HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΚάθε καρυδιάς καρύδι!

Κάθε καρυδιάς καρύδι!

Με τυμπανοκρουσίες, ομιλίες, πολλές φωτογραφίες και όλους σχεδόν του επίσημους του νησιού, πραγματοποιήθηκε το φύτευμα μια καρυδιάς στου «Μαγεμένου» τον περασμένο Μάρτη.

Η χειρονομία ήταν συμβολική. Εκεί υπήρχε μια άλλη καρυδιά στον ίσκιο της οποίας -κατά την παράδοση- το 1807, οπλαρχηγοί από την Στερεά Ελλάδα και την Ήπειρο και ο νεαρός τότε Καποδίστριας, ορκίστηκαν να βοηθήσουν την άμυνα του νησιού από την επικείμενη επίθεση του Αλή Πασά. Δες εδώ

Μετά την αποχώρηση των επισήμων η καρυδιά πιθανόν ξεχάστηκε. Προχθές που περάσαμε η καρυδιά έδειχνε να έχει ξεραθεί, παρότι δίπλα της βρίσκεται ένα λάστιχο ποτίσματος! Το οποίο έπρεπε, για να είναι αποτελεσματικό, κάποιος να ανοίγει και να κλείνει τη βρύση που υπάρχει παραδίπλα ή να τοποθετηθεί στη βρύση ένα μηχανάκι μηδαμινής αξίας, που να ρυθμίζει το πότισμα, το καλοκαίρι που μεσολάβησε. Μπορεί πάλι να ποτίστηκε όλο το καλοκαίρι αλλά να ήταν ασθενικό το φυτό και να ξεράθηκε!

Καημένε Καποδίστρια, πρώτε κυβερνήτη αυτής της χώρας. Ο σπόρος σου δεν κατάφερε ακόμα να ριζώσει στο σύγχρονο νησί μας. Αδιάψευστος μάρτυρας η καρυδιά.

Προηγουμενο αρθρο
Αμμόγλωσσα Λευκάδας: Η παραλία με τα χίλια πρόσωπα - Drone video
Επομενο αρθρο
Στα Γιάννενα μεταφέρεται η έδρα της Υγειονομικής Περιφέρειας, στην οποία υπάγονται η Κέρκυρα και η Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.