HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΘ. Καββαδάς: «2.500 ευρώ σε κάθε ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο – 1.000 επιπλέον για κάθε άθλημα…

Θ. Καββαδάς: «2.500 ευρώ σε κάθε ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο – 1.000 επιπλέον για κάθε άθλημα…

Θανάσης Καββαδάς: «2.500 ευρώ σε κάθε ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο – 1.000 επιπλέον για κάθε άθλημα – Για πρώτη φορά μετά το 2009 ενισχύονται τα ερασιτεχνικά σωματεία»

Συνάντηση είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ.Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εγγραφών των ερασιτεχνικών σωματείων στο μητρώο και το χρονοδιάγραμμα της εκταμίευσης των ενισχύσεων, καθώς επίσης και να μεταφέρει τις ανάγκες που υπάρχουν στην Λευκάδα για έργα σε αθλητικές εγκαταστάσεις. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε, η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την παροχή οικονομικής ενίσχυσης σε ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που έχουν εγγραφεί στο σχετικό Μητρώο έχει ήδη υπογράφει από τον Υφυπουργό Αθλητισμού και βρίσκεται για τελική υπογραφή στον Υπουργό Οικονομικών. Η ελάχιστη οικονομική ενίσχυση ανά σωματείο ανέρχεται στις 2.500 ευρώ, για σωματεία που έχουν μόνο ένα άθλημα, ενώ για κάθε επιπλέον τμήμα που λειτουργεί, τα ερασιτεχνικά σωματεία θα λαμβάνουν επιπλέον 1.000 ευρώ. Η συνολική ενίσχυση προβλέπεται να ανέλθει στα 12.000.000 ευρώ.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Βουλευτής δήλωσε:

«Τον Ιούνιο η Κυβέρνηση ξεκίνησε μία πρωτοβουλία για να ενισχύσει τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, ξεκινώντας από την τιτάνια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει πρώτα το τοπίο από σωματεία–σφραγίδα, τα οποία στερούσαν πόρους από ομίλους με ουσιαστικό έργο. 

Αυτή τη στιγμή περίπου 3.477 σωματεία έχουν καταθέσει αιτήσεις. Από αυτές έχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα 2.986 εκ των οποίων οι 840 είναι πλήρεις. Η τελική λίστα με τους δικαιούχους και τα ποσά που αναλογούν σε κάθε σωματείο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου ώστε όλα θα γίνουν με διαφάνεια και τα στοιχεία θα είναι προσβάσιμα σε κάθε πολίτη. Για τα οριστικά εγγεγραμμένα σωματεία με πλήρεις και ελεγμένες αιτήσεις, η εκταμίευση των ποσών εκτιμάται από το Υπουργείο ότι θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του μήνα. 

Για πρώτη φορά μετά το 2009, οπότε και πάλι επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας είχε ενισχυθεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, τα μικρά τοπικά σωματεία, που προσφέρουν υψηλό έργο στις τοπικές κοινωνίες, ενισχύονται ουσιαστικά με 12 εκατομμύρια ευρώ και είμαι σε θέση να γνωρίζω, μέσω και τις ενασχόλησής μου με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό ότι ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη στιγμή το οικονομικό αυτό βοήθημα από την πολιτεία είναι ζωτικής σημασίας.

Η Κυβέρνηση ανέλαβε την πρωτοβουλία, εν μέσω επιδημίας κορονοϊού, να συνδράμει τα ερασιτεχνικά σωματεία να επιβιώσουν, αναγνωρίζοντας έμπρακτα ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά του αθλητισμού και χαίρομαι ιδιαίτερα διότι εκτός από τη θέση του Αντιπροέδρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πρέβεζας – Λευκάδας, μπόρεσα και από τη θέση του βουλευτή της συμπολίτευσης να στηρίξω αυτήν την προσπάθεια της Κυβέρνησης προσφέροντας βοήθεια στον πολύτιμο για την κοινωνία χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού.»

Προηγουμενο αρθρο
Εντοπισμός και σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης στη Λευκάδα με δράση την μεταφορά μεταναστών προς την Ιταλία
Επομενο αρθρο
Λιμεναρχείο Λευκάδας: ανακοίνωση-πρόγνωση καιρικών φαινομένων για αύριο Τετάρτη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.