HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚάλεσμα Συλλόγων στο Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο

Κάλεσμα Συλλόγων στο Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ
την ΤΡΙΤΗ το ΑΠΟΓΕΥΜΑ 24 ΟΚΤΩΒΡΗ

Βάζουμε τη ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΜΑΣ στις ‘‘ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ’’ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Συνάδελφοι υγειονομικοί, εργαζόμενοι,
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πραγματοποιεί στις 23-24 Οκτωβρίου στα Γιάννενα, αναπτυξιακό συνέδριο-φιέστα για να διαφημίσει την περιβόητη ‘‘Δίκαιη ανάπτυξη’’. Καλούμε τους εργαζόμενους να στείλουν ηχηρή απάντηση στα ψέματα της κυβέρνησης για το «αναπτυξιακό παράδεισο» που μας ετοιμάζουν, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που διοργανώνουν εργατικά κέντρα και σωματεία της περιοχής Ηπείρου, Κέρκυρας, Λευκάδας.
Η κυβέρνηση επιχειρεί να παγιδεύσει εργαζόμενους και λαό καλλιεργώντας τους την αναμονή και την αυταπάτη, ότι δήθεν κάπου εδώ σταματά η λιτότητα και ότι από την ανάπτυξη που έτσι και αλλιώς κάποια στιγμή θα έρθει, οι εργαζόμενοι θα πάρουν μερίδιο και θα τους επιστραφούν όσα τους έκλεψαν στη διάρκεια της κρίσης.
Η ανάπτυξη τους απαιτεί τη συντριβή των εναπομεινάντων εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, απαιτεί μαζικές απολύσεις, απαιτεί την υλοποίηση των 95 προαπαιτούμενων της 3ης αξιολόγησης, απαιτεί εργαζόμενους σκυφτούς που δεν θα διεκδικούν, γι’ αυτό και η ‘‘αριστερή’’ κυβέρνηση φροντίζει να νομοθετήσει τη κατάργηση ακόμα και το δικαιώματος της απεργίας, απαιτεί μνημόνια στο διηνεκές.
Την ανάπτυξή τους τη βιώνουν οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία που δεν έχουν υγειονομικό υλικό για να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών , που τσακίζονται από τις διπλοβάρδιες και τις πολυεφημερίες , την απληρωσιά και τη μείωση των μισθών τους. Την ανάπτυξή τους τη βιώνουν οι χιλιάδες προσωρινοί, αναλώσιμοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, που δουλεύουν με ατομικές συμβάσεις και που είναι με το ένα πόδι στην ανεργία. Την ανάπτυξή τους τη βιώνουν οι ασθενείς που βάζουν όλο και ποιο βαθιά το χέρι στη τσέπη, για εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες .
Η ανάπτυξή τους προϋποθέτει νέα μείωση κατά 350 εκ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2018 για τα νοσοκομεία και 226 εκ. στον ΕΟΠΥΥ, προϋποθέτει κλείσιμο 700 κλινικών και τμημάτων νοσοκομείων σε όλη τη χώρα, συγχωνεύσεις υγειονομικών μονάδων, προϋποθέτει σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις και παράδοση υπηρεσιών στους ιδιώτες.
‘‘Δίκαιη ανάπτυξη’’ για τη κυβέρνηση σημαίνει βούτηγμα των αποθεματικών των νοσοκομείων, που προέρχονται από τα ματωμένα χρήματα του ελληνικού λαού, για να τα δώσουν στους δανειστές, στους κεφαλαιούχους, στους τραπεζίτες, στους βιομήχανους, την ίδια ώρα που ακόμα και η πετσοκομμένη επιχορήγηση των νοσοκομείων από το κράτος δεν έχει αποδοθεί στο σύνολό της, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται χειρουργεία, να ακυρώνονται προγραμματισμένες εξετάσεις ασθενών, να μην επισκευάζεται και ανανεώνεται ιατρικός εξοπλισμός όπως συμβαίνει και στο νοσοκομείο μας.
Με τη ‘‘Δίκαιη ανάπτυξη’’ εννοεί η κυβέρνηση τις υγειονομικές μονάδες που αντί να προσφέρουν απολύτως δωρεάν υγειονομική φροντίδα στο λαό που παράγει όλο τον πλούτο της χώρας, θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις που θα χαρατσώνουν το λαό και τα ασφαλιστικά ταμεία, θα κάνουν συμβάσεις με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και η υγειονομική φροντίδα θα παρέχεται ανάλογα με την τσέπη του ασθενούς! ‘‘Δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη’’ εννοούν ότι τα νοσοκομεία θα λειτουργούν ως ‘‘αυτοτελείς μονάδες’’ που θα αναπτύσσουν τμήματα που θα είναι κερδοφόρα για τους επιχειρηματίες ή το κράτος – επιχειρηματία και θα υποβαθμίζονται και θα κλείνουν τμήματα αναγκαία για τους ασθενείς και το λαό, γιατί κοστίζουν!
Γι’ αυτό φροντίζει η κυβέρνηση ,δημιουργώντας ένα υποτυπώδες και ανεπαρκές σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας, τα «περίφημα» ΤΟ.Μ.Υ, να βάλει φίλτρα και εμπόδια στους ασθενείς ώστε να φτάνουν ελάχιστοι στα νοσοκομεία και η υγειονομική φροντίδα από ευθύνη του κράτους να παρέχεται αποσπασματικά από κοινωνικά ιατρεία, από ΜΚΟ, από φαρμακευτικές εταιρείες σε συνεργασία με δήμους, περιφέρειες, ‘‘φιλάνθρωπους επιχειρηματίες’’.
Στην ουσία οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αποτελούν κάλεσμα στους επιχειρηματικούς ομίλους της τεχνολογίας, της έρευνας και του φαρμάκου να επενδύσουν για να αυξήσουν τα κέρδη τους σε βάρος των εργαζομένων.
Το λαϊκό δικαίωμα και η ανάγκη για σύγχρονο, ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, η βελτίωση των συνθηκών δουλειάς και της ζωής μας, δεν βρίσκονται στα συνέδρια – φιέστες. Αυτό το έργο το έχουμε δει πολλές φορές και ήρθε η ώρα να κλείσουμε την πόρτα που μας οδηγεί σ’ ένα πραγματικό μεσαίωνα.
Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια και τη μίζερη ζωή !
Κανένας συμβιβασμός με αυτά που χάσαμε στην περίοδο της κρίσης
Δεν χαρίζουμε τίποτα !
Διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν με κριτήριο τις ανάγκες μας.

