HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚαι το Μεγανήσι στην αναβαθμισμένη ακτοπλοϊκή γραμμή που θα συνδέει τα Ιόνια νησιά

Και το Μεγανήσι στην αναβαθμισμένη ακτοπλοϊκή γραμμή που θα συνδέει τα Ιόνια νησιά

Από 1η Νοεμβρίου τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται από κλειστού τύπου Επιβατηγό-Οχηματαγωγό πλοιο

Αναβαθμίζεται και η σύνδεση Καστου-Καλάμου- με ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνδεθεί με την πόλη της Λευκάδας, αυξάνεται και ο αριθμός των δρομολογίων από δύο σε τρία.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καλούνται οι πλοιοκτήτες/πλοιοκτήτριες εταιρείες, για εκδήλωση ενδιαφέροντος προς σύναψη σύμβασης ή συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας διάρκειας ενός (01) έως πέντε (05) ετών, για την αποκλειστική εξυπηρέτηση των δρομολογιακών γραμμών σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τους όρους που περιγράφονται στην «Πρόσκληση για σύναψη σύμβασης ή συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, για την αποκλειστική εξυπηρέτηση γραμμών του Δικτύου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών»

Οι πλοιοκτήτες/πλοιοκτήτριες εταιρείες που επιθυμούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, υποβάλλουν αίτηση δρομολόγησης πλοίου/πλοίων στο Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών (Δ.Θ.Σ.), του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε1-Ε2, Πειραιάς, Τ.Κ. 185 10, μέχρι και τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018.

Οι δρομολογιακές γραμμές που αφορούν την περιοχή μας είναι:

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ – ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΡΑΜΜΩΝ

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ/ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΑΞΟΙ – ΛΕΥΚΑΔΑ – ΜΕΓΑΝΗΣΙ – ΙΘΑΚΗ – ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ και επιστροφή ως ακολούθως:

Δύο (02) δρομολόγια την εβδομάδα κατά τη χειμερινή περίοδο (από 01/11 έως 30/04) και τρία (03) δρομολόγια την εβδομάδα κατά τη θερινή (από 01/05 έως 31/10). Α. Ένα Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο. Β. Το πλοίο να πληρεί κατ’ ελάχιστον τα παρακάτω στοιχεία: (α) Να έχει μεταφορική ικανότητα 300 (χειμώνα) – 500 (θέρους) επιβατών. (β) Να έχει επιφάνεια για φόρτωση Ι.Χ.Ε. οχημάτων μεγαλύτερη ή ίση από 600 τ.μ. Στην επιφάνεια αυτή να είναι δυνατή η φόρτωση Φ/Γ οχημάτων τουλάχιστον 400 τ.μ. (γ) Να έχει ολικό μήκος 75 μ.

ΚΑΣΤΟΣ – ΚΑΛΑΜΟΣ και επιστροφή ως ακολούθως:

Επτά (07) δρομολόγια την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου. Α. Ένα Ε/Γ πλοίο. Β. Το πλοίο να έχει μεταφορική ικανότητα τουλάχιστον 40 επιβατών (χειμώνα – θέρος).

ΝΥΔΡΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Η΄ (ΔΙΑΖ) ΛΕΥΚΑΔΑ – ΚΑΛΑΜΟΣ – ΚΑΣΤΟΣ και επιστροφή ως ακολούθως:

Τρία δρομολόγια την εβδομάδα τη χειμερινή περίοδο και τρία (03) τη θερινή (από 11/06 έως 09/09). Α. Ένα Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο. Β. Το πλοίο να πληρεί κατ’ ελάχιστον τα παρακάτω στοιχεία: (α) Να έχει μεταφορική ικανότητα τουλάχιστον 40 επιβατών (χειμώνα – θέρος). (β) Να έχει επιφάνεια για φόρτωση παντός τύπου τουλάχιστον 50 τ.μ.

Πηγή

Προηγουμενο αρθρο
Υποψηφιότητα Βαγγέλη Κατωπόδη για την ΝΟΔΕ Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Βράβευση αθλητών Ευκλέα Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.