HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚάλεσμα συλλόγου εργαζομένων Γ.Ν. σε στάση εργασίας

Κάλεσμα συλλόγου εργαζομένων Γ.Ν. σε στάση εργασίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ 8-11πμ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10 πμ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αντεργατική
αντιλαϊκή ‘‘αξιολόγηση’’

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι
Δίνουμε τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις, ενάντια στη αντεργατική ‘‘αξιολόγηση’’ της κυβέρνησης, ενάντια στη διασπαστική και εκβιαστική τροπολογία Γεροβασίλη. Η Νίκη είναι δική μας !!! Στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας αλλά και σε πολλά περιφερειακά οι εργαζόμενοι στέλνουν στη κυβέρνηση ξεκάθαρο αγωνιστικό μήνυμα ενότητας ,συναδέλφωσης, αλληλεγγύης, ανθρωπισμού και περηφάνιας!!

Με τα ποσοστά συμμετοχής , στην πανελλαδική απεργία – αποχή από την αξιολόγηση, να αγγίζουν το 80 – 100%, με τη στάση τους και τη δράση τους έκαναν κουρελόχαρτο την τροπολογία που ψήφισαν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ.
Οι εργαζόμενοι , στο νοσοκομείο Λευκάδας με συμμετοχή 77% και στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής με συμμετοχή 86%, απέναντι στους μηχανισμούς, στην τρομοκρατία, στις πιέσεις και στους εκβιασμούς… απέναντι στην καλλιέργεια της μοιρολατρίας, της ανθρωποφαγίας, του ανταγωνισμού και της διάσπασης που προωθούν, απαντάνε με την ενότητά τους και το αγωνιστικό τους φρόνημα.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Σκεφτείτε ότι εμείς, το έμψυχο δυναμικό του νοσοκομείου, υφιστάμενοι και προϊστάμενοι, κάτω από αντίξοες συνθήκες εργασίας, δουλεύοντας για χρόνια πλάι – πλάι και χωρίς να μας παρέχονται τα απαραίτητα μέσα και εργαλεία, κρατάμε με τις δυνάμεις μας και τη ψυχή μας, το νοσοκομείο όρθιο. Αυτοί που αποφασίζουν για μας και το λαό μας, ερήμην μας, όποτε τους συμφέρει επιβραβεύουν το έργο μας και όποτε πάλι τους συμφέρει για διαφορετικό σκοπό , όπως τώρα, μας συκοφαντούν μας «τσουβαλιάζουν» όλους, χαρακτηρίζοντας μας σαν κοπανατζήδες, τεμπέληδες και άχρηστους.

Ξεχνούν βέβαια να πουν ότι μεμονωμένα φαινόμενα που υπάρχουν στο Δημόσιο, οι ίδιοι, αυτοί που κυβερνούσαν όλα αυτά τα χρόνια τα καλλιέργησαν μέσα από το πελατειακό τους κράτος για ψηφοθηρικούς σκοπούς, χρησιμοποιώντας το δικαίωμα στην εργασία . Αυτό που επιδιώκουν είναι να στρέψουν την κοινωνία απέναντί μας, να διαιρέσουν το λαό μας, που υποφέρει από τις «βρώμικες» και αντιλαϊκές πολιτικές τους, που έχει τα ίδια βάσανα και τις αγωνίες με μας, ώστε πιο εύκολα να μας συνθλίψουν.

Γι’ αυτό και με την ‘‘αξιολόγηση’’ και τη διασπαστική τροπολογία που δεν έχει καμία σχέση με την αναβάθμιση των εργαζόμενων, ώστε να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στο λαό, επιχειρούν να μας διαιρέσουν, για να προχωρήσουν πιο γρήγορα στη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων , στη συρρίκνωση και το κλείσιμο νοσοκομείων, κλινικών, τμημάτων και άλλων υπηρεσιών. Δεν έχουν το πολιτικό θάρρος να το κάνουν μόνοι τους και θέλουν τη συναίνεση μας και την υπογραφή μας. Γι’ αυτό έχουν «λυσσάξει», διότι δεν μπορούν σε μεγάλο ποσοστό να μας πείσουν…

