HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚατηγορεί το Επιμελητήριο η Ένωση Ξενοδόχων

Κατηγορεί το Επιμελητήριο η Ένωση Ξενοδόχων

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
LEFKADA HOTEL ASSOCIATION

Λευκάδα 04/06/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδας , μετά από ερωτήσεις αρκετών συμπολιτών μας, θέλει να γνωστοποιήσει στους συναδέλφους αλλά και στο ευρύτερο κοινό , ότι ΔΕΝ συμμετέχει και ΔΕΝ συναινεί στις μονομερείς δράσεις του Επιμελητηρίου Λευκάδας που αφορούν τις εξής εκδηλώσεις.

1. Υπάρχει αίτημα βοήθειας της αεροπορικής εταιρείας AEGEAN (η οποία άρχισε πτήσεις από Αθήνα προς το Άκτιο) προς υποστήριξη της γραμμής αυτής. Το σκεπτικό της είναι ότι παρέχοντας ως εταιρεία και ξενοδοχειακή υποστήριξη στην Λευκάδα και στην Πρέβεζα θα καταστήσει την αεροπορική γραμμή βιώσιμη και προοπτικά να την διευρύνει πέραν του διαστήματος Ιούνιος- Οκτώβριος, οπότε όλοι καταλαβαίνουμε το γενικότερο όφελος της αεροπορικής σύνδεσης για το νησί.

Προς τον σκοπό αυτό στελέχη της , συνοδευόμενα και από Τour Operator’s πανελλήνιας εμβέλειας θα έλθουν στην Λευκάδα για να εκτιμήσουν την κατάσταση, να συναντηθούν με ξενοδόχους και να επισκεφθούν ξενοδοχεία και βίλες .

Είτε το θέμα θα έπρεπε να το χειρισθεί η τοπική Ένωση Ξενοδόχων , είτε από κοινού ο Δήμος , το Επιμελητήριο και η Ένωση Ξενοδόχων ( όπως προτείνουμε ) , ούτως ώστε η σοβαρή αυτή υπόθεση ( που θα καθορίσει και το μέλλον της προγραμματισμένης πτήσης τα επόμενα χρόνια ) να αντιμετωπισθεί με την δέουσα σοβαρότητα , υπευθυνότητα και ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ .

Η σημερινή καθοδήγηση του τοπικού Επιμελητηρίου απεφάσισε ότι μόνοι τους γνωρίζουν τα πάντα και θα βρουν τις καλύτερες λύσεις. Τους το ευχόμαστε ολόψυχα !!! Αν όμως αποτύχουν και συμπαρασύρουν και την πτήση και το μέλλον του νησιού ας μην απολογηθούν εγγράφως , ας παραιτηθούν ..….!

2. Υπήρχε συμφωνία για συν-διοργάνωση του φεστιβάλ γαστρονομίας από το Επιμελητήριο , την Ένωση Ξενοδόχων και την Ένωση Δήμων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων . Μάλιστα οι δυο πρώτοι φορείς θα διέθεταν και χρηματικά ποσά για την καλύτερη επιτυχία της διοργάνωσης.

Είναι φανερό και γνωστό ότι η γαστρονομία , οι τοπικές γεύσεις , η σύνδεση τοπικής παραγωγής με ξενοδοχεία και εστιατόρια , είναι ψηλά στην ατζέντα όλων μας γιατί συνδέονται με την στροφή στην ποιότητα του τουρισμού της γευσιγνωσίας . Ενώ λοιπόν είχαν κατατεθεί στην Ένωση πολλές προτάσεις για τον χώρο της εκδήλωσης (που θα έπρεπε να είναι η μεγάλη πλατεία της παραλίας ), για την καλύτερη παρουσίαση των προϊόντων ανά κατηγορία , για το τμήμα βιολογικών, για διαγωνισμό και μαθήματα μαγειρικής κ.α.

Tο Επιμελητήριο Λευκάδας όμως συνεδρίασε , αποφάσισε και μας ανακοίνωσε πως σκέπτονται αυτοί για όλους μας. Καθόρισε τον τόπο , προγραμμάτισε τους πάγκους , κάλεσε μαγείρους και μας το ανακοίνωσε με δελτίο τύπου !! Ενημερώνουμε ότι ΔΕΝ θα συμμετάσχουμε και βέβαια ΔΕΝ θα καταβάλουμε ούτε ευρώ για εκδηλώσεις που δεν καλύπτουν στοιχειωδώς τις σημερινές απαιτήσεις των καιρών.

Το Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας, επιδιώκει ειλικρινή συνεργασία με όλους τους φορείς , γιατί πιστεύει ότι ΔΕΝ υπάρχει χρόνος και χώρος για ιδιοτέλειες, χωριστά « μαγαζιά» και προσωπικές προβολές και συμφέροντα.

