HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΘ. Σολδάτος: ενέργειες ώστε να λειτουργήσει τμήμα Ιονίου Πανεπιστημίου στη Λευκάδα

Θ. Σολδάτος: ενέργειες ώστε να λειτουργήσει τμήμα Ιονίου Πανεπιστημίου στη Λευκάδα

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ Α.ΔΙ.Π., ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

Συγκρότηση οργάνου με τη συμμετοχή μεταξύ των άλλων, του Βουλευτή, του Αντιπεριφερειάρχη, (ως εκπροσώπου της κ. Περιφερειάρχου Ι.Ν.), του Δημάρχου, εκπροσώπου του Πρυτάνεως του Ιονίου Παν/μίου, εκπροσώπου της Μητροπόλεως και εκπροσώπου του Επιμελητηρίου, που θα αναλάβει την εκπροσώπηση της Λευκάδας για το επίμαχο θέμα.

Η δημοτική επιτροπή Παιδείας δια του προέδρου της, να ζητήσει από το Σύλλογο Ενοικιαζομένων δωματίων και το Σύλλογο Ξενοδόχων, να έλθουν σε ξεχωριστή επικοινωνία με καθένα από τα μέλη τους στον αστικό ιστό της πόλης και να ζητήσουν γραπτή πληροφόρηση-δέσμευση, για τον αριθμό των καταλυμάτων που μπορεί να διαθέσει κάθε μέλος στους φοιτητές, από 1 Σεπτεμβρίου έως 30 Ιουνίου εκάστου έτους.

Αντίστοιχη ενέργεια να γίνει από τις υπηρεσίες του Δήμου, προς τους ιδιοκτήτες σπιτιών και καταλυμάτων γενικότερα, με δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος από τα μέσα επικοινωνίας, ώστε να δημιουργηθεί έτσι μια τράπεζα πληροφοριών και δεδομένων στις υπηρεσίες του Δήμου.

Τα παραπάνω, αφού οριστούν οι απαιτούμενες προδιαγραφές των καταλυμάτων, (θέρμανση, ελάχιστα ζητούμενα τετραγωνικά ανά κλίνη/φοιτητή κλπ), καθώς επίσης και η μέγιστη τιμή του μισθώματος ανά τ.μ.

Να υπάρξει διερεύνηση και στη συνέχεια αίτημα προς τη Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης, περί αξιοποιήσεως και διαθέσεως της μαθητικής εστίας της Μητροπόλεως προς τους άπορους φοιτητές με χαμηλό τίμημα, ή με όποιον τρόπο θεωρεί η Μητρόπολη ως πλέον πρόσφορο για τη χρήση του ακινήτου.

Άμεση διαδικασία ενεργειών και χωρίς καθυστέρηση επισκευή του κέντρου νεότητας εκ μέρους του Ιονίου Πανεπιστημίου, με αξιοποίηση του κονδυλίου των 2.000.000 ευρώ που υπάρχουν γι’ αυτό το σκοπό..

Το συντονιστικό όργανο που θα συγκροτηθεί, με διαπιστωμένη πλέον τη δυνατότητά του από πλευράς προϋποθέσεων να διεκδικήσει το τμήμα στη Λευκάδα, να ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων, τον πρόεδρο της Βουλής και την υπουργό παιδείας, και να τους θέσει επί τάπητος την απαίτηση των πολιτών της Λευκάδας για τη λειτουργία του νέου τμήματος και την ύπαρξη των απαιτούμενων προϋποθέσεων.

Συμπληρωματικά προς τα προηγούμενα, να ζητηθεί αντίστοιχη προσθήκη στον τίτλο του υπό ίδρυση τμήματος, που να παραπέμπει όχι μόνο σε επιστημονικό αντικείμενο αλλά και σε επαγγελματική κατοχύρωση, (προοπτική εγγραφής αποφοίτων σε συγκεκριμένο επιστημονικό σύλλογο ή επιμελητήριο).

Με εκτίμηση, για την

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ

Θοδωρής Σολδάτος

Προηγουμενο αρθρο
Συγκρότηση του Δ.Σ του σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Δήμος Λευκάδας: εκτός λειτουργίας το τηλεφωνικό δίκτυο καθώς το διαδίκτυο του Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.