HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚατάληψη στην υπό ίδρυση Αστροναυτική Σχολή έκαναν οι μελλοντικοί φοιτητές της

Κατάληψη στην υπό ίδρυση Αστροναυτική Σχολή έκαναν οι μελλοντικοί φοιτητές της

Με αιτήματα εναντίον της εντατικοποίησης των προσεχών των σπουδών τους στην Αστροναυτική και την αποσύνδεση των μαθημάτων από την «αγορά» του Διαστήματος οι μέλλοντες σπουδαστές της νέας σχολής προχώρησαν σε κινητοποιήσεις

Το κτίριο όπου θα εγκατασταθεί η σχολή διαστήματος βρίσκεται σε ένα οικόπεδο λίγο έξω από το κοσμοδρόμιο της Καλαμάτας
Το κτίριο όπου θα εγκατασταθεί η σχολή διαστήματος βρίσκεται σε ένα οικόπεδο λίγο έξω από το κοσμοδρόμιο της Καλαμάτας
Λίγα μόλις 24ωρα πέρασαν από την ανακοίνωση του Νίκου Παππά για το διαστημικό πρόγραμμα της χώρας μας και όσοι κάποια στιγμή φοιτήσουν στην υπό ίδρυση σχολή για να διοριστούν στο (αυτονόητο) όνειρο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις.

Το προσωπικό της υπό ίδρυση σχολής, δηλαδή οι μουσικοί επιμελητές, οι γραμματείς και οι διαστημικοί σύμβουλοι που φρόντισε να διορίσει ήδη ο Νίκος Παππάς αν πήγαιναν σήμερα το πρωί στο κτίριο της σχολής θα έβρισκαν την πόρτα κλειστή.

Συγκεκριμένα, οι μετακλητοί υπάλληλοι που θα αποτελέσουν τους φοιτητές της σχολής – καθώς αποτελεί πάγια πολιτική της κυβέρνησης να μην στηρίζεται σε επιστήμονες από το Χάρβαρντ και άλλα «βοθροπανεπιστήμια» του εξωτερικού όπου σπουδάζουν οι διαστημικές τεχνοκρατικές ελίτ – θα απαγόρευαν στο προσωπικό να μπει στο κτίριο και ανάρτησαν πανό με τα αιτήματά τους στην είσοδο.

Οι μέλλοντες φοιτητές ζητούν την αναγνώριση πλασματικών συντάξιμων χρόνων από τότε που ξεκίνησαν τα σχέδια για την Διαστημική Ακαδημία ενώ απαιτούν να αποσυνδεθούν οι σπουδές τους από τις νεοφιλελεύθερες πρακτικές «γαλέρας-Εντερπράιζ» που επικρατούν στην διαστημική αγορά εργασίας.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Moufanet

Πηγή: www.protagon.gr

Προηγουμενο αρθρο
Κοπή πίτας και Γενική Συνέλευση Αλεξανδριτών Αττικής
Επομενο αρθρο
Ενημέρωση από τον Δήμο Λευκάδας για το πρόγραμμα ΚΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.