HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ συγκέντρωση στη Λευκάδα για το Ασφαλιστικό

Η συγκέντρωση στη Λευκάδα για το Ασφαλιστικό

Η σημερινή συγκέντρωση είχε προαναγγελθεί σαν μαζική και τέτοια ήταν. Όχι μόνο από τον όγκο των συγκεντρωμένων, αλλά και από την ευρύτητα των φορέων που με κάθε τρόπο δήλωσαν συμμετοχή και συμπαράσταση.

Πρέπει να πλησίασαν τους 1000 οι συγκεντρωμένοι στον Άγιο Μηνά, όλοι με κοινό παρανομαστή, την αντίθεσή τους στο Ασφαλιστικό. Εκτός από τους μισθωτούς απεργούς, υπήρχαν πολλοί από τους συγκεντρωμένους που έκλεισαν τα μαγαζιά, τις επιχειρήσεις, τα γραφεία τους και παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση. Οι περισσότεροι μάλιστα σημερινοί διαδηλωτές, δεν έχουν και ψωμοτύρι τις απεργίες και τις διαδηλώσεις. Ξέραμε τι δουλειά κάνουν και γιατί βγήκαν στο δρόμο, κάτι που είναι ασαφές σε άλλες διαδηλώσεις, όπου τα ίδια πρόσωπα διαμαρτύρονται επί παντός επιστητού.

Φορείς που δεν έχουμε συνηθίσει την παρουσία τους σε διαδηλώσεις, βρίσκονταν στον Άγιο Μηνά συντεταγμένα. Είδαμε τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης μαζί, τον πρόεδρο και τα μέλη του συλλόγου επαγγελματιών Νικιάνας πάλι όλους μαζί, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου.

Το διακύβευμα βέβαια της εκδήλωσης είχε ήδη χαθεί, αφού η εκδήλωση δεν είχε αποδέκτη. Όχι μόνο επειδή έσπευσαν να την χαιρετίσουν με ανακοίνωσή τους, και οι της κυβέρνησης, αλλά επειδή βρίσκονταν εκεί, στο χώρο της διαδήλωσης. Εναντίον ποιου;

Το σημερινό συλλαλητήριο θα μπορούσε να είναι διαφορετικό και από άλλη άποψη. Να ακούσουμε δηλαδή έναν άλλο λόγο, διαφορετικό, πέρα από τη γνωστή και ξύλινη γλώσσα που κάθε φορά ακούγεται, εναντίον της Ευρώπης και των μονοπωλίων. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν. Ζήτησαν να μιλήσουν η εκπαιδευτικός κ. Δέσποινα Καλέζου (από το Σύλλογο συνταξιούχων), ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σκιαδαρέσης και ο γιατρός κ. Καραγιάννης (Ιατρικός Σύλλογος). Η συγκέντρωση ήταν οργανωμένη από το Εργατικό Κέντρο και οι παραπάνω ομιλητές δεν χωρούσαν! Έτσι μίλησαν οι γνωστοί: εκπρόσωπος σπουδαστών ΤΕΙ, από το Σύλλογο ΟΤΑ Λευκάδας, από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, από τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, και η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του προέδρου του Εργατικού κέντρου.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι και παρά τη δυσφορία αρκετών που αισθάνθηκαν για μια ακόμα φορά καπελωμένοι, έκαναν πορεία από την Ηρώων Πολυτεχνείου, έστριψαν μετά την αστυνομία και βγήκαν στην κεντρική αγορά με προορισμό τη Γέφυρα. Από εκεί όσοι ήθελαν θα συνέχιζαν για τα διόδια του Ακτίου για να ενωθούν με τους εκεί συγκεντρωμένους.

Προηγουμενο αρθρο
Δομήνικος Θεοτοκόπουλος: Με τα στήθη γεμάτα ουρανό και ελευθερία
Επομενο αρθρο
Διαμαρτυρία προέδρου Επιμελητηρίου για τη σημερινή συγκέντρωση

1 Σχόλιο

  1. kostas
    4 Φεβρουαρίου 2016 at 19:49 — Απάντηση

    Βλέποντας προσεκτικά το πλούσιο φωτορεπορτάζ (εξάλλου μια μικρή κοινωνία είναι η Λευκάδα) ειλικρινά έχω εντυπωσιαστεί – μπερδευτεί με αρκετούς από τους παρευρισκόμενους …
    Δεν έχω καμία διάθεση να απαξιώσω πρόσωπα ή το δίκαιο των αιτημάτων της συγκέντρωσης μα όπως και να το δω,όπως και να το κάνω (οριζοντίως,πλαγίως,καθέτως) μου αφήνει μια απέραντη πικρή γεύση …

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.