HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΘεόδωρος Χαλικιάς: Μάταια περιμέναμε την ΚΥΑ γιατί ήταν ανύπαρκτη.

Θεόδωρος Χαλικιάς: Μάταια περιμέναμε την ΚΥΑ γιατί ήταν ανύπαρκτη.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Λευκάδα 12-03-2015
Ταχ. Δ/νση : ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ
Ταχ. Κώδικας : 31 100
FAX : 26450-26453-60705
Τηλέφωνο : 26453-60700

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν είχα σκοπό να μπω στη διαδικασία αντιπαράθεσης με τον κ. Σολδάτο αλλά θα το κάνω, μόνο και μόνο, γιατί το θέμα της άμμου είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα.

Λοιπόν, κατ΄ αρχάς στην ανακοίνωση μου αναφέρθηκα σε κυβερνητικούς παράγοντες και πουθενά προσωπικά στον τέως βουλευτή κ. Σολδάτο. Όμως ας βάλουμε το θέμα στην σωστή του διάσταση.

Όντως λοιπόν όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο κ. Σολδάτος, γνώριζα από 30 Ιανουαρίου ότι, η Κ.Υ.Α. επεστράφη στο Δημόσιας Περιουσίας, ανυπόγραφη.

Φανταζόμουν, όμως ότι, ήταν όχι η πρώτη (και μοναδική, όπως αποδείχτηκε) αλλά αυτή, που με έγγραφό του προς το Περιφερειακό Συμβούλιο ο κ. Σολδάτος στις 17/10/14, ανέφερε ότι, προωθείται και πως θα έδινε την άμμο στην Π.Ε. Λευκάδας και θα έλυνε το πρόβλημα. Όμως, δυστυχώς, τέτοια ΚΥΑ δεν υπήρξε, ποτέ.
Στην επιστολή αυτή, στις 17/10/2014 στο Περιφερειακό Συμβούλιο που εγώ ο ίδιος διάβασα, αναφέρει ο κ. Σολδάτος ότι, «οι αρμόδιοι παράγοντες των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών, αποδέχθηκαν το σκεπτικό του άρθρου 200 του ν. 3463/2006, το οποίο προβλέπει τη δωρεάν και χωρίς αντάλλαγμα παραχώρηση ακίνητων και κινητών περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου στους Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού, κατόπιν σχετικής εγκριτικής απόφασης του αρμοδίου Ο.Τ.Α. Με βάση λοιπόν, τον προαναφερθέντα νόμο, τα δύο Υπουργεία συνεργάζονται για την έκδοση Κ.Υ.Α., η οποία θα προβλέπει πλέον, την εξ’ ολοκλήρου και δωρεάν διάθεση της άμμου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ώστε να επιστρέψει στις διαβρωμένες ακτές της Λευκάδας».

Και δεν πρόλαβαν ! οι αρμόδιοι παράγοντες, λόγω των εκλογών!, από τις 17/10/14 έως τις 25/1/15, που έγιναν οι εκλογές δηλαδή πάνω από τρεις μήνες. Όπως είναι και πάνω από ένα χρόνο από την στιγμή που άρχισε να εξορύσσεται η άμμος.

Σ’ αυτήν λοιπόν την Κ.Υ.Α. αναφέρομαι, που θα μας έδινε δωρεάν όλη την άμμο λέγοντας ότι μάταια την περιμέναμε ( γιατί ήταν ανύπαρκτη) και χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Γράφει στην ανακοίνωση του ο κ. Σολδάτος ότι, ισχυρίζομαι λάθος πως, οι υπηρεσιακοί παράγοντες, για την πρώτη και μοναδική Κ.Υ.Α., εισηγήθηκαν ευνοϊκά αλλά για το θέμα είχε αρνητική στάση η πολιτική ηγεσία.
Κι όμως αυτό που ισχυρίσθηκα είναι ακριβώς έτσι.

Πολύ εύκολα κάποιος μπορεί να επισκεφθεί το Δημόσιας Περιουσίας (Κολωνού 2 & Πειραιώς) στην αρμόδια Διεύθυνση να δει τις ιδιόχειρες αλλαγές που, από «δωρεάν διάθεση όλης της άμμου στην Περιφέρεια » που έγραφε ο συντάκτης της ΚΥΑ άλλαξε και έδιναν τα 52.000 m3 του ΤΑΟΛ για δημοπράτηση, όπως φανερό είναι και από ποιόν έγινε η αλλαγή.

Τέλος, δε, για το ότι, είμαι βαθιά νυχτωμένος, μπορώ να πω ότι, η βαθιά νύχτα που, η συγκυβέρνηση των μνημονίων έχει ρίξει την ελληνική κοινωνία, είναι πολύ πιθανό, να επηρέασε και μένα. Να ξέρετε όμως ότι ήδη το σκοτάδι φεύγει και η μέρα αρχίζει να χαράζει.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΑΛΙΚΙΑΣ

Σχετικά άρθρα:
Θεόδωρος Χαλικιάς: Υπήρξε παραπληροφόρηση για δήθεν νέα ΚΥΑ στο θέμα της άμμου
Απάντηση τ. βουλευτή Θοδωρή Σολδάτου για το θέμα της άμμου

Προηγουμενο αρθρο
Συνάντηση εθελοντισμού της Equal Society
Επομενο αρθρο
Ειδικοί συνεργάτες - σύμβουλοι του Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.