HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚάποιοι ας αντιληφθούν ότι δεν είναι πιο πιστοί από τους υπόλοιπους

Κάποιοι ας αντιληφθούν ότι δεν είναι πιο πιστοί από τους υπόλοιπους

Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων. Θα γιορτάσουμε το Πάσχα όλοι μαζί του χρόνου», διεμήνυσε ο υφ. Πολιτικής Προστασίας

Πέραν των νομικών συνεπειών, κάποιοι οφείλουν να αντιληφθούν ότι δεν είναι περισσότερο πιστοί από τους υπόλοιπους, σχολίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στις περιπτώσεις του ιερέα στο Κουκάκι και του μητροπολίτη Νεκταρίου στην Κέρκυρα που αγνόησαν τόσο τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου όσο και τη σχετική ΠΝΠ για τη λειτουργία των εκκλησιών.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε εξάλλου εν όψει της Κυριακής του Πάσχα, ότι απαγορεύονται όλες οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων. Θα γιορτάσουμε όλοι μαζί το Πάσχα του χρόνου, ανέφερε χαρακτηριστικά, καλώντας τους πολίτες να σεβαστούν τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων και απαγόρευσης των συναθροίσεων.

Αυτή η δοκιμασία, πρόσθεσε, θα είναι ο δικός μας Γολγοθάς που πρέπει να ανέβουμε για να έρθει η Ανάσταση, για να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτό τον εφιάλτη.

Οι λειτουργίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών και οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Η συντριπτική πλειοψηφία της Εκκλησίας και των πιστών ακολούθησαν τις συστάσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας και τους νόμους της Πολιτείας, δίνοντας μήνυμα ευθύνης και πραγματική αγάπης, «με δύο μόνο δυστυχώς εξαιρέσεις», παρατήρησε για τα περιστατικά σε Κουκάκι και Κέρκυρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε τέλος στους εν εξελίξει ελέγχους σε οίκους ευγηρίας σε όλο το λεκανοπέδιο, και όχι μόνο στην Νέα Μάκρη, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε.

Η προστασία της υγείας των συμπολιτών μας που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες είναι αδιαπραγμάτευτη, διαβεβαίωσε και κάλεσε όσους έχουν την ευθύνη οίκων ευγηρίας να τηρούν όλους τους όρους με προσοχή. Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς, διεμήνυσε

Συντάξεις

Οπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός στις τράπεζες, οι συντάξεις αυτό το μήνα θα καταβληθούν σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Ειδικότερα:

– Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΤΕ και των Τραπεζών θα πληρωθούν στις 22 Απριλίου και 24 Απριλίου με βάση τον τελευταίο αριθμό στον ΑΜΚΑ τους.
– Οι συνταξιούχοι ΟΑΕΕ, Ο.Γ.Α. και ΕΕΤΑΑ στις 27 Απριλίου.
– Οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ, του Δημοσίου, της Δ.Ε.Η. και του ΕΤΑΠ Μ.Μ.Ε, στις 29 Απριλίου.

Πηγή: Protagon.gr

Προηγουμενο αρθρο
Νέες θέσεις εργασίας στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Πασχαλινές κάρτες και ευχές 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.