HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΘοδωρής Χαλκιάς: Δεν υπήρξε προγραμματισμός και πρόβλεψη για το θέμα της άμμου από την ΠΕ Λευκάδας

Θοδωρής Χαλκιάς: Δεν υπήρξε προγραμματισμός και πρόβλεψη για το θέμα της άμμου από την ΠΕ Λευκάδας

Ο νεοεκλεγείς αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λευκάδας Θοδωρής Χαλκιάς, μίλησε στον Prisma 95,1 για την επόμενη μέρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων δίνοντας ένα πρώτο στίγμα.

Όπως ανέφερε τα προηγούμενα τρεισήμισι χρόνια το έργο που παρήγαγε η νυν Διοίκηση της Περιφέρειας ήταν πολύ πίσω από τα αναμενόμενα, για αυτό και η πολιτική του κ. Σπύρου καταψηφίστηκε από τον κόσμο, ακόμα και στην Κέρκυρα που ήταν η έδρα του.

Η περιφέρεια πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν ένα σύνολο, πρέπει να ενωθεί με μεγαλύτερους δεσμούς, ώστε η ανάπτυξη που θα μπορέσει να δημιουργήσει να είναι προς όφελος όλων των κατοίκων, όλων των νησιών, ανέφερε.

Ο κύριος Χαλκιάς είπε ότι μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη και των Μνημονίων η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένα βήμα πριν την οικονομική και θεσμική της διάλυση, με μείωση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού, με την παράταξη τους να υποστηρίζει την ανατροπή του Καλλικράτη για να υπάρξει μια πραγματική αποκέντρωση, καθώς η κυβέρνηση μέσω του Καλλικράτη εφάρμοσε ένα πρώτο Μνημόνιο.

Όσον αφορά το θέμα που έχει προκύψει με το θέμα της άμμου και τον γενικότερο προβληματισμό, ανέφερε ότι έχουν κινητοποιηθεί ακόμα πριν αναλάβουν επίσημα για να δουν τι μπορεί να γίνει με αυτό το θέμα.
Ο κύριος Χαλκιάς είπε ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην λήψη κάποιων αναγκαίων αποφάσεων, κάτι που γνώριζαν εδώ και ενάμισι περίπου χρόνο, η ΚΥΑ που ανέφερε ο κύριος Βερύκιος ότι ζητάει να βγει, θα μπορούσε να γίνει πριν ένα χρόνο, ίσως θα έπρεπε οι χώροι εναπόθεσης να είναι διασκορπισμένοι σε διάφορα σημεία, ώστε όταν θα γίνουν οι όποιες ακτομηχανικές μελέτες, που με εξαίρεση την παραλία του Αϊ Γιάννη δεν ήταν πολύ σημαντικές και το κόστος ήταν μικρό, έγινε μια κόντρα ανάμεσα στην Περιφέρεια και την Κτηματική Υπηρεσία, την οποία και προβλέπει να συνεχίζεται και αυτό είναι εις βάρος του κοινού.
Ο κύριος Χαλκιάς υπογράμμισε ότι το θέμα δεν θα έχει λυθεί μέχρι να αναλάβει τα καθήκοντα του, ωστόσο είπε ότι με κάποια απλά έργα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια το πρόβλημα της διάβρωσης σε διάφορες παραλίες με μικρά έργα και μελέτες.

Συγκεκριμένα είπε ότι και παλιότερα είχε διατεθεί σε πολλές παραλίες άμμος δωρεάν, τότε δεν ίσχυε ο νόμος του 1929 που ισχυρίζεται ο κ.Βερύκιος;

Τέλος είπε ότι η Περιφέρεια ήξερε ότι η άμμος θα βγει εδώ και ενάμισι χρόνο και λόγω προχειρότητας η Περιφέρεια ξαφνιάστηκε και λέει και τώρα τι κάνουμε;

Ακούστε το απόσπασμα:

Πηγή: www.prisma951.gr

Προηγουμενο αρθρο
Zητούνται εθελοντές για το περίπτερο πληροφόρησης (info kiosk)
Επομενο αρθρο
Μερικά σενάρια για την αναζωογόνηση της ενδοχώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.