Θέλουμε όλους τους εργαζομένους ενωμένους , μαζί μας. Αυτός είναι ο δρόμος που οδηγεί στο ξέφωτο!!. Η ενότητά μας, η ανθρωπιά μας, θα νικήσει !!! Δίνουμε το χέρι σε όλους τους συναδέλφους μας. Τους καλούμε να μην λυγίσουν. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας να ενημερώσουμε και να πείσουμε τους συναδέλφους που έδωσαν φύλλα αξιολόγησης να τα ανακαλέσουν. Οι προϊστάμενοι να βγουν από την απάνθρωπη θέση που τους βάζουν. Να μην γίνουν «αξιολογητές», να μην καταδεχθούν να συναινέσουν, στη μείωση μισθών των συναδέλφων τους στη διάλυση των οικογενειών τους με τις μετακινήσεις που θα γίνουν αν προχωρήσει η αξιολόγηση, στις απολύσεις που έρχονται!!!

Συνάδελφοι προϊστάμενοι δεν είναι αυτό το έργο σας δεν είναι αυτός ο ρόλος σας . Ο ρόλος σας είναι δίπλα στους συναδέλφους σας, δίπλα στους ασθενείς !!!

Κανείς να μην επιτρέψει να «χρησιμοποιηθεί» για να περάσουν ανώδυνα τα σχέδια τους, η κυβέρνηση και η ΕΕ, το κλείσιμο των 700 κλινικών και τμημάτων και οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων που έχουν προαποφασίσει σε όλη τη χώρα. Συμπορευόμαστε με τους ασθενείς μας υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα τους, ώστε την ώρα της ανάγκης να μπορούν να βρουν περίθαλψη και υγειονομική φροντίδα στο τόπο τους, απολύτως δωρεάν.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε με τον αγώνα μας …. με την ενότητά μας …. Για να κοιτάζουμε τους συναδέλφους μας βαθιά ίσια μέσα στα μάτια….

Ο αγώνας συνεχίζεται….. τίποτε δεν μας χαρίζεται … τίποτε δεν πάει χαμένο!!!!

ΤΟ Δ.Σ
Λευκάδα 8/10/2017

εξάλλου η προκήρυξη που βγήκε αυτές τις μέρες για την πλήρωση των θέσεων των γενικών διευθυντών στην Περιφέρεια Αττικής. Γι’ αυτό τα έδωσαν όλα οι υπάρχοντες, αλλά και οι “επίδοξοι”…, μαζί με την Περιφερειακή Αρχή.
Η μάχη συνεχίζεται…

Είμαστε κοντά μέχρι τέλους (23/10) στους συναδέλφους μας για να μη λυγίσουν, συνεχίζουμε την προσπάθεια να πείσουμε τους συναδέλφους μας που έδωσαν αξιολόγηση να την ανακαλέσουν και συνεχίζουμε να καλούμε τους προϊσταμένους να μη γίνουν αξιολογητές, να μην αποδεχτούν να υλοποιήσουν την απεργοσπαστική, διασπαστική, τιμωρητική τροπολογία Γεροβασίλη.

Ποτέ δεν είναι αργά να μπει κάποιος στον αγώνα

Εμείς δίνουμε το χέρι σε όποιον θέλει “να σηκωθεί”, σε όποιον θέλει να βλέπει το συναδέλφό του στα μάτια, σε όποιον δεν ξεχνά τι θα πει άνθρωπος…

Ότι πάνω απ’ όλα άνθρωπος είναι αυτός που αντιλαμβάνεται, ονειρεύεται, δημιουργεί, διαμορφώνει το μέλλον του, αγωνίζεται, επαναστατεί…».

Προηγουμενο αρθρο
Αλλαγή φύλου: Ύμνος-παράπονο
Επομενο αρθρο
Θέσεις εργασίας στη Λευκάδα από 09/10/2017 έως 15/10/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.