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι,
Κανείς να μην πιστέψει στα ‘‘παραμύθια’’ της κυβέρνησης και κομμάτων που στηρίζουν τους μονοπωλιακούς ομίλους και τις επενδύσεις τους, για τη δήθεν ‘‘δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη’’. Αφού δημιούργησαν όλες οι κυβερνήσεις με τα μνημόνια το νέο Ελντοράντο, ‘‘Αριστερή’’ κυβέρνηση και Πρωθυπουργός διαφημίζουν ανά την υφήλιο την πραμάτειά τους στους καπιταλιστές. Διαφημίζουν ένα παράδεισο δούλων, πειθαρχημένων εργαζομένων και ένα πακτωλό χρημάτων που τους περιμένει για τις επενδύσεις τους, χρήματα που έκλεψαν από το λαό και αυτό το ονομάζουν ‘‘ανταγωνιστικότητα’’ της ελληνικής οικονομίας’’. Με περίσσιο θράσος, την ώρα που ο λαός φτωχοποιείται και χειμάζεται, η κυβέρνηση δίνει γη και ύδωρ στους μακελάρηδες των λαών, κλείνει συμφωνία 2,4 δις ευρώ για την αναβάθμιση των αεροπλάνων F16, εμπλέκει πιο βαθιά τη χώρα και το λαό στους επικινδύνους ανταγωνισμούς των μεγάλων δυνάμεων και του κεφαλαίου, για το μοίρασμα της λείας στην περιοχή μας.
Και σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς μόνο ένας δρόμος υπάρχει ! Η οργάνωση στα σωματεία, η μαζική συμμετοχή στους αγώνες ώστε να δυναμώσει το εργατικό κίνημα, βάζοντας στόχους που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας και στις ασύλληπτες δυνατότητες που προσφέρει η ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης και με γραμμή σύγκρουσης με τα παράσιτα, τους κεφαλαιούχους και τα κόμματα που τους στηρίζουν.

