HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΘανάσης Καββαδάς: Απαλλαγή εργαζομένων από τη φορολόγηση για χρήση επαγγελματικών αυτοκινήτων

Θανάσης Καββαδάς: Απαλλαγή εργαζομένων από τη φορολόγηση για χρήση επαγγελματικών αυτοκινήτων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λευκάδα, 9 Δεκεμβρίου 2019

Απαλλαγή εργαζομένων από τη φορολόγηση για χρήση επαγγελματικών αυτοκινήτων αξίας έως 17.000 ευρώ προ φόρων με εισήγηση του Θανάση Καββαδά

Απαλλάσσονται οι εργαζόμενοι από τη φορολόγηση για χρήση επαγγελματικών αυτοκινήτων αξίας έως 17.000 ευρώ προ φόρων, με εισήγηση του Βουλευτή Ν.Λευκάδας, Θανάση Καββαδά, η οποία εντάχθηκε ως διάταξη και ψηφίστηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Σχετικά με το θέμα ο κ.Καββαδάς δήλωσε:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και δικαιωμένος, διότι ένα αίτημα για το οποίο αγωνίζομαι από το 2017 σήμερα βρίσκει ανταπόκριση. Το 2017 είχα καταθέσει στη Βουλή ερώτηση με αρ.πρωτ.7032/7-7-17, την οποία συνυπέγραφαν 32 ακόμα συνάδελφοι Βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο τωρινός Υφυπουργός Οικονομικών, κ.Βεσυρόπουλος. Στην ερώτηση πρότεινα την κατάργηση της άδικης φορολόγησης των εργαζομένων, οι οποίοι λόγω του επαγγέλματός τους, χρησιμοποιούν εταιρικά αυτοκίνητα ως εργαλείο δουλειάς. Στο θέμα επανήλθα τον Οκτώβριο του 2018 με νέα ερώτηση υπ’αριθμ.2818/25-10-18, χωρίς ωστόσο να βρω ανταπόκριση από την προηγούμενη Κυβέρνηση.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών κ.Βεσυρόπουλος, συνεπής προς την στάση μας ως Αντιπολίτευσης, έπειτα από αλλεπάλληλες συναντήσεις για το θέμα και σχετική επιστολή μου της 1ης Νοεμβρίου 2019, ανταποκρίθηκε στην εισήγησή μου και εισήγαγε διατάξεις στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, οι οποίες μεταξύ άλλων προβλέπουν την εξαίρεση από τη φορολόγηση ως εισόδημα των οχημάτων με λιανική τιμή πώλησης προ φόρων έως 17.000 ευρώ, που παραχωρούνται για επαγγελματικούς σκοπούς.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα που διεκδικώ από το 2017, αποδεικνύοντας από την πρώτη στιγμή ότι έχει άλλη αντίληψη για την οικονομία και το δίκαιο στη φορολόγηση. Χιλιάδες χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι, που πλήρωναν φόρο για χρήση επαγγελματικών αυτοκινήτων έως και ένα μισθό το χρόνο, τώρα προστατεύονται και αυτό δείχνει ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τηρεί τις δεσμεύσεις της, προστατεύοντας τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας.»

Προηγουμενο αρθρο
Την Τετάρτη η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου
Επομενο αρθρο
ΕΛΜΕ Λευκάδας: Κενό Καλλιτεχνικών σε αρκετά σχολεία της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.