HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚαλοδεχούμενοι οι πρώτοι Γιαπωνέζοι τουρίστες στη Λευκάδα

Καλοδεχούμενοι οι πρώτοι Γιαπωνέζοι τουρίστες στη Λευκάδα

Σήμερα στην κεντρική αγορά της Λευκάδας είδα για πρώτη φορά στο νησί μας ένα μεγάλο γκρουπ με Γιαπωνέζους τουρίστες. Ήταν πάνω από 60 άτομα, χωρισμένα σε τρία μικρότερα τμήματα καθένα από τα οποία είχε το δικό του Έλληνα ξεναγό.

Βρίσκονται όπως πληροφορήθηκα με κρουαζιερόπλοιο στην Πάργα. Επισκέφτηκαν τη Λευκάδα εν όψει των εκδηλώσεων για το Λευκάδιο Χέρν. Βρέθηκαν στο Ιστορικό Αρχείο Λευκάδας, -εκεί βρίσκεται ως γνωστό η ληξιαρχική πράξη γέννησης του Λευκάδιου- και στη συνέχεια επισκέφτηκαν το σπίτι που γεννήθηκε.

Θα αναχωρήσουν από τη Λευκάδα το απόγευμα.

Χάρηκα πολύ που είδα τον κεντρικό πεζόδρομο της Λευκάδας «γεμάτο» Γιαπωνέζους. Εκτιμώ και θαυμάζω ιδιαίτερα αυτό τον τόσο μακρινό και άγνωστο σε μας λαό. Στον εργασιακό μου βίο, πέρασα αρκετές εβδομάδες στο ξενοδοχεία της Αθήνας «Τιτάνια», παρακολουθώντας σεμινάρια σχετικά με την επαγγελματική μου κατάρτιση. Αυτό το ξενοδοχείο κατακλύζεται κάθε χρόνο από χιλιάδες Γιαπωνέζους τουρίστες. Έχω τις καλύτερες εντυπώσεις από αυτή τη μικρή «γνωριμία» και «συμβίωση» μαζί τους. Είναι ένας λαός ευγενικός, καλλιεργημένους, διαβάζουν συνέχεια, δεν κάνουν ποτέ τους θόρυβο ή φασαρία. Σου δίνουν την αίσθηση ότι είναι όχι τουρίστες, αλλά προσκυνητές στη χώρα μας.

Καλοδεχούμενοι οι πρώτοι Γιαπωνέζοι τουρίστες στην πόλη μας.

Προηγουμενο αρθρο
«Διαβάζοντας Ελύτη είναι σαν να κοιτάς αιγαιοπελαγίτικο τοίχο το καταμεσήμερο και θαμπώνεσαι
Επομενο αρθρο
Στοχευμένες αστυνομικές εξορμήσεις στα Ιόνια Νησιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.