HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΘετικό το test covid-19 που λήφθηκε χτες από το Νοσοκομείο Λευκάδας

Θετικό το test covid-19 που λήφθηκε χτες από το Νοσοκομείο Λευκάδας

Θετικό στον κορωνοϊο ήταν το τεστ που στάλθηκε χτες στα Γιάννενα από το Νοσοκομείο Λευκάδας, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από το Νοσοκομείο. Πρόκειται για άνδρα, Σέρβο υπήκοο, κυβερνήτη σκάφους. Ο ίδιος προσήλθε χτες στο Νοσοκομείο δήλωσε αδιαθεσία και υποβλήθηκε στο τεστ. Διαμένει σε σκάφος μαζί με την οικογένεια του. Η σύζυγος του θα υποβληθεί επίσης σε εξέταση covid-19.

Η «επίσκεψη» του κορωνοϊού στη Λευκάδα ήταν… αναμενόμενη και ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. Αυτό που χρειάζεται είναι ψυχραιμία, προσοχή και τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Κυρίως αποφυγή ρατσιστικών συμπεριφορών.

α) αρχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα: μάσκες, φυσική απόσταση, μέτρα υγιεινής.

β) προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους.

Έχει επίσης σημασία η ποιοτική ανάλυση των κρουσμάτων. Αν δεν έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στις ευπαθείς ομάδες τότε δεν θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Αν όμως αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των κρουσμάτων αυτό θα έχει ως συνέπεια την αύξηση της πιθανότητας διασποράς της νόσου στις ευπαθείς ομάδες.

Προηγουμενο αρθρο
Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Επομενο αρθρο
Κοροναϊός: Εκτακτα μέτρα στα σύνορα ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.