HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΚαρναβαλικά και προεκλογικά

Καρναβαλικά και προεκλογικά

✔ Πιο Σύριζα πεθαίνεις!
Διαβάζω και ξαναδιαβάζω την ανακοίνωση του Διοικητή του Νοσοκομείου και άκρη δεν βγάζω. Γράφει: «Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα 12-03-2019 έξι (6) ακόμη νέοι εργαζόμενοι ανέλαβαν καθήκοντα στην υπηρεσία φύλαξης του Νοσοκομείου μας με συμβάσεις Ι.Δ.Ο.Χ στα πλαίσια υλοποίησης της απόφασης του Υπουργείου για την απομάκρυνση των εργολάβων από το ΕΣΥ. Ένα σοβαρό πρόβλημα που αφορούσε στην εύρυθμη λειτουργία, την ασφάλεια και τον έλεγχο του Νοσοκομείου λύνεται.»
Προσέλαβε 6 φύλακες, μπράβο. Αυτό με τους εργολάβους τι πάει να πει; Δηλαδή μέχρι τώρα οι εργολάβοι φρουρούσαν τα Νοσοκομεία και τους πέταξε έξω; Έχετε δει εργολάβο να κάνει το φύλακα;  Τσιτάτα βλακοσυριζαίικα πετάει ο Διοικητής.

✔ Μα λέγονται αυτά τα πράγματα στον καλό μας τόπο;
130 άτομα, όπως διάβασα στον τύπο, μεταφέρθηκαν στα Νοσοκομεία της Πάτρας την Κυριακή της αποκριάς με προβλήματα από την κατανάλωση αλκοόλ. Είδατε, τελικά, το «κέφι» της αποκριάς έχει ονοματεπώνυμο! Κι εμείς δεν πήγαμε πίσω φέτος. Τα μπουκάλια του νερού γεμάτα βότκα φέτος βγήκαν φανερά έξω. Όλοι τα είδαμε. Βρωμοκοπούσε η αγορά σε μας τους μη πότες…

✔ Δουλειά δεν είχε ο διάολος…
Το εξώδικο του Επιμελητηρίου προς τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Άκη Τσελέντη μας έμαθε δυο πράγματα:
1) Κάποιοι δεν ορρωδούν προ ουδενός.
2) Όταν δεν μας αρέσουν τα δυσάρεστα, η λύση είναι μια: Δαιμονοποιούμε αυτόν που τα λέει και γυρίζουμε πλευρό συνεχίζοντας τον ύπνο μας με άλλα ευχάριστα.

✔ Ελπίζουμε να θυμάται
Μου έδειξαν τη σελίδα που δημιούργησε αυτές τις μέρες ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Σολδάτος στο facebook, εν όψει των εκλογών. (δεν ανήκω στους χρήστες του είδους). Η πρώτη εντύπωση με έβαλε σε σκέψεις και θα τις μοιραστώ μαζί σας. Ας ξεκινήσουμε από τη φωτογραφία. Μια φωτογραφία δεκαετίας και βάλε, στην οποία εικονίζεται ο κ. Σολδάτος ανάμεσα σε ψηφοφόρους του. Δεν είχε προφανώς κάτι σε πιο πρόσφατο… Και ο Μαλιάς λέει, πως ήταν απών από το νησί τα πολλά τελευταία χρόνια… Υπερβολές του Μαλιά! Αυτό που είναι ανησυχητικό δεν είναι η φωτογραφία, αλλά αν έχει αντιληφθεί ο κ. Σολδάτος, τι έγινε την εποχή που ήταν βουλευτής, την εποχή του Καραμανλή του… βραχέος.
Όσοι είμαστε ενήλικες από την μεταπολίτευση και δώθε διαβάζαμε, μαθαίναμε και βιώναμε, μεγάλες εποχές λιτότητας, κάθε φορά που ο κρατικός δανεισμός χτυπούσε καμπανάκι. Η περίοδος Καραμανλή ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Τα οικονομικά στοιχεία της περιόδου Καραμανλή υπήρξαν καταστροφικά για ό,τι βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.
Ας θυμηθούμε κάποια σημαντικά νούμερα σε άρθρο της Γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt του 2016: «Με μια πολιτική ανεξέλεγκτων δαπανών, ο μάλλον ανίδεος σε οικονομικά και δημοσιονομικά ζητήματα πρωθυπουργός επισφράγισε στα έξι χρόνια της πρωθυπουργίας του την πορεία της χώρας του στην καταστροφή του χρέους. Μεταξύ 2005 και 2009 αύξησε τις κρατικές δαπάνες από το 44,6% στο 53,9% επί του ΑΕΠ. Τα έσοδα αντίθετα μειώθηκαν το ίδιο διάστημα από το 39% στο 38%. Κατά τη διάρκεια της θητείας του Καραμανλή, το βουνό του χρέους αυξήθηκε από τα 184 στα 300 δις ευρώ. Η ΕΕ παραπλανήθηκε συστηματικά με λάθος δημοσιονομικά στοιχεία: το Σεπτέμβριο του 2009 η κυβέρνηση Καραμανλή διατείνετο ότι το έλλειμμα ήταν 3,7%, την ώρα που τα στοιχεία της ελληνικής κεντρικής τράπεζας μιλούσαν ήδη για ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 10%.»
Εντάξει, δεν θα κατηγορήσουμε τον πρώην βουλευτή για τα πεπραγμένα του Καραμανλή.  Αλλά μια και ο ίδιος ως υποψήφιος δήμαρχος έκανε την εμφάνιση του στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης με μια φωτογραφία αυτής της εποχής, θεωρήσαμε φρόνιμο να του τα θυμίσουμε. Αν θέλει να διεκδικήσει το Δήμο πρέπει να έχει κατά νου πως τα πράγματα άλλαξαν δραματικά στις μέρες μας…

✔ Ή το έχεις ή δεν το έχεις!
Σαν τη μύγα μες το γάλα ξεχώριζαν οι υποψήφιοι των εκλογών στους χορούς και στα πανηγύρια των αποκριών. Το χορό και το ξεφάντωμα ή το «έχεις στο αίμα σου» ή δεν το έχεις. Όσο και να δείξεις ότι διασκεδάζεις, ξεχωρίζεις από μακριά πως κάνεις αγγαρεία. Εδώ οι νυν δημαρχικοί 5 χρόνια τώρα δεν κατάφεραν να ενσωματωθούν με τον κόσμο, όσα πανηγύρια και λειτουργίες και να παρακολουθήσουν. Φαίνονται σαν… ξένοι. Ο μόνος που είναι γνήσιος στους χορούς, γίνεται ένα με τον κόσμο στις διασκεδάσεις, είναι ο βουλευτής. Ο άνθρωπος το… έχει, δεν προσποιείται.

Ο Δημοτικός Σχολιαστής

Προηγουμενο αρθρο
Το εργοστάσιο ΚΟΡΠΗ της Nestlé στο Μοναστηράκι Βόνιτσας ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό, στις 23 Μαρτίου 2019
Επομενο αρθρο
Η Νίκη Λευκάδας υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο Σάββατο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.