HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΘετικός στον κορονοϊό ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος – Με C-130 στην Αθήνα

Θετικός στον κορονοϊό ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος – Με C-130 στην Αθήνα

Tα τεστ στον ιεράρχη, που έγιναν στα Τίρανα, οδήγησαν στην απόφαση, λόγω της ηλικίας και των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, να διακομιστεί στην Ελλάδα με πτήση της Πολεμικής Αεροπορίας

Με αεροσκάφος C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που μεταβαίνει στα Τίρανα, πρόκειται να μεταφερθεί στην Αθήνα για νοσηλεία ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος διαγνώσθηκε με Covid-19, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠE-ΜΠΕ.

Ο κ. Αναστάσιος υπεβλήθη σε σχετικά τεστ σε ιατρικό κέντρο των Τιράνων, τα οποία έδειξαν ότι έχει προσβληθεί από κορονοϊό. Μολονότι τα συμπτώματα εμφανίζονται σε ελαφρά μορφή, οι γιατροί στα Τίρανα έκριναν αναγκαία τη μεταφορά και νοσηλεία του σε εξειδικευμένη κλινική στην Ελλάδα, δεδομένου του προχωρημένου της ηλικίας του (είναι 91 ετών) αλλά και κάποιων χρόνιων προβλημάτων υγείας.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτακης ενημερώθηκε για το θέμα και έδωσε τη συγκατάθεσή του για τη μετάβαση του εξοπλισμένου με ειδική μονάδα C-130 στα Τίρανα, προκειμένου να γίνει η μεταφορά του ιεράρχη

Προηγουμενο αρθρο
Η Αμερικανική βάση τηλεπικοινωνιών στην Εγκλουβή
Επομενο αρθρο
Λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.