HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚάλεσμα της μαθητικής οργάνωσης της ΚΝΕ για το μαθητικό φεστιβάλ στη Λευκάδα

Κάλεσμα της μαθητικής οργάνωσης της ΚΝΕ για το μαθητικό φεστιβάλ στη Λευκάδα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΗ – 7ΜΜ – ΠΑΡΚΟ ΠΟΙΗΤΩΝ
“Κάψε τα σενάρια και γράψε το δικό σου. Με δυνατό ΚΚΕ κάνε τη διαφορά!”

«Έλα κι εσύ στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στο μεγάλο ραντεβού των μαθητών κάθε άνοιξη!
Τα Μαθητικά μας Φεστιβάλ, φέτος, είναι αφιερωμένα στους μαθητές που έχουν όνειρα για τη ζωή και το μέλλον τους και δεν συμβιβάζονται με την κατάσταση που ζουν στο σπίτι και το σχολείο τους. Προβληματίζονται για όσα συμβαίνουν γύρω τους, είναι ανήσυχα πνεύματα και ψάχνουν απαντήσεις στα χιλιάδες “γιατί”…
…Το σενάριο της ζωής μας, του κόσμου γύρω μας δεν μας αρέσει. Δεν γράφτηκε μόνο του. Το έγραψαν άλλοι…
Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κυβέρνηση και τα κόμματα που την υπηρετούν φταίνε που:
Το σχολείο μας γίνεται όλο και χειρότερο, ψυχοφθόρο, ατελείωτο εξεταστικό κέντρο που “αδειάζει” τις τσέπες των γονιών μας και “γεμίζει” εμάς άγχος, ανασφάλεια, αγωνία. Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κάνει το σχολείο ακόμα πιο εξοντωτικό, με περισσότερες εξετάσεις και λιγότερες γνώσεις.
Η ζωή η δική μας και των γονιών μας είναι σε μνημόνιο διαρκείας. Γι’ αυτό κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν ψηφίσει αντιλαϊκά μέτρα έως το 2060.
Είναι σε εξέλιξη σε όλο τον πλανήτη ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι. Για τα κέρδη των λίγων, η ΕΕ μαζί με το ΝΑΤΟ σφαγιάζουν ολόκληρους λαούς. Οι θάλασσές μας γεμίζουν νεκρούς πρόσφυγες – θύματα πολέμων, ακόμα και παιδιά. Χιλιάδες πρόσφυγες είναι εγκλωβισμένοι στα κολαστήρια που λέγονται hot spots. Έτσι έχει αποφασίσει η ΕΕ με τη συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ…
Το δικαίωμά μας στον Αθλητισμό, στον Πολιτισμό, στην ψυχαγωγία γίνεται πολυτέλεια και πανάκριβο χόμπι…
Έχουν αυξηθεί ο αυταρχισμός, η καταστολή και η τρομοκρατία σε όσους αγωνίζονται. Βαρεθήκαμε να ακούμε απειλές όταν αγωνιζόμαστε για να γίνει καλύτερο το σχολείο μας… Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τη Γαλλία, που πριν λίγους μήνες η Αστυνομία με εντολή της κυβέρνησης αλυσόδεσε και σημάδεψε με όπλο μαθητές που διαδήλωναν…
Έχει βγει από το αυγό της η ναζιστική – εγκληματική Χρυσή Αυγή. Οι φασίστες και οι σάπιες ιδέες τους είναι το πιο μαύρο πρόσωπο ενός κόσμου που βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση! Φτιάχτηκε από τους εκμεταλλευτές και γι’ αυτούς δουλεύει! Αυτό είναι το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα. Οι λίγοι καλοπερνάνε, βασανίζοντας τους πολλούς, γεμίζοντας τη ζωή μας με ανασφάλεια και προβλήματα στην προσπάθειά μας να μορφωθούμε και να ζήσουμε.
Σε αυτόν τον κόσμο δεν χωράνε τα όνειρα, οι ελπίδες και οι ανάγκες μας…
Δεν μας ταιριάζει ο ρόλος “κομπάρσου”! Θα κάψουμε αυτά τα σενάρια!
Θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές στη ζωή και το μέλλον μας!
Eμείς γράφουμε το σενάριο της ζωής μας!
Τα όνειρά μας για τη ζωή και το μέλλον μας περνούν από το χέρι μας να τα κατακτήσουμε! Γιατί, σήμερα, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες:
Να μορφωνόμαστε ολοκληρωμένα όλοι, χωρίς διακρίσεις, με βάση την τσέπη μας.
Να πηγαίνουμε σε ένα σχολείο που θα μας μορφώνει, δεν θα μας εξοντώνει όλη μέρα στη διαδρομή σπίτι – σχολείο – φροντιστήριο.
Να έχουμε ελεύθερο χρόνο. Δυνατότητα να αθληθούμε όλοι δωρεάν σε σύγχρονες υποδομές. Να έχουμε πρόσβαση στην Τέχνη, στον Πολιτισμό. Να μπορούμε να ανακαλύπτουμε και να εξελίσσουμε τις κλίσεις, τα ταλέντα μας.
Να σπουδάσουμε το αντικείμενο που θα επιλέξουμε, να έρθουμε σε επαφή με την επιστήμη, την τεχνολογία και να δουλέψουμε πάνω σε αυτά. Να μη βλέπουμε τους γονείς μας μέσα στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για το πώς θα τα βγάλουμε πέρα, πώς θα μας σπουδάσουν.
