HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ Φωτογραφική Ομάδα Λευκάδας «ΦΩΤΟκύτταρο» παρουσιάζει τον διακεκριμένο φωτογράφο Κωνσταντίνο Πίττα

Η Φωτογραφική Ομάδα Λευκάδας «ΦΩΤΟκύτταρο» παρουσιάζει τον διακεκριμένο φωτογράφο Κωνσταντίνο Πίττα

Η Φωτογραφική Ομάδα Λευκάδας «ΦΩΤΟκύτταρο» παρουσιάζει τον διακεκριμένο φωτογράφο Κωνσταντίνο Πίττα,
στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Μετά την παρουσίαση των φωτογραφιών θα ακολουθήσει συζήτηση με τον φωτογράφο

Λίγα λόγια για τον φωτογράφο:

Ο Κωνσταντίνος Πίττας γεννήθηκε στην Αθήνα όπου τελείωσε το Βαρβάκειο και το Ε. Μ. Πολυτεχνείο. Έπειτα από μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία, επιστρέφει στην Αθήνα για να εργαστεί ως μηχανικός.

Σύντομα, το 1984, αρχίζει να φωτογραφίζει στους δρόμους της πόλης , εγκαταλείπει τη δουλειά του και τελειώνει σε ένα χρόνο το πρώτο του φωτογραφικό σχέδιο, με θέμα την Αθήνα και τους Αθηναίους.

Το 1985 ξεκινά το πενταετές ταξίδι του στις χώρες της Ευρώπης του Ψυχρού Πολέμου για ένα βιβλίο που θα τις περιλαμβάνει όλες. Το 1989, με την πτώση του Τείχους, εγκαταλείπει το σχέδιό του και τη φωτογραφία και «θάβει» τη δουλειά του για 25 χρόνια.

Το 2014 ανακαλύπτει τυχαία σε μια αποθήκη τις παλιές του εικόνες και την επόμενη χρονιά εκδίδει ένα βιβλίο με αυτές, τις «Εικόνες μιας άλλης Ευρώπης», που το φθινόπωρο του 2016 αποτέλεσαν το υλικό της μεγάλης ομότιτλης έκθεσης στο Μουσείο Μπενάκη.

Προηγουμενο αρθρο
Ανακοίνωση για τις εκλογές του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν.Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Μια βίδρα στη λιμνοθάλασσα της Λευκάδας; video

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.