ΤΟ Δ.Σ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 4:00 μμ με πούλμαν από το ΠΑΡΚΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
Λευκάδα 20/10/2017

——————————–

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Μέλος της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.
ΑΝΤ. ΤΖΕΒΕΛΕΚΗ ΚΑΙ ΥΠ. ΚΑΤΩΠΟΔΗ
ΚΤΗΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ-ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Τηλ – Fax 2645-3-60624

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι-σες
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το τελευταίο διάστημα διοργανώνει στις Περιφέρειες της χώρας τα λεγόμενα αναπτυξιακά συνέδρια, προπαγανδίζοντας την «δίκαιη» ανάπτυξη, η οποία καμιά σχέση δεν έχει με τις ανάγκες των εργαζομένων.
Στη γλώσσα της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, αυτό ονομάζεται «Εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας» και μέχρι σήμερα έχει παρουσιαστεί και εξειδικευτεί σε Στερεά Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Κρήτη και Θεσσαλία.
Την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστεί και στην Ήπειρο.

Βασικά συστατικά στη συνταγή τους είναι η ενίσχυση με κάθε τρόπο των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και ταυτόχρονα το τσάκισμα των εργαζομένων.
Ενώ παράλληλα η συγκυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι μονοπωλιακοί όμιλοι και λαός, εργοδότες και εργαζόμενοι, όλοι μαζί πρέπει να «συστρατευτούμε» για το εθνικό καλό αυτό της δίκαιης ανάπτυξης. Αρκεί όλοι εμείς μαζί να έχουμε τη διάθεση για συναινέσεις, με αυτούς που τσακίζουν τις ζωές μας, να «απαλλαγούμε από αγκυλώσεις», όπως εργατικά και άλλα δικαιώματα.
Συνάδελφοι-σες το κεντρικό ερώτημα είναι ένα: Αυτή η ανάπτυξη, ποιον θα ωφελήσει; Ποιον εξυπηρετεί; Έχουμε να προσδοκούμε κάτι εμείς οι εργαζόμενοι;
Την απάντηση τη δίνουν τα ίδια τα γεγονότα, η πραγματικότητα που ζουν οι εργαζόμενοι, με τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, την «ευελιξία», τη φοροαφαίμαξη, τις απειλές για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
Ανάπτυξη σημαίνει ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, τσάκισμα μισθών, ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και στους Δήμους.
Ας πάρουμε για παράδειγμα τον τουρισμό και τους πανηγυρισμούς για τη μεγάλη προσέλευση τουριστών, και στη Λευκάδα. Η κυβέρνηση μιλάει για μεγάλες επενδύσεις που γίνονται ή θα γίνουν.
Ποιες είναι όμως οι προϋποθέσεις για να γίνουν αυτές οι επενδύσεις; Το λένε και το δείχνουν στην πράξη οι ίδιοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου: Με εργαζόμενους που αμείβονται με μισθούς πείνας, με ατέλειωτες ώρες δουλειάς, κυρίως για τους νεότερους και τη «μαθητεία», με απολύσεις και χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις, με απλήρωτη δουλειά για μήνες. Ενώ παράλληλα υπόσχονται στους μεγαλοεπιχειρηματίες μείωση της φορολογίας, παράδοση των «φιλέτων» του Δημοσίου για επιχειρηματική αξιοποίηση και άλλα. Την ίδια ώρα, οι αυτοαπασχολούμενοι του Τουρισμού περνάνε δύσκολα, ενώ οι διακοπές για ένα μεγάλο μέρος των λαϊκών στρωμάτων είναι άπιαστο όνειρο.
Αυτό είναι το περιεχόμενο της «δίκαιης ανάπτυξης» που πλασάρει η κυβέρνηση, προσαρμοσμένης στα συμφέροντα και στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Γι αυτό και οι λεγόμενοι επενδυτές τρίβουν τα χέρια τους, αφού οι κυβέρνηση στρώνει το έδαφος για κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας, με απλήρωτες υπερωρίες, και κατάργηση κάθε εργασιακού και συνδικαλιστικού δικαιώματος.
Συναδέλφισα-σε την Τρίτη 24 Οκτώβρη πραγματοποιείται στα Γιάννενα πανηπειρωτικό συλλαλητήριο με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού. Το Δ.Σ. του Σωματείου μας αποφάσισε την συμμετοχή του που μαζί με άλλα Σωματεία, εργατικά κέντρα και φορείς της ευρύτερης περιοχής να διαδηλώσουμε ενάντια στην αντεργατική πολιτική και αυτής της κυβέρνησης που τσακίζει εργατικά, συνδικαλιστικά κ.α. δικαιώματα (αξιολόγηση, συνδικαλιστικός νόμος).
Διεκδικούμε:
Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων των μνημονίων.
Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια, παιδεία για όλο το λαό.
Καμιά ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων, όχι στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας.
Αγωνιζόμαστε για:
Να μην περάσει ο νέος συνδικαλιστικός νόμος που στόχο έχει τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας
Να καταργήσουμε στην πράξη την αντιδραστική αξιολόγηση της κυβέρνησης.

