HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΗ τελετή παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού και η ανεπίτρεπτη στάση της ΕΡΤ

Η τελετή παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού και η ανεπίτρεπτη στάση της ΕΡΤ

Του Κυριάκου Σφέτσα

Στις 18.00 ώρα Ελλάδος, σήμερα 23-02-2017, η ΕΡΤ 2 μεταδίδει LIVE την τελετή παράδοσης του κέντρου πολιτισμού ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Και αφού έγινε η παράδοση του κέντρου στην ελληνική πολιτεία δηλαδή -από όσα ειπώθηκαν- στον ελληνικό λαό, και αφού ο πρωθυπουργός της χώρας υποσχέθηκε ότι η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι επόμενες θα κάνουν τα πάντα ώστε το κέντρο να λειτουργεί εύρυθμα και γόνιμα και εις το μέλλον όπως άλλωστε αρμόζει σε ένα τόσο σπουδαίο πολιτισμικό πυλώνα, ξεκίνησε η μετάδοση του καλλιτεχνικού προγράμματος που οι δωρητές είχαν οργανώσει.

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ η ΕΡΤ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕ!!! Χωρίς καμία ειδοποίηση, χωρίς κανένα σχόλιο διέκοψε στον αέρα τη μετάδοση του προγράμματος, πέρασε σε
διαφημίσεις και τελικά στις 19.00 και κάτι στη μετάδοση αγώνα μπάσκετ.!!! Τα σχόλια δικά σας.

Τα δικά μου είναι: λίγο πριν στην αίθουσα του ιδρύματος δωρητές, πρόεδρος της δημοκρατίας και πρωθυπουργός, μας μίλησαν για το σπουδαίο αυτό έργο που εν μέσω κρίσης έρχεται να δώσει ελπίδες για την πνευματική και δημιουργική πορεία της χώρας, για ένα έργο που οι δωρητές προσφέρουν ακόμη συν 50 εκατομμύρια ευρώ ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα τα επόμενα 5 χρόνια και όλοι τους μας υπόσχονται το καλύτερο.

Που είναι λοιπόν η ευαισθησία αλλά και η επαγγελματική επάρκεια των ιθυνόντων της ΕΡΤ; Έχουν στη διάθεσή τους άλλα 3 κανάλια. Κανένα από τα τρία δεν μπορεί να καλύψει με επάρκεια μια τόσο σημαντική για τον πολιτισμό εκδήλωση ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ;

Δεν είμαστε κύριοι όλοι άρρωστοι με τον επαγγελματικό αθλητισμό.

Και αν δεχτούμε ότι έχετε δεσμεύσεις οικονομικές και άλλες, οφείλατε (διότι γνωρίζατε προ καιρού την ημερομηνία παράδοσης), να έχετε κάνει την live μετάδοση
μέσω κάποιου από τα δύο άλλα κανάλια σεβόμενοι κι εσείς όχι μόνο τους δωρητές και τους θεσμικούς παράγοντες αλλά και ολόκληρο τον ελληνικό λαό που σας πληρώνει και που έχει, πιστέψτε με, περισσότερη ανάγκη από τέτοια πρωτοφανέρωτα πολιτιστικά γεγονότα.

Και να σκεφτεί κανείς ότι έχω περάσει 26 συναπτά χρόνια σε αυτό το ευαγές ΕΡΤικό ίδρυμα από την εποχή του Μ. Χατζιδάκι. Πάντα εκεί μέσα θα υπάρχουν κάποιοι επιεικώς…ανεπαρκείς.

Έχω θυμώσει πολύ, διότι τέτοιες στιγμές πολιτισμού σπανίζουν εδώ και πολύν καιρό στην Ελλάδα και δεν είναι επιτρεπτό κάποιοι άξεστοι να τις απαξιώνουν χωρίς την παραμικρή ντροπή.

Κυριάκος Σφέτσας,
συνθέτης (τέως δ/ντής Γ’ Προγ/τος ΕΡΑ)

Προηγουμενο αρθρο
Ο Αποκριάτικος χορός του Πνευματικού Κέντρου
Επομενο αρθρο
Το Πιάνο της Μήδειας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.