HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ σημερινή συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Λευκάδας

Η σημερινή συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Λευκάδας

Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Λευκάδας, η Επιτροπή Αγώνα του Νοσοκομείου Λευκάδας, της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, η ΕΛΜΕ Λευκάδας και το Εργατικό κέντρο ήταν αυτοί που ενόψει της απεργίας της ΑΔΕΔΥ κάλεσαν τους εργαζόμενους στη σημερινή συγκέντρωση στο Νοσοκομείο.

Αιτήματα ήταν η κατάργηση του νόμου 4250/14 (αφορά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων) και να εκφραστεί «η αντίθεσή μας στην διάλυση της υγείας, της παιδείας και των κοινωνικών δομών των Δήμων» όπως ανέφεραν στην ανακοίνωση τους οι επιτροπές αγώνα.

Η συγκέντρωση έγινε στο χώρο του Νοσοκομείου. Η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν ελαχιστότατη, αν λάβουμε υπόψη μας πόσοι είχαν κάνει την πρόσκληση. Μίλησαν εκ μέρους των εργαζομένων του Νοσοκομείου ο Χρήστος Βεργίνης, του Δήμου Λευκάδας η Δήμητρα Ροντογιάννη, από την ΕΛΜΕ ο Φίλιππος Κούρτης, και εκ μέρους των δασκάλων ο Άρης Ροντογιάννης. Στο τέλος οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία μέχρι το Δημαρχείο.

Κινδυνεύοντας να γίνω δυσάρεστη σε κάποιους και να χαλάσω τη «δημοσιογραφική» πιάτσα θα θέσω δυο θέματα.

Κανένας δεν έχει αντίρρηση ότι τα σημερινά θέματα της συγκέντρωσης ήταν σημαντικά. Πως γίνεται όμως, όχι μόνο σε αυτή, αλλά σχεδόν σε κάθε συγκέντρωση, να απέχουν όλοι αυτοί, εξ ονόματος και για λογαριασμό των οποίων γίνονται οι συγκεντρώσεις; Αυτό κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι εξίσου σημαντικό θέμα, όσο τα θέματα που κάθε φορά μπαίνουν στις συγκεντρώσεις. Μήπως κάποτε πρέπει να μας απασχολήσει;

Επίσης ο χώρος μπροστά από τις εισόδους του Νοσοκομείου Λευκάδας, -πάλι κατά την ταπεινή μου γνώμη- δεν είναι ο καταλληλότερος για συγκεντρώσεις. Αισθάνθηκα άσχημα η ίδια, όταν την ώρα της συγκέντρωσης έγινε διακομιδή ασθενούς με ασθενοφόρο. Ούτε εμποδίστηκε ούτε καθυστέρησε, αλλά σε κάθε περίπτωση, οι δικοί μου τουλάχιστον κανόνες «ηθικής» επαναστάτησαν.

Βιολέττα Σάντα

Προηγουμενο αρθρο
Συναντήσεις της Διοίκησης του ΕΟΑΕΝ με τους Υφυπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
Επομενο αρθρο
Παραίτηση του Γεράσιμου Λιβιτσάνου από την Αναπτυξιακή Λήντερ Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.