Για συμμετοχή επικοινωνήστε με τα μέλη του Δ.Σ.
Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από το πάρκο παραλίας και ώρα 4:00 μ. μ.

ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ, ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΝAΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Ε.Ε., ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ.

ΤΟ Δ.Σ.

———————-

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΤΜΗΜΑ : ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΑ : Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ ΤΗΛ./FAX 26450- 22466

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όλοι στο Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο στα Γιάννενα τη Τρίτη 24 Οκτώβρη 2017!
Αναχώρηση λεωφορείων στις 4μμ από το πάρκο παραλίας Λευκάδας.

Συνάδελφοι,
Στις 23-24 Οκτώβρη η κυβέρνηση διοργανώνει στα Γιάννενα το «Αναπτυξιακό Συνέδριο». Ανάλογα Συνέδρια έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα σε Κρήτη – Δυτ. Μακεδονία – Στερεά Ελλάδα – Θεσσαλία και εντάσσονται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη λεγόμενη «Εθνική Παραγωγική Ανασυγκρότηση».
Γίνεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι τα δύσκολα πέρασαν, ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, ότι με την Ανάπτυξη που την βαφτίζουν και «ΔΙΚΑΙΗ» θα σταματήσουν τα Αντιλαϊκά μέτρα, θα μπορέσουμε να πάρουμε πίσω κάποιες από τις απώλειες, θα έχουμε δουλειά.
Εμείς οι εργαζόμενοι ξέρουμε πολύ καλά όμως, το έχουμε ζήσει στο πετσί μας, τι σημαίνει επενδύσεις κι επιχειρηματικότητα, ξέρουμε καλά ότι κανένας επιχειρηματίας δεν επενδύει για να δώσει θέσεις εργασίας και εισόδημα στους εργαζόμενους. Επενδύει για να βγάλει κέρδη. Για να γίνουν «ανταγωνιστικές» οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις είναι όρος οι εργαζόμενοι να γίνουν ακόμη πιο φθηνοί, πιο ευέλικτοι, πιο υποταγμένοι.
Γι αυτό και δε θα σταματήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά θα ενταθούν με νέες μειώσεις μισθών, με προσπάθεια κατάργησης των Σ.Σ.Ε. ακόμη μεγαλύτερη διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με νέο χτύπημα στο Ασφαλιστικό, μειώσεις συντάξεων – ομαδικές απολύσεις, με νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα στοχεύει στο χτύπημα ακόμα και του δικαιώματος στην ΑΠΕΡΓΙΑ στην προσπάθειά τους να υπάρχει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.
Για τη στήριξη των μονοπωλιακών ομίλων απαιτούνται κρατικές επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές για τους επιχειρηματίες. Αυτό σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη φορολογία για το λαό. Νέες μειώσεις στις συντάξεις, ακόμη μεγαλύτερη μείωση των παροχών σε Υγεία – Παιδεία – Πρόνοια. Αυτά όλα τα ζητήματα δε θα συζητηθούν στο «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ». Αντίθετα και μ’αυτή τη φιέστα θα επιχειρήσουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και συνολικά του λαού.
Θα επιχειρήσουν να μας πείσουν ότι τα συμφέροντά μας πάνε μαζί με την «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ».
Όμως αλήθεια τι συμφέρον έχουν οι εργαζόμενοι της περιοχής μας που όλα τα προηγούμενα χρόνια είδαν τους μεγάλους ομίλους να γιγαντώνονται και να αυξάνουν τα κέρδη τους;
Η αλήθεια είναι ότι οι οικοδόμοι δούλεψαν με εξευτελιστικά μεροκάματα ήλιο με ήλιο.
Μιλάνε για το θαύμα του Τουρισμού. Για τους εργαζόμενους στον τουρισμό το θαύμα αυτό σημαίνει 15% μειώσεις, εντατικοποίηση, απλήρωτη μαθητεία. Σημαίνει καταπατήσεις ακτών και δασών από τους καπιταλιστές.
