HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΙδιαίτερα αισθητή η παρουσία της Περιφέρειας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βελιγραδίου

Ιδιαίτερα αισθητή η παρουσία της Περιφέρειας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βελιγραδίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ιδιαίτερα αισθητή η παρουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσωνστη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βελιγραδίου

Ιδιαίτερα αισθητή ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων , στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βελιγραδίου, μιας από τις πιο σημαντικές διεθνείς τουριστικές εκδηλώσεις της Σερβίας. Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσώπησε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιάτσατος.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε στην φετινή τουριστική διοργάνωση στο Βελιγράδι με δικό της περίπτερο, στο οποίο φιλοξένησε τους Δήμους της Περιφέρειας και όλους τους εκπροσώπους παραγωγικών και τουριστικών φορέων καθώς και επιχειρηματίες της ΠΙΝ.

galiatsatos_veligradi

Φέτος στη διοργάνωση, η οποία είναι από τις σημαντικότερες στα Βαλκάνια, πηραν μέρος περίπου 50 κράτη και 1100 εκθέτες. Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια από τον Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Σερβίας κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Η Σερβία αποτελεί μια τουριστική αγορά που επιλέγει κυρίως τα Νησιά των Ιονίων Νήσων και την Βόρεια Ελλάδα Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών προτιμά να ταξιδεύει στην χώρα μας με το αυτοκίνητο.

Οι Σέρβοι είναι λάτρεις της Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων, έχουμε άρρηκτους θρησκευτικούς και ιστορικούς δεσμούς, γι αυτό και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αποτελεί την πρώτη επιλογή για τις διακοπές τους. Παρά τις περιορισμένες οικονομικές τους δυνατότητες, έρχονται περισσότερες από μία φορές στην Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια αναζητούν και άλλους προορισμούς ,με κυρίαρχη επιλογή τα Νησιά του Ιονίου.

Επαφές με τουριστικούς παράγοντες και ΜΜΕ
Το περίπτερο της ΠΙΝ επισκέφτηκε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό κανάλι της Σερβίας RTS καθώς επίσης και το ιδιωτικό κανάλι εθνικής εμβέλειας Ηappy Channel που έκαναν ρεπορτάζ για τα νησιά μας και πήραν συνεντεύξεις από τον κ. Σπύρο Γαλιάτσατο, ο οποίoς απάντησε σε όλα τα θέματα που του έθεσαν προβάλλοντας τα νησιά του Ιονίου για τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.
Επίσης απο τον κ. Γαλιάτσατο στα πλαίσια των παράλληλων επαφών για την περεταίρω ανάπτυξη της τουριστικής προβολής και σε άλλες αγορές , δρομολογήθηκαν επαφές με τουριστικούς παράγοντες της Κροατίας ώστε να διευρηθεί το ρεύμα τουριστών από την εκεί χώρα. Επικείνται συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Ζάγκρεμπ και στην Κέρκυρα.

periptero ionion

Παρουσίες στο περίπτερο της ΠΙΝ
Το περίπτερο του Ε.Ο.Τ. και το stand της Περιφέρειας Ιονιων νησων τίμησε με την παρουσία του ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης ο οποίος συνεχάρη την ΠΙΝ και τα στελέχη του Ε.Ο.Τ. για την παρουσία στην έκθεση και ευχήθηκε καλή επιτυχία. Επίσης ανέφερε ότι η Ελληνική Πρεσβεία βρίσκεται στη διάθεση της ΠΙΝ για συνεργασίες και δράσεις στον τομέα του τουρισμού και γενικότερα.
Επίσης με βοήθεια των σλαβόφωνων διερμηνέων που η περιφέρεια είχε για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών δόθηκαν όλες οι απαιτούμενες πληροφορίες στο κοινό που κατέκλυσε την 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βελιγραδίου που πραγματοποιήθηκε 18-21 Φεβρουαρίου και η Περιφέρεια Ιονιων Νήσων συμμετέχε στο ενιαίο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμό Τουρισμού.

Σπ. Γαλιατσάτος: Σημαντική η αγορά της Σερβίας για τα Ιόνια
«Στόχος της ΠΙΝ παραμένει η προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών από τη χώρα αυτή, καθώς η Σερβία είναι μια από τις παραδοσιακές αγορές, με διαχρονική και σταθερή παρουσία στα Ιόνια Νησιά και το κοινό της συγκαταλέγεται ανάμεσα σε εκείνα που δεσπόζουν στις πρώτες θέσεις του πίνακα με τις περισσότερες διανυκτερεύσεις στα Νησιά μας. Η ΠΙΝ ρίχνει το βάρος της στην προσέγγιση τουριστών με μεγαλύτερες οικονομικές δυνατότητες που θα είναι σε θέση να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα σε δραστηριότητες και αγορές , ώστε να αναβαθμιστεί και η ποιότητα του τουριστικού προϊόντος και να στηριχθεί η τοπική οικονομία» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Γαλιατσάτος.

Θετικά μηνύματα
Η συμμετοχή της ΠΙΝ στην IFT σημείωσε την αναμενόμενη επιτυχία και τα μηνύματα είναι θετικά. Οι προτάσεις της ΠΙΝ προς τους γείτονές μας στηρίχθηκαν στο πετυχημένο μοντέλο που τους προσελκύει στα Νησια μας , δηλαδή shopping – γαστρονομία – διασκέδαση, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα του προορισμού (εύκολη πρόσβαση, απευθείας αεροπορικές συνδέσεις ).

Προηγουμενο αρθρο
Θεόδωρος Γαλιατσάτος: Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη πρέπει να παραμείνουν στα Ιόνια Νησιά
Επομενο αρθρο
Το Σύνταγμα της Επιδαύρου και το σύγχρονο δουλεμπόριο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.