HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΗ φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο – Οκτώ σπίτια κάηκαν στην πόλη της Λευκάδας

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο – Οκτώ σπίτια κάηκαν στην πόλη της Λευκάδας

Μια τραγική μέρα ξημέρωσε σήμερα για την πόλη της Λευκάδας. Φωτιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία επεκτάθηκε στην αρχή σε τρία σπίτια στο ιστορικό Κέντρο της πόλης. Η φωτιά πηρέ ανεξέλεγκτες διαστάσεις, που ξεπερνούσαν τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Πολύ αργότερα επιχείρησε και Πυροσβεστικό ελικόπτερο το οποίο έκανε συνεχείς ρίψεις νερού. Η παρουσία του υπήρξε καταλυτική στον έλεγχο της φωτιάς. Αν είχε φτάσει πιο νωρίς…

Αυτή τη στιγμή η φωτιά δείχνει να έχει τεθεί υπό έλεγχο αφού κατέστρεψε 8 συνολικά κτίρια, μεταξύ των οποίων και το κτίριο του κινηματογράφου «Απόλλων».

Η φωτιά εκδηλώθηκε στη οδό Λοχαγού Ροντογιάννη σε άγνωστο μέχρι στιγμής σπίτι. Δεν χρειάστηκε πολύ ώρα για να καούν και τα δυο διπλανά σπίτια. Τα κτίρια της παλιάς πόλης είναι σχεδόν όλα ξύλινα. Συνολικά καταστράφηκαν 8 κτίρια τα 4 ολοσχερώς και τα υπόλοιπα 4 παρουσιάζουν τεράστιες καταστροφές.

Είναι νωρίς να κάνουμε κρίσεις, αλλά όποιος βρέθηκε έστω και για λίγο κοντά στη φωτιά ένοιωσε οργή και μεγάλο θυμό. Τα δρομάκια της παλιάς πόλης είναι πολύ στενά. Παντού όμως υπήρχαν σταθμευμένα αυτοκίνητα. Δεν γνωρίζουμε αν θα μπορέσει να μετρηθεί η ζημιά που προκάλεσαν στην κατάσβεση και στην πρόσβαση των πυροσβεστικών μέσων, η παρουσία τους, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να σκεφτούμε σοβαρά τι θέλουμε σ’ αυτή την πόλη που ζούμε.

Όταν φτάσαμε στον τόπο της καταστροφής η φωτιά έδειχνε ανεξέλεγκτη. Το νερό που έριχνε η Πυροσβεστική έδειχνε ελάχιστο. Δεν υπήρχε γερανοφόρο όχημα να εκτοξεύει νερό από ψηλά και με πίεση. Κοιτούσαμε όλοι με δέος τη φωτιά να απλώνεται.

Προηγουμενο αρθρο
Καίγεται και τέταρτο σπίτι στην πόλη της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Πρώτη ενημέρωση από τον Δήμο Λευκάδας για την πυρκαγιά στο ιστορικό κέντρο της πόλης

1 Σχόλιο

  1. ΔΗΜΟΤΗΣ
    8 Αυγούστου 2016 at 23:33 — Απάντηση

    Δεν μπορώ να εκτιμήσω αν και πόσο τα σταθμευμένα αυτοκίνητα εμπόδισαν το έργο της Πυροσβεστικής. Για ένα όμως είμαι βέβαιος: Κι αν ακόμα αποδειχθεί ότι εμπόδισαν, δεν πρόκειται να “φύγουν” από εκεί. Αύριο μεθαύριο θα τα ξεχάσουμε τα σημερινά. Και θα τα θυμηθούμε πάλι, όταν συμβεί κάποιο άλλο κακό. Και θα αρχίσουμε πάλι, “ανώνυμοι” και “επώνυμοι”, εξουσία και απλοί πολίτες, τις γνωστές αμπελοφιλοσοφίες μας. Τι τα θέλετε! Πρώτα βγαίνει η ψυχή κι ύστερα το χούι!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.