HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚαταφθάνει μαγιάτικος καύσωνας με 40άρια στην Ελλάδα

Καταφθάνει μαγιάτικος καύσωνας με 40άρια στην Ελλάδα

Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται στην Ανατολική Μεσόγειο κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου 2020, όπως αναφέρει το meteo στην πρόγνωσή του για τον καιρό. Και η χώρα μας αναμένεται να χτυπηθεί από καύσωνα το Σαββατοκύριακο.

Σε βίντεο που δημοσιεύει, το meteo παρουσιάζει την πρόγνωση της κίνησης των αερίων μαζών σε ύψος περίπου 1.500 μέτρων έως τη Δευτέρα 18 Μαΐου.

Με κόκκινες αποχρώσεις χρωματίζονται οι θερμές και με γαλάζιες οι ψυχρές αέριες μάζες. Όπως φαίνεται, οι θερμές αέριες μάζες θα παραμείνουν στη χώρα μας έως και τη Δευτέρα 18 Μαΐου, οπότε και θα αρχίσουν να κινούνται ανατολικά.

Παράλληλα, το meteo δημοσιεύει χάρτη που δείχνει ότι στη χώρα μας η απόκλιση από τη μέση τιμή της θερμοκρασίας θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου και θα είναι η μεγαλύτερη που θα καταγραφεί σε όλο τον πλανήτη τις επόμενες ημέρες. Οι θερμοκρασίες που αναμένονται στη χώρα το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαΐου προβλέπεται να φτάσουν κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σταδιακή πτώση αναμένεται από τη Δευτέρα και κυρίως την Τρίτη.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ

Προηγουμενο αρθρο
Σεφαραδίτες Πρόσφυγες στη Μεσαιωνική Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Εγγραφές μαθητών για το σχολικό έτος 2020-2021

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.