HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΗ συζήτηση για το τουριστικό περίπτερο στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η συζήτηση για το τουριστικό περίπτερο στο Δημοτικό Συμβούλιο

Μετά από ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τη Λευκάδα μας» κ. Βασίλη Αραβανή για το τουριστικό περίπτερο στο Κάστρο, ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου κ. Κώστας Βλάχος ενημέρωσε το Δ.Σ. για το θέμα.
Ακολουθούν οι δηλώσεις του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου καθώς και το σχόλιο του κ. Σπύρου Μαργέλη για το ίδιο θέμα.

Κώστας Βλάχος: «Το θέμα του κάστρου από τις 13 Αυγούστου που ανέλαβα και σε συνεργασία με το Δήμαρχο ήταν από τις πρώτες προτεραιότητες μας. Είμαστε σε καλό δρόμο προκειμένου να βγει σε δημοπρασία. Πρέπει όμως πρώτα να το νομιμοποιήσουμε. Από τη δεκαετία του ’60 που χτίστηκε δεν έχει άδεια. Τη Δευτέρα περιμένω από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου τις εκθέσεις οι οποίες θα αναφέρονται σε θέματα στατικότητας, προκειμένου να προχωρήσουμε σε ανάθεση μελετών. Το αργότερο μέσα στο Μάη θα δημοπρατηθεί το έργο.

»Ο ιδιώτης επενδυτής που θα προκύψει από το διαγωνισμό θα αναλάβει να επενδύσει τόσο στα στατικά όσο και στα υπόλοιπα, υπό την επίβλεψη της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου. Όταν ολοκληρωθεί το έργο θα είναι υποχρεωμένος να καταβάλει και κάποιο μίσθωμα. Θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση. Υπάρχει αξιόλογο επενδυτικό ενδιαφέρον. Αν όλα πάνε καλά, σύντομα το τουριστικό περίπτερο θα λειτουργήσει και θα είναι μια σοβαρή επένδυση για τη Λευκάδα.»

Σπύρος Μαργέλης: «Εκπλήσσομαι με την έκπληξη του κ. Βλάχου για το επενδυτικό ενδιαφέρον όσον αφορά το κάστρο. Όλος ο κόσμος το ξέρει. Το ότι το ανακάλυψε τώρα ο κ. Βλάχος είναι ευχάριστο, διότι έστω και με καθυστέρηση θα επιταχύνει τις διαδικασίες. Οι εκλογές έχουν γίνει εδώ και 10 μήνες. Το περίπτερο είναι εκεί ελεύθερο από δεσμεύσεις. Έχουν περάσει 10 μήνες από τις εκλογές και 6 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της παρούσας Δημοτικής αρχής και μας λέει πως τώρα ζήτησε τις μελέτες, τώρα ζήτησε την έκθεση. Σε όλες τις ενέργειες μετράει και ο χρόνος.»

Προηγουμενο αρθρο
Ο Επαγγελματικός & Εμπορικός Σύλλογος Ελλομένου συγχαίρει τη «Νίκη» Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Στο Πόρτο Κατσίκι ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας με την πολιτική ηγεσία της Λευκάδας

1 Σχόλιο

  1. Μαριος Π.
    31 Μαρτίου 2015 at 23:17 — Απάντηση

    Τι να πει κανεις για τους βραδυπορουντες που ανακαλυπτουν τα διαφορα με χρονοκαθυστερηση λογω αδυναμιας τους. Η Λευκαδα παει πισω,πολυ πισω. Ειχαμε ελπιδες αλλα εχουν διαψευθει. Ο δημαρχος ολα τα ξερει και τιποτα δεν γνωριζει. Εχει ομως τον Κρητικο και κανουν συσκεψεις…

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.