HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΗ φιλαρμονική μας χάρισε ένα αξέχαστο μουσικό ταξίδι

Η φιλαρμονική μας χάρισε ένα αξέχαστο μουσικό ταξίδι

Η καλοκαιρινή συναυλία της Φιλαρμονικής τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα του καλοκαιριού. Η Φιλαρμονική μας δεν επαναπαύεται, μας εκπλήσσει ευχάριστα κάθε χρόνο χαρίζοντάς μας υψηλού επιπέδου παραστάσεις.

Αισθανόμαστε τυχεροί παρακολουθώντας τη μαγεία της μουσικής να απλώνεται στο Ανοιχτό Θέατρο, ενώ πάνω στη σκηνή βρίσκονται τα  παιδιά μας, οι φίλοι μας, οι γείτονές μας και ακόμα Λευκαδίτες καταξιωμένοι μουσικοί που έρχονται το καλοκαίρι από κάθε γωνιά της Ελλάδας, για να παίξουν στο σωματείο που τους έμαθε τις πρώτες μουσικές νότες.

Η φετινή παράσταση της Φιλαρμονικής που δόθηκε την Κυριακή το βράδυ στο Ανοιχτό Θέατρο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Μας ανέβασε στο ουρανό, χαρίζοντας μας ένα πρόγραμμα με πανέμορφα τραγούδια σε μουσική του Μίμη Πλέσσα. Ήταν η καλύτερη εμφάνιση της Φιλαρμονικής μέχρι σήμερα. Είχαμε την αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε μια μεγάλη Μουσική σκηνή. Εκπληκτικοί η Νίνα Λοτσάρη και ο Παναγιώτης Πετράκης απέδωσαν μοναδικά, μεγάλες επιτυχίες του Μίμη Πλάσσα που έχουμε λατρέψει, κάτω από τη μουσική διεύθυνση του Κώστα Μεσσήνη.

Στην παράσταση συμμετείχαν επίσης: Η Μαρία Γιαννικοπούλου και ο Ορέστης Τζανίννης παίζοντας μαντολίνο.

Η Φιλαρμονική αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για την Λευκάδα και είναι το αυθεντικότερο κομμάτι της παράδοσής της. Είναι το αρχαιότερο σωματείο στην περιοχή και η δεύτερη χρονολογικά ιδρυθείσα Φιλαρμονική στην Ελλάδα. Στην διάρκεια του μακρού της βίου γνώρισε μέρες δόξας και απέσπασε πολλές και σπουδαίες διακρίσεις. Το 1864 παιανίζει για την Ένωση των Επτανήσων, το 1896 συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το 1906 παίρνει μέρος στην Μεσολυμπιάδα (μοναδική φιλαρμονική από τα Επτάνησα) και το 1983 της απονέμεται το βραβείο Ακαδημίας Αθηνών.

Ευχαριστούμε την Φιλαρμονική για το αξέχαστο μουσικό ταξίδι που μας χάρισε

Προηγουμενο αρθρο
Άη Γιάννης Λευκάδας [video]
Επομενο αρθρο
Aποκατάσταση του Κηποθέατρου «Άγγελος Σικελιανός»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.