Να ζουν αδελφωμένα και ειρηνικά οι λαοί, χωρίς πόλεμο, φτώχεια, προσφυγιά.
Αυτό που μπαίνει εμπόδιο για να ζήσουμε καλύτερα είναι το σημερινό άδικο σύστημα που στηρίζεται στο κυνήγι του κέρδους για τους λίγους με την ένταση της εκμετάλλευσης των πολλών. Αυτό το άδικο σύστημα πρέπει να ανατραπεί! Μπορούμε να το κάνουμε!
“Μέχρι την τελική νίκη για πάντα” (Τσε Γκεβάρα)
Έλα με την ΚΝΕ! Είμαστε Οργάνωση επαναστατών που έχουμε βαλθεί να αλλάξουμε τον κόσμο!
Πάμε πεισματικά και ανυποχώρητα κόντρα στο σύστημα και τις σάπιες ιδέες του, τις κυβερνήσεις, τα κόμματα και τις ενώσεις του.
Δεν τους χαριζόμαστε! Γιατί έχουμε ξεκάθαρο ότι αυτός είναι ο πραγματικός μας αντίπαλος και για να τον νικήσουμε, χρειάζεται οργάνωση, σχέδιο, αντοχή και στόχος.
Πάμε κόντρα στο ρεύμα της απογοήτευσης και της υποταγής, ακόμα και όταν φαίνεται πως τίποτα δεν αλλάζει.
Δίνουμε καθημερινά όλες μας τις δυνάμεις για να σηκώνει κεφάλι η νεολαία, να είναι τολμηρή και μαχητική, με εμπιστοσύνη στο δίκιο και τη δύναμή της.
Είμαστε στην πρώτη γραμμή κάθε αγώνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, στην οργάνωση και στο δυνάμωμα του.
Παλεύουμε για αυτό που είναι πραγματικά σύγχρονο και προοδευτικό:
Για τη νέα κοινωνία, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό.
Εμείς θα κάνουμε τη διαφορά με δυνατό ΚΚΕ παντού.
Η οργή και ο θυμός που νιώθουν οι μαθητές μπορούν να γίνουν δύναμη κρούσης και ανατροπής, όταν συναντηθούν με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Οι μαθητές έχουν επιλογή, ευκαιρία και συμφέρον: Να δυναμώσουν το ΚΚΕ σε όλες τις εκλογές που έχουμε μπροστά! Να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους.
Γι’ αυτό και οι χιλιάδες μαθητές της Β’ και της Γ’ Λυκείου, που έχουν ένα ακόμη όπλο στα χέρια τους να ενισχύσουν αυτόν τον αγώνα, την πρώτη τους ψήφο, δεν αφήνουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ψηφίζουν όπως αγωνίζονται. Όπως παλεύουν για να ζήσουν, να μορφωθούν, να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν παρά τα εμπόδια που συναντάνε. Ψηφίζουν ΚΚΕ!
Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος στον αγώνα των μαθητών για το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει!
Οι μαθητές δεν θα κάνουν τη χάρη στα κόμματα της ΕΕ και του συστήματος. Δεν θα στηρίξουν τα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ και την αντιλαϊκή πολιτική της, αλλά ούτε θα απέχουν, δίνοντας την ευκαιρία να μιλάνε στο όνομα των μαθητών όσοι τους διαλύουν το παρόν και το μέλλον. Οι μαθητές κρίνουν και αποφασίζουν με βάση τη ζωή τους. Ξέρουν καλά τους κομμουνιστές. Από το σχολείο, το μάθημα, το φροντιστήριο, το γήπεδο, τη γειτονιά. Από την πείρα τους, που σε κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα που δίνουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι οι μόνοι, πραγματικοί συμπαραστάτες τους.
Στις εκλογικές αναμετρήσεις του επόμενου διαστήματος ψηφίζουμε και εκλέγουμε περισσότερους κομμουνιστές και αγωνιστές δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, περιφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους, βουλευτές και ευρωβουλευτές!
Στις εκλογές οι χιλιάδες μαθητές που ψηφίζουν πρώτη φορά …θα κάνουν τη διαφορά!
Μπορούν να γίνουν πιο δυνατοί, δυναμώνοντας το ΚΚΕ!
Έλα στα Μαθητικά μας Φεστιβάλ με τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σου!
Έλα να μάθεις από πρώτο χέρι τι λέει και για ποιον σκοπό παλεύει η ΚΝΕ!
Έλα μαζί μας, γνώρισε και δυνάμωσε το ΚΚΕ και την ΚΝΕ!.

Προηγουμενο αρθρο
Εγγραφές βρεφών και νηπίων στους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς
Επομενο αρθρο
Νίκη Λευκάδας: Εγγραφές μελών – Υποψηφιότητες για νέο ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.