HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΚάθε βράδυ στις 9:00 με παραμύθια στον Άγιο Νικήτα

Κάθε βράδυ στις 9:00 με παραμύθια στον Άγιο Νικήτα

Καλοκαίρι 2016. Άγιος Νικήτας. Εκατοντάδες τουρίστες έλληνες και ξένοι, κάθε βράδυ, στον κεντρικό πλακοστρωμένο πεζόδρομο, βολτάρουν, τρώνε, πίνουν, διασκεδάζουν, καταστρώνουν το πρόγραμμα της επόμενης μέρας, με λίγα λόγια, απολαμβάνουν με κάθε τρόπο τη ζεστή καλοκαιρινή νύχτα στο φιλόξενο Λευκαδίτικο χωριό.

Εκεί λοιπόν στον πεζόδρομο, σε μια πιο ήσυχη γωνιά του, κάθε βράδυ ώρα 9:00, μικρά παιδιά του χωριού αλλά και τουρίστες παρακολουθούν πράγματι εντυπωσιασμένοι ένα μοναδικής έμπνευσης δρώμενο: Η Μηλένα Περδικάρη, δασκάλα από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και με θεατρικές σπουδές, διηγείται παραδοσιακά παραμύθια της Λευκάδας υπό τους ήχους του μεταλλόφωνου, της φλογέρας και του singing bowl που παίζει η ξαδέρφη της Έρη Σκυργιάννη, εικαστικός από το ΑΠΘ και δασκάλα καλλιτεχνικών σε δημοτικά σχολεία.

img_20160829_172238

Η αξιέπαινη -και αθόρυβη- αυτή πρωτοβουλία των δύο κοριτσιών, με παραμύθια και μουσική, εκτιμήθηκε από αρκετούς Αϊγκιώτες αλλά και τουρίστες που, ορισμένοι από αυτούς, στέκονται και παρακολουθούν τις αφηγήσεις και τα παιδιά, που ταξιδεύουν στον κόσμο των παραμυθιών κάθε βράδυ ώρα 9:00.

Τα παιδιά το περιμένουν κάθε βράδυ πώς και πώς! Μαζί τους και ορισμένοι γονείς! Η αφήγηση της Μηλένας είναι παραστατική, θεατρική, και τόσο ζωντανή που σε ταξιδεύει, πάντα υπό τους ηχητικούς και μουσικούς αυτοσχεδιασμούς της Έρης που συνοδεύουν σαν ηχητικό περιβάλλον τα παραμύθια. Επίσης, στην αρχή και στο τέλος κάθε παραμυθιού η Μηλένα παίζει μια μελωδία στο φλάουτο και αμέσως μετά η αφήγηση συνεχίζεται.

img_20160829_172433

Είναι ένα ολοκληρωμένο θεατρικό δρώμενο που διαρκεί για περίπου μία ώρα αφιερωμένο στα παιδιά, ανιδιοτελής προσφορά δύο κοριτσιών που διακρίνονται για την ευαισθησία τους σε θέματα ποιοτικής ψυχαγωγίας και γενικά περιβάλλοντος. Κάθε βράδυ, Παραμύθια στις Εννιά !

Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Προηγουμενο αρθρο
Ανακοίνωση της Τ.Ε. του ΚΚΕ Λευκάδας για την επίσκεψη Πολάκη στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Φωτογραφίες από τις παραλίες Εγκρεμνοί και Πόρτο Κατσίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.