HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚαταγγελία Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας

Καταγγελία Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που υποδέχτηκε τους υγειονομικούς μεταξύ αυτών και αντιπροσωπεία του συλλόγου με ΜΑΤ την Πέμπτη 18 Φλεβάρη στο Υπουργείο Οικονομικών. Τα χημικά και η καταστολή δεν μπορούν να αναστείλουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των υγειονομικών, τη κλιμάκωση των αγώνων για να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης. Η επίθεση αυτή είναι συνέχεια της τρομοκρατίας, που αναπτύσσεται σε πολλά νοσοκομεία, Κέντρα υγείας και προνοιακά ιδρύματα!

Η κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες, δεν θέλει φωνές που αμφισβητούν την αντιλαϊκή πολιτική της. Θέλει να τσακίσει τα εργατικά δικαιώματα και τους μισθούς. Θέλει να τσακίσει την Κοινωνική Ασφάλιση. Θέλει νοσοκομεία Ανώνυμες Επιχειρήσεις, για να εξασφαλίσει νέα κέρδη, νέα προνόμια στους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους εφοπλιστές. Και την ίδια ώρα να επικρατεί «σιγή ιχθύος», να λέει ο λαός «σφάξε με αγά μου να αγιάσω»!

Δεν υποχωρούμε, δεν θα περάσει η τρομοκρατία! Ο τσαμπουκάς της κυβέρνησης θα σπάσει από τον οργανωμένο αγώνα εργατοϋπαλλήλων- αγροτών-αυτοαπασχολούμενων.
Παράλληλα η κυβέρνηση ενσωματώνει τροπολογία στο «λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα» που προωθείται για ψήφιση στη Βουλή, με την οποία θα μπορεί να μεταφέρεται στην Τοπική Διοίκηση το λειτουργικό κόστος των δημόσιων μονάδων Υγείας με πρόσχημα την πρόταση αυτοδιοίκητων παραγόντων να συνεισφέρουν οικονομικά στις υγειονομικές μονάδες.

Το υπουργείο Υγείας βρίσκει άλλη μια αφορμή να αποποιηθεί την ευθύνη λειτουργίας και χρηματοδότησης των υγειονομικών μονάδων. Γεγονός που άλλωστε προέβλεπε ο “Καλλικράτης”, κρύβοντας ότι το κόστος αυτό θα μετακυλίεται στους δημότες με αύξηση δημοτικών τελών, όσο η κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία και στους ΟΤΑ θα ελαττώνεται.
Καταγγέλλουμε ταυτόχρονα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η οποία με την τροπολογία που κατέθεσε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας προωθεί διάταξη που προβλέπει πως οι πυροσβέστες ή υπάλληλοι των δήμων μπορούν να οδηγούν τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας στις περιοχές όπου δεν υπάρχει ή δεν επαρκεί το προσωπικό τους.

Αυτή η τροπολογία αποτελεί πρόκληση για το λαό των απομακρυσμένων περιοχών, είναι άκρως επικίνδυνη για την ίδια τη ζωή τους. Οι οδηγοί των ασθενοφόρων είναι διασώστες εκπαιδευμένοι από τη σχολή του ΕΚΑΒ για να χειρίζονται έγκαιρα και με ασφάλεια επείγοντα περιστατικά στον τόπο που αυτά συμβαίνουν και κατά τη μεταφορά τους στα νοσοκομεία. Αυτό δεν μπορεί να υποκατασταθεί από οποιονδήποτε, με το κριτήριο ότι έχει επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης και κάποια ταχύρρυθμη εκπαίδευση.

Με αυτόν τον τρόπο σκοπεύει η κυβέρνηση να καλύψει τις μεγάλες ελλείψεις των δημόσιων μονάδων Υγείας και γενικότερα των κοινωνικών υπηρεσιών της χώρας. Με τη συνεχή μείωση του προσωπικού, την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων για την “αλληλοσυμπλήρωση” του μειωμένου προσωπικού και μέσων, αλλά και τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανικών θέσεων, μεταξύ υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για την ασφάλιση, για να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, για να ενταχθούμε οι υγειονομικοί στα ΒΑΕ, για να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να αποκατασταθούν οι απώλειες στους μισθούς και στις συντάξεις, για να σταματήσουν οι πληρωμές των ασθενών.
Ετοιμαζόμαστε για 48ωρη απεργία εάν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα για ψήφιση στη Βουλή.
Όλοι μαζί μια φωνή και μια γροθιά, να μείνουν τα σχέδια Ευρωπαϊκής Ένωσης -κεφαλαίου- κυβέρνησης στα χαρτιά!

ΤΟ Δ.Σ
ΛΕΥΚΑΔΑ 20/2/16

Προηγουμενο αρθρο
Καταστροφές από το σημερινό μπουρίνι στο Βλυχό Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Βίντεο από το μπουρίνι στο Βλυχό

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.