HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΚάποια σκουπίδια με… παρελθόν

Κάποια σκουπίδια με… παρελθόν

Στην παραλία του Κάστρου ακριβώς μπροστά μας, μόλις φτάνουμε από το ΤΑΟΛ.

Προσέξτε τον έναν από τους δυο κάδους του τοποθετήθηκε πρόσφατα στην παραλία του Κάστρου. Η τοποθέτηση των κάδων έγινε τις 2 ή 3 τελευταίες μέρες.

Τα σκουπίδια που είναι δίπλα στον κάδο παρατημένα, έχουν μια… προϊστορία. Δεν συγκεντρώθηκαν, αφού τοποθετήθηκε ο κάδος, αλλά πριν! Αυτό με διαβεβαίωσαν σήμερα δυο συμπολίτες μας μόνιμοι θαμώνες της παραλίας. Βρίσκονται εκεί από τον χειμώνα. Είναι  αντικείμενα που συνήθως ξεβράζει η θάλασσα. Καποιοι ευσυνείδητοι κολυμβητές τα μαζεύουν από την παραλία του Κάστρου και τα εναποθέτουν εκεί.  Ο ένας  από τους συνομιλιτές, μας διαβεβαίωσε, πως έχει πολλές φορές ο ίδιος ειδοποιήσει στο Δήμο να τα μαζέψει αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση. Τελευταία ειδοποίηση έγινε σήμερα.

Αυτός ή αυτοί που τοποθέτησαν τους κάδους τις δυο τελευταίες μέρες, είδαν τα σκουπίδια -ο κάδος είναι ακριβώς δίπλα τους. Άφησαν τους κάδους και έφυγαν. Το ότι δίπλα του προϋπήρχαν σκουπίδια, δεν ήταν αρμοδιότητα τους, μάλλον! Τους είπαν να βάλουν κάδους και αυτό έκαναν.

Οι κάδοι ντύθηκαν στο εσωτερικό τους με πλαστικές σακουλές. Άρα αυτοί που τοποθέτησαν τους κάδους είχαν μαζί τους και πλαστικές σακούλες. Πράγμα που σημαίνει ότι και χωρίς απορριμματοφόρο μπορούσαν να μαζέψουν τα σκουπίδια και να μεταφέρουν.

Τους είπαν να βάλουν κάδους και αυτό έκαναν! Αυτό θα πει απόλυτη εξειδίκευση, κοιτώ τη δουλειά μου, δεν γυρίζω το βλέμμα δεξιά και αριστερά!!

Στα σοβαρά τώρα, αν αποφασίσουν από τον Δήμο να μαζέψουν τα σκουπίδια που βρίσκονται «πρώτη θέση» στην παραλία του Κάστρου, καλό θα ήταν να επιστρέψουν στην πόλη, κάνοντας τον γύρο της Γύρας. Λίγο παραπέρα, δίπλα ακριβώς στο δρόμο, μετά τους σωρούς της άμμου, υπάρχουν και άλλα συγκεντρωμένα σκουπίδια που περιμένουν συλλέκτη, χωρίς  ειδικότητα μόνο στους κάδους! 

Προηγουμενο αρθρο
Το βιβλίο του Ν. Κονδυλάτου δεν είναι μια ακόμη ελεγεία στην ουτοπία, αλλά ένα χρηστικό εργαλείο για την πορεία μας...
Επομενο αρθρο
Μπορείς να τα πατήσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.