Η αλλαγή της υπάρχουσας χρόνιας κακής παράδοσης και στα τουριστικά δεδομένα, επιβάλλεται να ανατραπεί. Επιδιώκουμε συνεργασίες ουσίας , γιατί κανένας δεν κατέχει την απόλυτη αλήθεια , κανένας δεν έχει ταυτόχρονα την διάγνωση και την θεραπεία , κανένας μόνος του δεν συσπειρώνει πολίτες και επιχειρηματίες για τις αναγκαίες παρεμβάσεις και αλλαγές.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην τουριστική επιτροπή του Δήμου ότι μετά από πολλά χρόνια, μπορεί να συνενώσει όλους τους φορείς και να υλοποιήσει τις ανατροπές στον τουρισμό που επιβάλλονται.

Εν τω μεταξύ , ας αναλάβει καθένας από εμάς τις ευθύνες του.
Πάνω από όλα προέχει το συμφέρον του τόπου μας.

Το ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων

Προηγουμενο αρθρο
Απάντηση του Προέδρου Συλ. Εργ. Νοσοκομείου στις δηλώσεις Βουλευτή και Αντιπεριφερειάρχη
Επομενο αρθρο
Εκδηλώσεις 4ου Δημοτικού Σχολείου

1 Σχόλιο

  1. dimotikos
    5 Ιουνίου 2015 at 16:45 — Απάντηση

    Η σημερινή καθοδήγηση αναφέρεται στην προεδροκεντρική διαχείριση του επιμελητηρίου.
    Μα γιατί τα λέτε αυτά για τον πρόεδρο?
    Ο πρόεδρος άραγε για αριβισμό και οπορτουνισμό?
    Όταν πριν από τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές περιτριγύριζε τα εμπορικά καταστήματα προς αγρα ψήφων ως υποψήφιος και επικαλούνταν τη θέση του οπότε και υποννοούσε ανοιχτά “βοήθειες”????
    Όταν βγαίνει στη ραδιοφωνική εκπομπή του κου Κουνιάκη και δηλώνει δημόσια ότι να κοιτάμε τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες στα σπίτια μας πρώτα και μετά στα μαγαζιά που παλεύουν να δουλέψουν? Τι έχει να πει για τα μαγαζιά που είναι νόμιμα πολεοδομικά και υγειονομικά και ως προς τα τραπεζοκαθίσματα? Αυτά γιατί δεν τα υπερασπίζεται και δεν τα εκπροσωπεί. Γιατί δεν τα υπερασπίζεται με το να επιδιώκει τη νομιμότητα όλων των καταστημάτων? Τι έχει να πει για τα καταστήματα που υπερβαίνουν και παραβαίνουν κανονισμούς. Για αυτά που υπερβαίνουν τα καθορισμένα τραπεζοκαθίσματα και περιορίζουν πελατεία από άλλους? Για αυτά που κλείνουν παράνομα χώρους και πέργκολες και στερούν πελατεία από άλλους?
    Μιλάμε για τον πρόεδρο του επιμελητηρίου που εμφανίζεται στο δημοτικό συμβούλιο με ύφος καρδηνάλιου και τοποθετείται εναντίον των μεγάλων σουπερ μαρκετ για λαικιστικο κέρδος υπερ των τοπικών μικρών μαρκετ? Τι έχει να πει για όλα τα υπόλοιπα μέλη του επιμελητηρίου όπως ξενοδοχεία και καταλύματα που θέλουν να ψωνίζουν από μεγάλα σουπερ μαρκετ με χαμηλότερες τιμές και ζητούν ποικιλία? Δεν είναι μέλη του επιμελητηρίου μικροί βιοτέχνες που διακινούν εμπορευμα σε όλη την Ελλάδα μέσω αυτών των σουπερ μάρκετ?
    Μιλάμε για τον πρόεδρο του επιμελητηρίου που εμφανίζεται παλι στο δημοτικό συμβούλιο για να κατακεραυνώσει τη λύση της υποθαλάσσιας σύνδεσης?Και μάλιστα επικαλείται ότι ευτή είναι και η θέση του επιμελητηρίου. Από πότε εκπροσωπεί αυτός τη θέση των μελών του επιμελήτηρίου στο δημοτικό συμβούλιο για ένα θέμα εκτός αρμοδιοτήτων του, χωρίς να έχει κάνει ολομέλεια για συζήτηση? Πάλι για φιλολαικό και δημαγωγικό κέρδος να δείξει τον τοπικισμό του στα μικρά μαγαζιά. Μέλη του επιμελητηρίου είναι ξενοδοχεία και καταλύματα και σίγουρα επιθυμούν μεταφορά της εισόδου της Λευκάδας.
    Τι έχει να πει για τα μέλη του επιμελητηρίου σε οικισμούς και άλλα παραθαλάσια μέρη μακρυα από το κέντρο της Λευκάδας που παλεύουν να μαζέψουν τα απορρίματα?
    Τι έχει να πει για τα μαγαζιά που κάνουν κατάχρηση των κανονισμών και αδειών παραχώρησης τραπεζοκαθισμάτων εις βάρος άλλων νόμιμων?

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.