HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚαταγγελίες για την πειθαρχική δίωξη του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου

Καταγγελίες για την πειθαρχική δίωξη του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου

Τομεακή Επιτροπή Λευκάδας του ΚΚΕ: Καταγγελία για την πειθαρχική δίωξη σε βάρος του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου

Δελτίο Τύπου – Καταγγελία

Καταγγέλλουμε σε στο λευκαδίτικο λαό το Διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας και διορισμένο στέλεχος της κυβέρνησης της ΝΔ για την πειθαρχική δίωξη που άσκησε στο Χρήστο Βεργίνη πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας και εκλεγμένο εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου.

               Η ενέργεια αυτή εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια έντασης του αυταρχισμού και φίμωσης των πρωτοπόρων εργαζομένων μέσα στα νοσοκομεία προκειμένου να υπάρξει σιγή νεκροταφείου και να μη χαλάσει η βιτρίνα της δήθεν «ετοιμότητας» που προβάλλει η κυβέρνηση ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση των συνθηκών της πανδημίας. Την ίδια στιγμή, η κυβερνητική πολιτική εκτίθεται καθημερινά στο λαό, αφήνοντας εντελώς απροστάτευτες τις δημόσιες δομές Υγείας δημιουργώντας τεράστιους κινδύνους σε ασθενείς και προσωπικό.

               Η κατάσταση στο νοσοκομείο Λευκάδας είναι τραγική, με πολλές ελλείψεις σε ιατρικό και άλλο προσωπικό, με κλινικές να βρίσκεται «στο κόκκινο» η λειτουργία τους όπως για μια ακόμη φορά συμβαίνει με τη Παθολογική Κλινική. Το λιγοστό προσωπικό βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης λόγω της εντατικοποίησης της δουλειάς.

               Ο Σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου με τους αγώνες του τα τελευταία χρόνια, ανέδειξε τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας και του νοσοκομείου, διεκδίκησε λύσεις για το προσωπικό και την καλύτερη λειτουργία του νοσοκομείου κόντρα στην πολιτική που μετατρέπει την Υγεία σε πανάκριβο εμπόρευμα. Την ίδια πολιτική που ακολούθησαν όλα αυτά τα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ ως προηγούμενη κυβέρνηση, το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ έτσι και η ΝΔ τώρα.

               Αυτές οι απόπειρες τρομοκράτησης από την κυβέρνηση και τους ανθρώπους της θα πέσουν στο κενό!

               Καλούμε το λαό να κάνει δική του υπόθεση τον αγώνα για μέτρα προστασίας της Υγείας και των δικαιωμάτων του!


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο. Τ. Α. ΝΟΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την ενέργεια του Διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας να προχωρήσει στην πειθαρχική δίωξη του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και επιβάλλοντάς του χρηματικό πρόστιμο (στέρηση μέρους του μισθού), που απώτερο στόχο έχει την φίμωση των συνδικαλιστικών οργάνων.

Θεωρούμε πως  τέτοιες  προσπάθειες  δίωξης συνδικαλιστών, είναι απαράδεκτες και επικίνδυνες. Στοχεύουν ευθέως στη συνδικαλιστική ελευθερία και δράση πρωτοπόρων  εργαζομένων που αγωνίζονται για τα δικαιώματα  των συναδέλφων τους. Δικαιώματα που τα τελευταία χρόνια δέχονται συντονισμένη και γενικευμένη επίθεση από όλες τις κυβερνήσεις, Ε.Ε., επιχειρηματικούς ομίλους.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον συνάδελφο Χρήστο Βεργίνη, και ζητάμε την ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης.

ΤΟ Δ.Σ.

Προηγουμενο αρθρο
Ιερά πανήγυρις Οσίου Γερασίμου
Επομενο αρθρο
ΤΑΟΛ: Η σταφυλοσυγκέντρωση ποικιλίας «Βερτζαμί» θα γίνει την Τρίτη 20-10-2020

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.