Παραμυθιάζουν το λαό ότι προσδοκάμε μεγάλα οφέλη από της εξόρυξη πετρελαίων στην περιοχή μας. Πετρέλαιο μπορεί να βρεθεί. Όμως αυτό θα είναι για λογαριασμό των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και όχι για το λαό. Επιπλέον δε μπορεί να μη σκεφτούμε ότι αυτοί οι ενεργειακοί κολοσσοί φέρνουν μαζί τους την ενίσχυση της Στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ που λειτουργούν σαν ομπρέλα προστασίας των επιχειρηματικών ομίλων και των συμφερόντων τους.
Συνάδελφοι, έχουμε πλέον την εμπειρία ότι η ανάπτυξή τους χτίζεται πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας.
Δεν είναι δική μας ανάπτυξη αυτή που βγάζει στο σφυρί ηλεκτρονικά τα σπίτια μας.
Δεν είναι δική μας ανάπτυξη αυτή που στέλνει τα παιδιά μας για μεροκάματο στο εξωτερικό.
Δεν είναι δική μας ανάπτυξη αυτή που την υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία τα κάνει νέα πεδία κερδοφορίας.
Αυτή η ΑΝΑΠΤΥΞΗ είναι μόνο για τους καπιταλιστές.
Αυτήν τους την ανάπτυξη υπηρετεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Στην ίδια ρώτα και η Ν.Δ. και τα υπόλοιπα Αστικά κόμματα παρά τις όποιες επιμέρους κόντρες τους για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής για λογαριασμό του κεφαλαίου, υπηρετούν τον ίδιο στρατηγικό στόχο. Τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα επιχειρήσεων.
Από την πλευρά μας:
Προετοιμαζόμαστε, βάζουμε στον αγώνα και νέες δυνάμεις χωρίς καμιά καθυστέρηση, δίνουμε τη δική μας απάντηση στην κυβέρνηση – Ε.Ε. στους περιβόητους θεσμούς, στη μεγαλοεργοδοσία, τα κόμματά της και τους ανθρώπους τους στο Εργατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα. Χτίζουμε την πλατιά κοινωνική συμμαχία με όσους χτυπιούνται από αυτή τη πολιτική. Τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους – τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ – την νεολαία – τους συνταξιούχους.
Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας. Συνεχίζουμε με πνεύμα όχι μόνο απόκρουσης της αντιλαϊκής πολιτικής και των νέων μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση αλλά με την απαίτηση να ανακτήσουμε τις απώλειες που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, να μπει στο επίκεντρο η κάλυψη των δικών μας, των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Καλούμε κάθε έντιμο εργαζόμενο, κάθε σωματείο κάθε επιτροπή αγώνα σε πανηπειρωτικό συλλαλητήριο στις 24 Οκτώβρη. Παλεύουμε για :
Μέτρα στήριξης των ανέργων, με την χορήγηση επιδόματος 600 ευρώ μηνιαίως σε όλους τους ανέργους για όσο διάστημα είναι στην ανεργία, χωρίς άλλες προϋποθέσεις, πλήρη ασφαλιστική κάλυψή τους.
Κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης.
Την επιστροφή όλων όσων μας έκλεψαν κυβερνήσεις και εργοδοσία από τους μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης.
Άμεση επαναφορά με νόμο των ΣΣΕ και της υποχρεωτικότητας για όλους και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ. Επαναφορά των κλαδικών μισθών στα επίπεδα που ήταν πριν την κατάργηση των ΣΣΕ. Άμεση υπογραφή νέων ΣΣΕ με αυξήσεις.
Κατάργηση της βαριάς έμμεσης και άμεσης φορολογίας που τσακίζει μισθωτούς, συνταξιούχους, μικρούς αγρότες και ΕΒΕ.
Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία-πρόνοια, παιδεία.
Να μην ψηφιστεί νέος αντισυνδικαλιστικός νόμος, που θα περιορίζει δραστικά το δικαίωμα στην απεργία. Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, να σταματήσει η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς.

21/10/2017

Προηγουμενο αρθρο
Οι συνδυασμοί για τις σημερινές εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Αξιοπρεπέστατη εμφάνιση της Νίκης Λευκάδας κόντρα στον ολυμπιακό -Δηλώσεις Δουβίτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.