HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΘανάσης Καββαδάς προς Κωστή Χατζηδάκη: Η Λευκάδα πρέπει να εκπροσωπείται στον νέο ΦΟΔΣΑ

Θανάσης Καββαδάς προς Κωστή Χατζηδάκη: Η Λευκάδα πρέπει να εκπροσωπείται στον νέο ΦΟΔΣΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λευκάδα, 19 Ιουνίου 2020

Θανάσης Καββαδάς προς Κωστή Χατζηδάκη: Η Λευκάδα πρέπει να εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο του νέου περιφερειακού ΦΟΔΣΑ

Συνάντηση είχε την Παρασκευή 19/06/20 με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Κωστή Χατζηδάκη, αλλά και τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, κ. Μανώλη Γραφάκο ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε με τον αποκλεισμό της Λευκάδας από το Διοικητικό Συμβούλιο του περιφερειακού, διαβαθμιδικού ΦΟΔΣΑ, έπειτα από την ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης των Δήμων στις 15/06/20.
Η συνάντηση ήρθε σε συνέχεια της με αρ.πρωτ.124/16-06-20 επιστολής που απέστειλε ο Βουλευτής την επόμενη κιόλας ημέρα της ψηφοφορίας στον Υπουργό Περιβάλλοντος για το θέμα, η οποία κοινοποιήθηκε επίσης στον Γενικό Γραμματέα, την κα Περιφερφειάρχη και τους Δημάρχους Λευκάδας και Μεγανησίου.
Τόσο στην επιστολή, όσο και κατά τη συνάντηση, ο Βουλευτής τόνισε ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη, καθώς δεν νοείται να απουσιάζει από το Διοικητικό Συμβούλιο του νέου φορέα μια ολόκληρη περιφερειακή ενότητα, όπως η Λευκάδα, που περιλαμβάνει δύο Δήμους, της Λευκάδας και του Μεγανησίου.
Επεσήμανε ότι η συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στους δύο δήμους και αυτόν του Ακτίου-Βόνιτσας, αποτελεί μοναδική περίπτωση, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο ο εκπρόσωπος της Λευκάδας μπορεί να μεταφέρει το περιεχόμενο, τα προβλήματα και τις αλληλεπιδράσεις που θα έχει αυτή η συνεργασία με τις αρμοδιότητες του νέου περιφερειακού ΦΟΔΣΑ.
Ζήτησε από τον Υπουργό να βρεθεί άμεση λύση, ενδεχομένως με κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης, ώστε η Κυβέρνηση να δείξει ότι έχει την πολιτική βούληση να μην αποκλειστεί κανείς από τη διαχείριση ενός θέματος μείζονος σημασίας που αφορά τους πολίτες όλων των Ιονίων.
Για το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:
«Θεωρώ ότι αυτό που έχει συμβεί είναι μεγάλη αδικία. Στο ΔΣ προβλέπονται 4 εκπρόσωποι δήμων. Τα Ιόνια έχουν 4 περιφερειακές ενότητες. Θεωρώ αυτονόητο ότι θα πρέπει να εκπροσωπούνται όλες, άρα και η Λευκάδα.
Από την πρώτη στιγμή, την επόμενη κιόλας ημέρα αυτής της δυσάρεστης εξέλιξης, και αφού είχα επικοινωνήσει τόσο με τους Δημάρχους, κ. Καλό και κ. Δάγλα, αλλά και με την Περιφερειάρχη κ. Κράτσα, απευθύνθηκα στον Υπουργό Περιβάλλοντος και στον Γενικό Γραμματέα για να τους ζητήσω διορθωτικές κινήσεις.
Αμέσως μόλις το επέτρεψε το πρόγραμμα του Υπουργού τον συνάντησα κατ’ ιδίαν και έλαβα τη διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο ήδη αναζητά τον τρόπο που θα επιτρέψει στην Λευκάδα, και μέσω αυτής και στο Μεγανήσι, να εκπροσωπηθούν στο νέο φορέα, όπως επιτάσσει το δίκαιο.
Μετά από τη συζήτηση είναι ξεκάθαρο ότι η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης είναι να εκπροσωπηθούν και οι 4 περιφερειακές ενότητες της ΠΙΝ στο νέο ΔΣ του φορέα».

Για το πλήρες κείμενο της επιστολής του βουλευτή προς τον Υπ.Περιβάλλοντος πατήστε εδώ

Προηγουμενο αρθρο
«Rock ‘n Roll queen» η συμμετοχή των Trolling Tones στην Ευρωπαϊκή μέρα Μουσικής -video
Επομενο αρθρο
Στα χρώματα της δύσης...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.