HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΘ. Καββαδάς: «Θα συνεχίσω να αναλαμβάνω πρωτοβουλίες για το καλό της Λευκάδας ακόμα κι αν ενοχλείται ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ»

Θ. Καββαδάς: «Θα συνεχίσω να αναλαμβάνω πρωτοβουλίες για το καλό της Λευκάδας ακόμα κι αν ενοχλείται ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 2 Νοεμβρίου 2020 

Θανάσης Καββαδάς: «Θα συνεχίσω να αναλαμβάνω πρωτοβουλίες για το καλό της Λευκάδας ακόμα κι αν ενοχλείται ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ»

Οι άθλιοι υπαινιγμοί της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας σχετικά με την τροπολογία που κατέθεσα για να δοθεί η δυνατότητα συνεργασίας αναπτυξιακών οργανισμών και δικτύων δήμων και περιφερειών με τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για την υλοποίηση έργων δεν με αγγίζουν. 

Οι πολίτες της Λευκάδας γνωρίζουν πως ό,τι κάνω το κάνω για το καλό του τόπου μου και μόνο.

Περιορίζομαι μόνο σε 4 παρατηρήσεις, αποκαθιστώντας ταυτόχρονα και την αλήθεια:

  1. Τα δίκτυα δήμων δεν είναι δίκτυα ιδιωτών, όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δίκτυα που απαρτίζονται από δήμους, περιφέρειες, επιχειρήσεις ΟΤΑ, Πανεπιστήμια, συγκροτούν εταιρείες δημοσίου συμφέροντος και ως εκ τούτου δύνανται να υλοποιούν, ως αναθέτουσα αρχή, δημόσια έργα. 
  2. Φαντάζομαι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αγνοεί τα χρόνια προβλήματα απορροφητικότητας που υπάρχουν στο ΕΣΠΑ. Από τον ερχόμενο χρόνο και για τα επόμενα επτά χρόνια, 72 δις θα πέσουν στην ελληνική οικονομία μέσω του ερχόμενου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης. Πιστεύει κανείς ότι με τις σημερινές συνθήκες θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε αυτούς τους πόρους; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα «ΌΧΙ». 

Χρειάζονται αποτελεσματικότεροι μηχανισμοί απορρόφησης και στο πλαίσιο αυτό κατέθεσα τη συγκεκριμένη τροπολογία γνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δήμοι και περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα στην εκπόνηση μελετών και την υλοποίηση έργων. Η τροπολογία μου δίνει τη δυνατότητα σε Δήμους να συνεργαστούν με αναπτυξιακούς οργανισμούς στους οποίους συμμετέχει και η ίδια η αυτοδιοίκηση για να υλοποιούν έργα και είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλει στην καλύτερη αξιοποίηση του τεράστιου πακέτου των 72 δις.

  1. Η τροπολογία σε κανένα της σημείο δεν αναφέρει συγκεκριμένα δίκτυα, έργα ή ποσά. Εγώ ως βουλευτής ούτε συμβάσεις υπογράφω, ούτε έργα εκτελώ. Είναι σαφές ότι σε κάθε πράξη ή σύμβαση που συνάπτουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπάρχουν συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες και υπάρχει έλεγχος νομιμότητας. Αυτό δεν άλλαξε και δεν αλλάζει.

4.   Αιρετοί εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, που ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν προχωρήσει σε  συμβάσεις, αναθέσεις έργων και συμφωνίες με Δίκτυα Πόλεων. Για παράδειγμα, ο ίδιος ο πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ο κ.Γαλιατσάτος, έχει υπογράψει δύο έργα, συνολικής αξίας περίπου 1.250.000 ευρώ για τους Παξούς με δικαιούχο το ΔΕΠΑΝ. Γιατί το ΔΕΠΑΝ τότε κρίθηκε άξιος συνεργάτης της Περιφέρειας ενώ σήμερα δαιμονοποιείται δήθεν ως «ιδιώτης»;

Επιστρέφω τον χαρακτηρισμό «πρόθυμοι» και «σε διατεταγμένη υπηρεσία» σε εκείνους που ψήφισαν και υπέγραψαν ό,τι τους έβαζαν μπροστά τους, όπως το αχρείαστο και επώδυνο μνημόνιο που έφεραν, αλλά και την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο για 99 χρόνια. 

Θέλω να διαβεβαιώσω το ΣΥΡΙΖΑ ότι θα συνεχίσω να αναλαμβάνω θεσμικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες για να επιλύονται προβλήματα της Λευκάδας, έστω και αν ενοχλεί τον βαθύ κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Έχω ξαναπεί ότι μέτρο του έργου μου είναι οι δεσμεύσεις που έχω αναλάβει απέναντι στους συμπολίτες μου, ανεξάρτητα από πού προέρχονται και τι ψηφίζουν. 

Και είμαι βέβαιος ότι παρά την προσπάθεια διαστρέβλωσης που επιχείρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, η τροπολογία μου, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για να προχωρήσουν μεγάλα έργα στην ελληνική περιφέρεια, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει από υποδομές, ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, θα αποτιμηθεί θετικά από τους πολίτες εκ του αποτελέσματος.  

Προηγουμενο αρθρο
Κυκλοφόρησε το 163ο φύλλο της εφημερίδας «Αγιοπετρίτικα»
Επομενο αρθρο
Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης για παιδιά (1983-1986)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.