HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΚαταψήφισε το Σύμφωνο Συμβίωσης ο Βουλευτής Λευκάδας

Καταψήφισε το Σύμφωνο Συμβίωσης ο Βουλευτής Λευκάδας

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε ουσιαστικά από ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ενωση Κεντρώων και Ποτάμι ενώ η ΝΔ όπως και οι ΑΝΕΛ διχάστηκαν. Κάθετα αρνητική ήταν η Χρυσή Αυγή όπως και το ΚΚΕ.

Με αρκετές και ηχηρές απουσίες από όλα τα κόμματα υπερψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης με 194 «ναι».

Υπερψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων και με 194 ψήφους, έναντι 56 κατά, σε σύνολο 249 παρόντων βουλευτών, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το σύμφωνο συμβίωσης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίασαν οι: Γιάννης Δραγασάκης, Μάρκος Μπόλαρης και Γιάννης Θεοφύλακτος.

Κατά συνείδηση ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με 29 να καταψηφίζουν, 19 να τάσσονται υπέρ και 27 να είναι απόντες.

Ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς καταψήφισε το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη απουσίασε η επικεφαλής της Κ.Ο. Φώφη Γεννηματά, ενώ από το Ποτάμι ο Ιλχάν Αχμέτ και η Κατερίνα Μάρκου.

Από πλευράς ΚΚΕ απουσίαζαν 11 βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας της ΚΟ Δημήτρης Κουτσούμπας, η Αλέκα Παπαρήγα, η Λιάνα Κανέλλη, η Διαμάντω Μανωλάκου, ο Κώστας Στεργίου, ο Στέφανος Βαβαλίδης, ο Νίκος Μωραΐτης και ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες που κεντρικά τάχθηκαν κατά του νομοσχεδίου, διαφοροποιήθηκαν 3 βουλευτές που ψήφισαν υπέρ. Πρόκειται για τους Κώστα Ζουράρι, Θανάση Παπαχριστόπουλο και Έλενα Κουντουρά. Απουσίαζε ο πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Προηγουμενο αρθρο
Ο Δήμος για τις παρεμβάσεις επί της οδού Σικελιανού
Επομενο αρθρο
Οι λαχνοί που κερδίζουν στον ΑΕΣ Μαραντοχωρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.