HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΙδρύεται νέα ΔΕΚΟ, αρμόδια για τις Σκουριές

Ιδρύεται νέα ΔΕΚΟ, αρμόδια για τις Σκουριές

Μια νέα εταιρία με την επωνυμία Δημόσια Eπιχείρηση Χρυσού (ΔΕΧ), ιδρύει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου το υπουργείο Περιβάλλοντος, προκειμένου να πάρει τη θέση της Eldorado Gold που εκβιάζει με αποχώρηση

Η νέα ΔΕΚΟ που θα ασχολείται με τις σκουριές, έχει ήδη στελεχωθεί και οι εργασίες έχουν ξεκινήσει
Η νέα ΔΕΚΟ που θα ασχολείται με τις σκουριές, έχει ήδη στελεχωθεί και οι εργασίες έχουν ξεκινήσει

Δυναμική απάντηση επιφύλλαξε ο Πάνος Σκουρλέτης στην καναδική εταιρία που εκμεταλλεύεται το ορυχείο χρυσού στη Χαλκιδική. Μια νέα ΔΕΚΟ, στα πρότυπα της εταιρίας για τον φανταστικό αγωγό Ελλάδας-Ρωσίας, θα αναλάβει τη μελέτη του έργου και την προώθηση των κρατικών συμφερόντων.

Η στελέχωση της νέας ΔΕΚΟ, έχει αρχίσει ήδη με γοργούς ρυθμούς. Μέχρι στιγμής έχουν προσληφθεί 100 μόνιμοι γραμματείς γενικών καθηκόντων, 60 μόνιμοι πρακτικογράφοι εκσκαφής, 200 καθαρίστριες με ειδική σύμβαση έργου (για τις λάσπες που δημιουργούνται) και 20 υπεύθυνοι πρωτοκόλλου (εκτός ΑΣΕΠ, σύμφωνα με την πρόσφατη τροπολογία του 11-8-80/2015).

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος, η νέα ΔΕΚΟ θα λειτουργεί υπέρ του Δημοσίου, καθώς θα κινείται σε ένα χώρο που γνωρίζει καλά η κυβέρνηση και θα καλύπτει τις βασικές ανάγκες που δημιουργούνται στην κυβέρνηση για νέους διορισμούς.

Οσο για τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο, ο Πάνος Σκουρλέτης ανακοίνωσε ότι θα επιλεγεί με αυστηρά κριτίρια, μέσα από το στενό οικογενειακό περιβάλλον της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη θέση του επικεφαλής του συνδικαλιστικού οργάνου της εταιρίας που θα ονομάζεται ΓΕΝΟΠ-ΔΕΧ, θα τοποθετηθεί τιμής ένεκεν ο Νίκος Φωτόπουλος.

Επεξεργασία εικόνας: Αλέξανδρος Μπενβενίστε

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Moufanet

Πηγή: www.protagon.gr

Προηγουμενο αρθρο
Αποφάσεις του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λευκάδας για το ασφαλιστικό
Επομενο αρθρο
Βάρδας: το άγνωστο ποτάμι της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.