HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚλείνουν όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια στην Ελλάδα για 14 ημέρες

Κλείνουν όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια στην Ελλάδα για 14 ημέρες

Κλείνουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων σε όλη τη χώρα για 14 ημέρες, λόγο κορωνοϊού όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια κατόπιν εισήγησης της ειδικής επιτροπής, γίνεται αναστολή όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλης της χώρας τις επόμενες 14 ημέρες. Σε αυτά περιλαμβάνονται σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, ΙΕΚ, πανεπιστήμια.

Ο χρονικός ορίζοντας που έδωσε ο κ. Κικίλιας για το κλείσιμο των σχολείων ολοκληρώνεται ανήμερα της 25ης Μαρτίου και σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr υπάρχουν σκέψεις να ματαιωθούν οι παρελάσεις της εθνικής επετείου.

Παράλληλα ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε πως θα ληφθεί μέριμνα για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που πλήττονται. Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Εσωτερικών έχει έτοιμη εγκύκλιο που αφορά την εργασία των υπαλλήλων του Δημοσίου και των ΟΤΑ και αναμένει τη διευκρίνιση των λεπτομερειών για την έκταση των προληπτικών μέτρων στη χώρα, ώστε να αποστείλει την εγκύκλιο στις υπηρεσίες. Τα μέτρα αυτά θα στείλουν τους δημοσίους υπαλλήλους για εργασία στο σπίτι τους, ξεκινώντας από τις ευπαθείς ομάδες.

Αναλυτικά η δήλωση του Βασίλη Κικίλια

«Κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων, η Kυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες.

Αυτό αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια.

Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται άμεσα ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανηλίκων μαθητών και μαθητριών.

Προβλέπεται, επίσης, ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται.

Για μια ακόμη φορά θα ήθελα να τονίσω ότι πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, καθώς το μέτρο αφορά στην μείωση της διασποράς της νόσου».

Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μετάσχει στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) στην τηλεδιάσκεψη, στην οποία η Κομισιόν έχει καλέσει τους ηγέτες της Ε.Ε.. Ο Πρωθυπουργός επιστρέφει το βράδυ από την Αυστρία και αύριο θα κάνει ανακοινώσεις για τα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του κορωνοϊού, την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών.

89 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Το πρωί το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στην Ελλάδα σε 89.

Τι ισχύει για φροντιστήρια και εξωσχολικές δομές

Δεν περιλαμβάνονται τα φροντιστήρια και οι ιδιωτικές εξωσχολικές δομές στην απόφαση για υποχρεωτικό κλείσιμο των σχολείων, όπως είπε στον ΣΚΑΪ αξιωματούχος του υπουργείου Παιδείας.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγουμενο αρθρο
Ερώτηση Θανάση Καββαδά στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για την Οδό Άκτιο – Αμβρακία
Επομενο αρθρο
Κορωνοϊός: Οδηγίες της Ένωσης Ξενοδόχων προς τα μέλη της

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.