HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΚάθισμα ή αλλιώς… η παραλία Baywatch της Ελλάδας

Κάθισμα ή αλλιώς… η παραλία Baywatch της Ελλάδας

Η παραλία για όλα τα γούστα που δε θες πλοίο για να πας

Η Λευκάδα φημίζεται για τις παραλίες της περισσότερο απ’ ό,τι για την νησιωτική της όψη. Εξάλλου είναι το νησί που δε χρειάζεται πλοίο για να πας αλλά σε οδηγεί στα καλύτερα φανερά μυστικά του Ιονίου. Παραλίες όνειρο με γαλάζια νερά και αφράτη άμμο που πολλές φορές δεν μπορείς καν να προσεγγίσεις με τα πόδια. Ένας συνδυασμός άγριας ομορφιάς και κρυστάλλινων νερών με πολλές διακρίσεις παγκοσμίως και όχι άδικα. Στη Λευκάδα, λοιπόν, βρίσκεται και μια παραλία η οποία έχει χαρακτηριστεί ως το Baywatch της Ελλάδας και δεν είναι άλλη από το Κάθισμα. Πριν ακόμη φτάσεις και κοιτώντας την από ψηλά καταλαβαίνεις το γιατί.

Κάθισμα ή αλλιώς… η παραλία Baywatch της Ελλάδας

Το Κάθισμα είναι μια μεγάλη, σχεδόν ατελείωτη παραλία και σε μήκος αλλά και σε πλάτος. Μια παραλία που σφύζει από ζωή από νωρίς το καλοκαίρι έως ακόμη και τον Σεπτέμβριο. Η παραλία που τα έχει όλα. Ομπρέλες και ξαπλώστρες, ήρεμες γωνιές για όσους θέλουν κάτι πιο ανοργάνωτο, πεντακάθαρα γαλάζια νερά και δεκάδες δραστηριότητες για παιχνίδια στη θάλασσα για όλες τις ηλικίες. Είναι η παραλία που θα δεις ταυτόχρονα ένα παιδάκι να παίζει στην άμμο και κάποιον να προσγειώνεται με αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Το μαγευτικό Κάθισμα είναι μια από τις πιο ζωντανές παραλίες της Ελλάδας με πολύ νέο κόσμο αλλά και οικογένειες. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πηγαίνουν για να απολαύσουν τα κύματα που συχνά μπορεί να φτάσουν ως την πετσέτα σου.

Τα νερά, ωστόσο, δεν είναι ρηχά οπότε θέλει προσοχή ειδικά για τα μικρά παιδιά. Είναι τόσο ωραία η άμμος της, ωστόσο, που δύσκολα θα δεις παιδί να ξεκολλά από τα καστράκια και τις αυτοσχέδιες λακούβες για να βρουν θαλασσινό νερό.

Στη παραλία α λα Baywatch, Κάθισμα φτάνεις εύκολα από την πόλη της Λευκάδας. Όταν μπεις στο χωριό Άγιος Νικήτας θα περιμένεις να δεις την ταμπέλα για να στρίψεις δεξιά. Σιγά σιγά απλώνεται μπροστά σου το θαύμα και η μεγάλη αυτή αμμουδιά.

Αν δεν πας σαββατοκύριακο του Αυγούστου τότε οι πιθανότητες να βρεις πάρκινγκ είναι πολλές ακριβώς πάνω από την παραλία. Εκεί έχει και διάφορα μαγαζιά που μπορείς να πιεις καφέ ή να κάτσεις για φαγητό απολαμβάνοντας τα γαλάζια νερά του Ιονίου.

Το Κάθισμα δεν είναι η μικρή παραλία που θα πας για ηρεμία και χαλάρωση αλλά είναι ό,τι πρέπει για να σου θυμίσει πόσο ωραίο είναι το ελληνικό καλοκαίρι! Όπως και ολόκληρη η Λευκάδα…

Πηγή: exploringgreece.tv

Προηγουμενο αρθρο
Φαινόμενα τύπου Μυκόνου θα φέρουν νέο lockdown στον τουρισμό
Επομενο αρθρο
24ωρη απεργία εκπαιδευτικών -ανακοινώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.