους ορεινούς οικισμούς με τη δυτική ακτή… O δρόμος παραμένει κλειστός μέχρι την ολοκλήρωση των αναγκαίων μελετών, την κατασκευή των έργων προστασίας και την άρση της επικινδυνότητας… Θέλουμε να θωρακίσουμε τα νησιά μας, το επαναλαμβάνουμε και το κάνουμε πράξη με όλους τους διαθέσιμους τρόπους, προκειμένου να αποφύγουμε παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον…”.

Σε ποια φαινόμενα να αναφερόταν αλήθεια ο κ. Περιφερειάρχης τότε (;)

Των συνεχών ζημιών στο δρόμο της Λαγκάδας παρά τις κατ’ επανάληψη αποκαταστάσεις του, στις συνεχείς αποκαταστάσεις χωρίς την προηγούμενη εκπόνηση του συνόλου των απαιτούμενων μελετών, στην επαναλαμβανόμενη κατασπατάληση δημοσίου χρήματος χωρίς ανάλογο αποτέλεσμα … ή μήπως στο φαινόμενο να την «πληρώνει» πάντα το κράτος, δηλαδή ο πολίτης αφού ούτε δικαστικά, ούτε πολιτικά κάποιος δεν πλήρωσε για σπατάλη δημοσίου χρήματος, για σπατάλη εκατομμυρίων …(;)

ΣΕΒΑΣΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ – ΡΕΚΑΤΣΙΝΑ
Πρώην δήμαρχος Καρυάς
Δημοτική Σύμβουλος Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τη φοίτηση στο Μουσικό Σχολείο Λευκάδας
Επομενο αρθρο
94 αρνητικά δείγματα σε Ήπειρο, Κέρκυρα, Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.